Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Att vattenmärka eller ej, det är frågan

Svaret är oftast nej

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Bildbehandling

Jag har skrivit om detta tidigare när jag skrev en artikel om vad man inte bör göra på sin fotohemsida men detta är så viktigt att jag tar upp det igen.

Väldigt väldigt många vattenmärker sina bilder på nätet, något som i många fall kan vara direkt dåligt. I alla fall om vattenmärkningen är större än en liten webbadress i ena hörnet.

Det finns väldigt väldigt många saker att tänka innan man vattenmärker sina bilder och jag tänker inte ta upp det här men här under hittar ni en länk till en riktigt bra artikel om det hela.

Några små enkla saker är dock att fundera på vilka som vill köpa dina bilder, vilka som vill sno dina bilder samt vilka ser du gärna att de postar dina bilder för att du ska få gratis reklam. Dessa tre "personer" kommer alla tycka någonting om vattenmärkning och sedan får man avväga dessa och komma på den lösning som passar bäst.

Jag skulle säga att om du inte har några direkta planer att sälja bilderna du har på nätet kan en liten webbadress vara trevligt så folk kan hitta till din sajt om de gillar bilden. Detta eller inget märke alls och hoppas att bloggar som gör gratis reklam för dig länkar om de "snor" bilden.
Dessa bloggar som kan vara bra för dig kommer troligtvis inte använda din bild om den har ett stort vattenmärke.

Folk som vill sno och då verkligen sno bilden kommer att göra det ändå och ta bort din vattenmärkning.

Folk som vill köpa bilden och är seriösa med det är ofta seriösa och kommer ändå att höra av sig om du inte har vattenmärkning. Har du dock vattenmärkning så förstör du presentationen av bilden och de kanske inte alls vill köpa den.

Det är några få tankar, gå in på sajten nedan och läs mer om du funderar på/eller redan vattenmärker dina bilder.

Ps. En ram med namnet är ett big no no av just anledningen att de förstör presentationen av bilden totalt!