Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
42.8°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
52.7°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

Nikons 50mm f/1,8G nu officiellt lanserad

Prislappen landade på 1 990 kronor

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Här om veckan så råkade det på en av Nikons sajter läcka ut ett 50mm f/1,8G, ett väldigt efterlängtat objektiv. Det plockades snabbt bort men alla var ganska säkra på att en lansering inte var långt bort efter det. Idag kom den och objektivet är numera alltså helt officiellt lanserat.

Den stora nyheten med det nya normalobjektivet är förstås att det har en inbygg fokusmotor vilket gör att du får autofokus även på Nikons billigare kameror. Objektivet är uppbyggt med sju linser i sex grupper varav ett är asfäriskt så alltså har det efter väldigt många år fått en optisk uppdatering och bör vara ännu bättre än det gamla 50mm f/1,8D.

Vikten på objektivet är lite högre än föregångaren (det har trots allt inbyggd motor) och ligger på 185 gram, närgränsen är 45 cm och prislappen blir ungefär vad som väntats, det vill säga en bra bit högre än nuvarande motsvarighet.

Det innebär att det nya objektivet har ett rekommenderat pris på 1 990 kronor men förhoppningsvis och troligtvis sjunker det några hundralappar relativt snabbt då f1,4-versionen går att få för endast 1000 kronor till.

Objektivet börjar säljas den 2 juni.