Oregistrerad McLaren F1 till salu
Har knappt körts 
46.1°
+
Roger Åberg
0
Mängder med nytt innehåll på gång till Netflix
80 originalfilmer och 30 animeserier 
44.0°
+
Emmy Zettergren
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
91kg
+
Roger Åberg

Panasonic Lumix Phone stoltserar med 13,2 megapixel

Frågan är bara vilken sensorstorlek och hur bra optiken är

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Det har länge pratats om varför ingen gör en kameramobil och lägger krutet på kameradelen. Tar man en titt runt om på nätet så verkar det finnas många som velat se just detta, en kompaktkamera med mobildel.

Förra veckan dök det upp ett par teaserbilder på en ny panasonictelefon som de kallade Lumix Phone. Med det namnet så kunde de inte handla om annat än en telefon med extra krut lagt på kameran vilket fick många att hoppas. Personligen är jag dock ganska missnöjd för det verkar inte bli en kompaktkamera med inbyggd mobil, dessutom kör mobilen ett eget operativsystem, inte android.

Nu har Panasonic visat upp den på riktigt och publicerat officiella bilder men tyvärr har i alla fall inte vi nåtts av några mer djupt gående specifikationer än. Kameran är utrustad med en 13,2-megapixelskamera (mer än min Nikon D3s...) och optiken motsvarar ett 27mm-pbjektiv med bländare f/2,8. Om det är någon zoom eller ej sägs det inget om men på optiken kan man läsa "1:2.8/4.6" vilket borde innebära att den har zoom och att den i teleläge har en största bländare på f/4,6. Sensorn är av typen CMOS men sedan är det slut på specifikationer på kameradelen.

För er som blev sugna kan jag också med tår i ögat berätta att den endast kommer att lanseras i Japan och detta kommer att ske nästa år.