Gör egna cinemagraphs

Foto / Tips & Trix

För cirka två månader sedan så skrev jag en artikel som tipsa om en fotoblogg på vilken man hittade stillbilder där vissa delar rörde sig. Nu tänkte jag tipsa om hur man göra egna "cinemagraphs" som de har döpts till.

Den bästa genomgången av det hela har jag hittat på photojojo och den hittar ni på länken nedan. Där går de igenom det hela steg för steg på ett väldigt pedagogiskt vis. Viktigaste sakerna du behöver är Photoshop, stativ samt en kamera som kan filma.

content.photojojo.com +

Rainbow Mika till Street Fighter V

Spel / Multiplattform

Efter några veckor med rykten så har Capcom i dag officiellt meddelat att Rainbow Mika från Street Fighter Alpha 3 kommer vara en spelbar karaktär i kommande Street Fighter V. Rainbow Mika är precis som El Fuerte en fribrottare med akrobatiska förmågor. Hon har även en tag-team-partnern Nadeshiko som kan hoppa in och hjälpa till vid specifika tillfällen och några exempel på hur det ser ut kan ses 40 sekunder in i klippet ovan.

På tal om Street Fighter V så kommer man än en gång försöka köra igång den utlovade betan för spelet runt midnatt i morgon.

blog.eu.playstation.com +

Brittisk musikorganisation vill stämma SoundCloud

Webb / Streamat

Den brittiska upphovsrättsorganisationen Performing Rights Society for Music (PRS) har meddelat att man ämnar att stämma streamingtjänsten SoundCloud då man anser att dessa inte betalat royalties till PRS medlemmar som har sin musik på tjänsten.

PRS krav är att SoundCloud ska teckna ett avtal med dem, PRS representerar runt 110.000 artister, eller ta bort deras medlemmars musik från tjänsten. PRS säger att man har skickat en lista med 4.500 alster som tagits fram av deras medlemmar men utav dessa har SoundCloud bara plockat bort 250 verk.

SoundCloud säger till Engadget att man anser att PRS:s krav är grundlösa och att man kommer att försvara sig "vigorously" vid en eventuell stämning från PRS. Vidare säger man:
"It is regrettable that PRS has chosen to reconsider continuing its commercial negotiations. We believe this approach does not serve the best interests of any of the parties involved."
SoundCloud startade 2008 och har nu cirka 175 miljoner unika lyssnare i månaden. Förhandlingarna mellan PRS och SoundCloud ska ha pågått under fem års tid innan de bröt samman.

via Engadget www.recordoftheday.com +

En första titt på Michael Fassbender som lönnmördare

Foto: Yahoo
Film / Nyhet

I september kommer inspelningen av Assassins Creed äntligen dra igång. Michael Fassbender kommer spela lönnmördaren Callum Lynch som, precis som Desmond Miles i spelserien, är släkt med en legendarisk lönnmördare. Filmen kommer utspela sig på 1400-talets Spanien och Callum Lynch hoppar tillbaka i tiden med Abstergoteknik för att se vad hans förfader Aquilar fick uppleva.

Assassins Creed har premiär 21 december nästa år.

Förhoppningsvis kommer Ubisoft lägga in ett gäng ikoniska buggarna, några av dessa kan ni se nedan, som spelserien har blivit känd för i filmen.

www.polygon.com +

Nu kan du posta porträtt och landskapsbilder på Instagram

Ett exempel på en liggande bild som du innan idag skulle vara tvungen att beskära i Instagram.
Mobil / Mjukvara

Instagram-användare har sedan urminnes tider lagt upp bilder som varit i fångenskap av Instagrams fyrkantiga lagar. Nu har bilder och videor släppts fria och användare kan äntligen ladda upp bilder och videor utan att skära bort en stor del av dem.

Instagram-appen till både iOS och Android kommer att uppdateras med denna funktionalitet idag. Troligtvis kommer uppdateringen rulla ut successivt, men bli inte förvånade om ni kan ta liggande och stående bilder redan under kvällen. För att komma bort från fyrkantsfängelset så måste bilderna eller videorna tagits med telefonens kamera och sedan laddas upp på Instagram. Om du använder Instagramkameran så kommer bilder och videor fortsätta vara fyrkantiga.

via The Verge blog.instagram.com +

Ny teaser för Star Wars: The Force Awakens ute nu

Film / Teaser

Star Wars-produktionen överraskar en aning och släpper en sprillans ny teasertrailer för Star Wars: The Force Awakens på Instagram. I den får vi för första gången se John Boyegas karaktär Finn hålla i en ljussabel.

Star Wars: The Force Awakens har premiär 16 december.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen