Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
48.1°
+
Roger Åberg
0
Skön Gremlins-affisch
Med massvis med populärkulturreferenser 
43.3°
+
Frode Wikesjö
0
Carpool Karaoke med Linkin Park
Spelades in en vecka innan Chester dog 
86kg
+
Bobby Green

Första intrycken av Fuji X100

Efter ett par dagar finns det saker som stör

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Precis innan påsk så hämtade jag upp denna skönhet på Fujis kontor här i Stockholm, Fujifilm X100.

Jag har inte på långa vägar hunnit testa klart den men tänkte skriva lite om de första intrycken på vad som kan vara detta års mest efterlängtade/hypad kamera.

Känslan är underbar, bygget och vreden osar gammal hederlig kvalitet, mycket på grund av att det metall som gäller här. Det enda som är riktigt jobbigt här är menyknappen som sitter så djupt inne i det lilla vredet på baksidan att man knappt kan klicka på den utan att koncentrera sig till max, små japanfingrar är nog ett måste.

Några snabba saker jag gillar är att den är sjukt tyst men det lilla ljud den gör är väldigt trevligt, blixten fungerar väldigt bra för upplättning, hybridsökaren är fantastisk (men det finns dåligt), objektivet och skärpan håller hög klass.

Men denna artikel ska mer handla om de småsaker jag direkt stört mig på, resten kommer i ett mer utförligt test om någon vecka eller så.

Kameran tar år och dagar på sig att starta vilket är väldigt jobbigt då den känns som en ögonblickskamera, det vill säga att den måste vara på hela tiden om man bara vill kunna ta upp den och fotografera något. Skärmen skulle kunna vara både större och bättre.
Punktautofokusen är inte helt bra då ytan den läser av är allt för stor och ofta fokuserar på något längre bak än vad jag vill. Man drar upp iso:n med mera genom att snurra motsols på hjulet istället för medsols. Kortaste fokusavståndet är inte helt bra innan man ställer om den till macro, man behöver till och med ställa om det för att ta porträtt med halvbild.

Det är de första sakerna jag stört mig lite på och alla sakerna är ganska små och ibland obetydliga men kameran kostar trots allt 12 000 kronor. Nu ska ni dock inte tro att jag ogillar X100 för detta, hittills så är jag lite småkär och det finns massor av bra saker med kameran också (känslan!), men mer om det i en senare artikel.

Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
48.1°
+
Roger Åberg
0
Skön Gremlins-affisch
Med massvis med populärkulturreferenser 
43.3°
+
Frode Wikesjö
0
Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
47.7°
+
André Stray
0
Hur klarar olika bilar 100 fartgupp i hög fart?
Intressant simulering 
41.9°
+
Roger Åberg
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
58.1°
+
Roger Åberg
0
Mac Minin kommer att uppdateras
I alla fall enligt Tim Cook 
42.6°
+
Roger Åberg
0
Nancy Cartwright kör igenom sina sju Simpsons-karaktärer
Alltid lika skön 
50.1°
+
Roger Åberg
0