RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
42.0°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
44.4°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
91kg
+
Roger Åberg

Kurs om framkallningen i Lightroom

En bra och billig kurs om raw-konvertering i ACR och Lightroom 3

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Bildbehandling

Jag har fått en del förfrågningar om att skriva mer om Aperture och det ska jag försöka göra men då jag inte använder det själv samt att det överlag inte används massor i fotografvärlden så kommer det nog tyvärr bli en mindre del av Aperture ändå.

Med det sagt så ska jag tipsa om en kurs för er som gillar Lightroom. Det är en onlinekurs med 15 stycken screencasts runt 20 minuter långa vardera som endast tar upp Develop-modulen, det vill säga alla färgkorriegeringsverktyg med mera. I och med att Lightroom är extremt likt Camera Raw kan även du som endast använder det få ut mycket av det hela.

Kursen är gjord av George Jardine som tidigare har varit en Adobe Photo Evangelist vilket borgar för att han faktiskt vet vad han pratar om. Har dessutom en kurs som bara går in på biblioteksfunktionen om man är intresserad av att lära sig mer om den.

Develop-kursen kostar 25 dollar vilket inte är farligt alls och vill du ha ett litet smakprov så har han släppt delen för HLS-verktyget fritt. Detta är ett verktyg jag använder extremt mycket när jag framkallar bilder men jag har inte sett så många andra använda det tyvärr. Jag tycker att George går igenom det väldigt bra och visar på den kraft som finns i verktyget.