Gör egna cinemagraphs

Foto / Tips & Trix

För cirka två månader sedan så skrev jag en artikel som tipsa om en fotoblogg på vilken man hittade stillbilder där vissa delar rörde sig. Nu tänkte jag tipsa om hur man göra egna "cinemagraphs" som de har döpts till.

Den bästa genomgången av det hela har jag hittat på photojojo och den hittar ni på länken nedan. Där går de igenom det hela steg för steg på ett väldigt pedagogiskt vis. Viktigaste sakerna du behöver är Photoshop, stativ samt en kamera som kan filma.

content.photojojo.com +

Adobe släpper Photoshop Fix och Capture CC

Foto / Bildbehandling

I dag släppte Adobe den nya appen Photoshop Fix till iPhone och iPad som låter dig göra enklare redigeringar som att använda lagningspenslar eller att ändra storlek på objekt och ljusa upp partier. Bilderna kan sedan skickas från appen till desktopversionen av Photoshop.

Adobe har också uppdaterat just sina dekstopprodukter med bland annat bättre stöd i Photoshop för Windows 10-enheter med touch. För de som har en Creative Cloud-prenumeration ingår nu också Adobe Portfolio som ska erbjuda användare ett enkelt sätt att skapa portfolios online.

En annan nyhet är Adobe Capture CC som släpps för mobila enheter. Appen inkluderar Brush CC, Color CC, Hue CC och Shape CC i ett och samma paket där användare kan skapa egna penslar, filter och former och sedan använda dessa i program som Photoshop CC och Illustrator.

www.dpreview.com +

Teaser för nya Twin Peaks

Film / Teaser

Här har vi en en mycket kort teaser för den tredje säsongen av Twin Peaks som har premiär på den amerikanska tv-kanalen Showtime någon gång mot slutet av nästa år eller under 2017.

Teasern består enbart av gammalt material och varken Showtime, David Lynch eller Michael J. Anderson själv har bekräftat att "Man From Another Place" kommer vara med i denna nya säsong av kultserien.

www.polygon.com +

Assassin's Creed: Syndicate tar upp 40 gigabyte på Xbox One

Spel / Microsoft

Det är inte långt kvar tills Assassin's Creed: Syndicate släpps och nu har vi fått veta att Xbox One-versionen kommer att ta upp runt 40 gigabyte på hårddisken. Hur stor den blir på Playstation 4 och PC är dock ännu oklart.

Spelet kommer också att få en Gold Edition till ett pris av 90 dollar som innebär tillgång till säsongspasset som i sig är värt 30 dollar.

Assassin's Creed: Syndicate släpps 23 oktober till Playstation 4 och Xbox One samt 19 november till Windows PC.

www.gamespot.com +

Tre personer får Nobelpriset i medicin

Vetenskap / Medicin

Årets Nobelpris i medicin går till William Campbell, Satoshi Omura samt Youyou Tu för att ha tagit fram behandlingar mot parasitsjukdomar.

Nobelpriset delas upp i två delar. Youyuo Tu får hälften för sin forskning för att hitta medicin mot malaria som inspirerats av kinesisk örtmedicin. Den andra halvan får William Campbell och Satoshi Omura dela på för sin behandling som ska kunna sätta stop för infektioner av spolmask.

Hans Forssberg från Nobelförsamlingen på presskonferensen säger detta om forskningen:
Parasiter har varit ett stort problem för mänskligheten, pristagarna har gjort revolutionerande framsteg i kampen mot parasiter och enastående framsteg i medicinutveckling för malaria.

Mer om Nobelvinnarna kan ni läsa via länken här nere till vänster.

  tack Kakis www.nobelprize.org +

Microsoft köper 3D-företaget Havok

Spel / Microsoft

Företaget Havoks mjukvara för simulering av fysik används i dag i över 600 speltitlar inkluderat spelserier som Call of Duty, Assassin's Creed, Halo och The Elder Scrolls.

Nu har företaget köpts upp av Microsoft för en okänd summa pengar. Innan uppköpet hade Havok inlett samarbeten med så väl konkurrenterna Sony och Nintendo som flera andra utvecklare liksom Ubisoft och EA. Uppköpet av Microsoft ska dock inte påverka dessa samarbeten.

"Microsoft’s acquisition of Havok continues our tradition of empowering developers by providing them with the tools to unleash their creativity to the world. We will continue to innovate for the benefit of development partners. Part of this innovation will include building the most complete cloud service, which we’ve just started to show through games like 'Crackdown 3'.

Havok shares Microsoft’s vision for empowering people to create worlds and experiences that have never been seen before, and we look forward to sharing more of this vision in the near future."

www.thesixthaxis.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen