Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
42.9°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
52.7°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

Olympus släpper E-P3

Ny toppmodell i PEN-serien

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Precis som ryktet har sagt så var det idag dags för Olympus att släppa massor med nyheter. Först ut var tre stycken kameror i PEN-serien, E-P3, E-PL3 samt E-PM1 och jag börjar med att skriva om värstingen.

E-P3
Detta är toppmodellen i serien och vad Olympus drar mest på är att den ska ha världens snabbaste autofokus för systemkameror med utbytbar optik. Jag är smått skeptisk till detta och tror de menar snabbast i klassen, det vill säga kameror utan spegel. Efter att ha läst allt finstilt så är det dock inte vad som står så man vet aldrig, kanske är den snabbare än en Nikon D3s och Canon 1D mkIV.
Autofokusen kommer dessutom hela tiden vara igång, du ska inte behöva trycka ned avtryckaren till hälften först.


Några andra nyheter är att kameran fått en oled-skärm med touch, en betydligt snabbare processor samt filmning i 1080@60i i AVCHD. Kameran kör på en sensor med 12 megapixel och ska klara av iso 12 800.

Något som jag gillar med den nya kameran är att den har tre stycken knappar som man själv ska kunna välja vad de gör för något. Varför har inte alla kameror ett gäng sådana?

Olympus ger oss varken ett pris eller datum när vi kan köpa ett exemplar i butik.
Uppdaterat
En prisuppgift från nätet är att huset kommer att gå på 7 000 kronor men att kameran tyvärr inte kommer att säljas i paket med någon av de nya gluggarna. Det sägs även att kameran släpps i slutet av Juli.