Tips inför kameraköpet

Foto: TheeErin
Foto / Tips & Trix

Jag skrev här om dagen om att Scott Bourne gjort en bra artikel vad gäller köpråd inför objektivköpet. Idag har han även skrivit sin årliga artikel om vad man ska tänka på inför kameraköpet.

Artikeln är lång, väl genomtänkt och det finns massor av bra tips om vad man bör tänka på. Bland annat tar han upp den eviga frågan, Canon eller Nikon och han svarar exakt likadant som jag och många andra gör. Om du funderar över vilket märke du ska välja, se vad dina vänner har och köp det märket. Då kan du låna objektiv med mera, få hjälp om det strular och fotograferar ni samma sak och ska matcha bilderna så är det enklare att få likadana färger.

Artikeln med alla tips hittar ni här nedan.

photofocus.com +

Dreamhack Winter startar i dag

Spel / Esport

I vanlig ordning när det närmar sig vinter är det dags för Dreamhack Winter och spelfestivalen inleds i dag och pågår fram till på söndag.

Det innebär en möjlighet att frossa i en massa esport de närmaste dagarna och på Twitch kommer det att finnas flera kanaler dedikerade till just Dreamhack.

Turneringar kommer att hållas i Counter-Strike: Global Offensive, StarCraft II: Legacy of the Void, Hearthstone, Dota 2, Super Smash Bros. Melee, Ultra Street Fighter IV, Heroes of the Storm och League of Legends. Fler av gruppspelen börjar dessutom redan i dag.

Mer information om helgens event liksom schema för turneringarna hittar ni via länken nedan och ovan kan ni kolla in lite klipp från Dreamhack under åren som gått samt lite från invigningen förra året.

dreamhack.se +

Huawei visar upp Mate 8

Android / Huawei

Huawei har nu visat upp uppföljaren på Mate 7 som släpptes förra året. 6-tummaren kommer med uppgraderad hårdvara, fingeravtrycksläsare, dubbla simkort, 2,5D-glas, 30 procent längre batteritid och Android 6.0 med Huaweis EmotionUI.

Den största nyheten är den nya systemkretsen Kirin 950 som verkar vara rätt kraftfull då den har två fyrkärniga processorkluster som kör klockhastigheten 2,3 respektive 1,8 GHz. Utöver det så sitter det en Mali T880MP4 på 900MHz som sköter grafiken, ett batteri på 4 000mAh och telefonen kommer finnas tillgänglig med antingen 3 eller 4GB ram och med 32, 64 eller 128GB lagring.

På baksidan sitter det en kamera med 16 megapixel och en fingeravtrycksläsare och på framsidan sitter det en kamera med upplösningen. 8 megapixel.

Telefonen kommer till en början endast vara tillgänglig i Kina, men Mate 8 kommer att visas upp under CES-mässan i början av januari och då kommer vi få reda på hur releasen i resten av världen kommer se ut. Hur som helst kommer Huawei Mate 8 kosta 2999 RMB för 3GB/32GB, 3699 RMB för 4GB/64GB och 4GB/126GB-kombinationen kommer kosta 4399 RMB

consumer.huawei.com +

Kickstarterprojektet för Sociable Soccer har lagts ner

Spel / PC

Som vi tidigare har berättat har det inte gått speciellt bra för den spirituella uppföljaren Sociable Soccer. Kickstarterkampanjen har endast dragit in runt 32 500 pund jämfört med de 300 000 som efterfrågats.

Nu har kampanjen lagts ner, men utvecklaren Jon Hare säger att utvecklingen kommer att fortsätta och att det finns utgivare som intresserat sig för titeln. Nu ska han bara lista ut hur han ska färdigställa spelet.

www.rockpapershotgun.com +

Slipp Star Wars-spoilers med nytt Chrome-tillägg

Webb / Google

Det är lite mindre än 20 dagar kvar tills Star Wars: The Force Awakens har premiär här i Sverige och nyheter om filmen dyker upp överallt hela tiden, även här på Feber. Känner du att du inte vill spoila filmen så kan du installera det nya Chrome-tillägget Star Wars Spoiler Blocker som ser till att du inte råkar läsa någonting Star Wars-relaterat som kan förstöra din upplevelse 16 december.

Efter att du installerat tillägget behöver så kommer det scanna igenom hemsidor som du går in på och hittar tillägget någon spoiler så dyker en varningsruta upp och du kan välja att stänga ner fliken eller klicka på Proceed Anyway. Sedan får du en flådig lite storm trooper uppe i verktygsfältet, vilket är en rätt trevlig bonus.

Star Wars Spoiler Blocker hittar ni via länken här nere till vänster.

chrome.google.com +

Evo kör Volkswagen Golf GTI Clubsport

Bil / Volkswagen

För den som inte riktigt vill sträcka sig hela vägen till en R men samtidigt tycker att en GTI är för klen har Volkswagen tagit fram Golf GTI Clubsport. Bilen kan leverera upp till 285 hästar och är mer bankörningsinriktad än GTI men något tamare än R. Evo var nyligen på presskörningen av bilen och så här såg det ut.

www.evo.co.uk +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen