Nytt matchmakingsystem uppmuntrar till köp i spel
Activision har fått patentet godkänt 
17.4°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft återupplivar IntelliMouse
Party like it's 2000! 
45.1°
+
André Stray
0
Det här betyder alla IKEA-namnen
Imponerande lista 
86kg
+
Roger Åberg

Canon släpper nytt flaggskepp, Canon 1D X

Slår ihop 1Ds och 1D-linjerna

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Vi visste att Canon skulle släppa något intressant idag som troligtvis skulle vara aningen filminriktat. Ryktena har sagt att vi skulle få se en Canon 1D som kanske skulle slå ihop de två linjerna 1D och 1Ds till en modell och visst blev det så.

Idag lanserade nämligen Canon en helt ny fullformatskamera vid namn Canon 1D X. Kameran är ett riktigt monster och låter Canon åter ta ledningen vad gäller flaggskeppen, i alla fall på pappret. 1D X har 18 megapixel packade på en fullformatssensor och trots upplösningen klarar kameran av att ta bilder i 14 bilder i sekunden(!). Detta gäller dock jpg, utan autofokus och med spegeln uppfälld. Detta går ned till "endast" 12 bilder i sekunden om man vill ha autofokus och skjuta i RAW.

Inuit kameran sitter två stycken Digic 5+ vilken är en ny processor som är 17 gånger snabbare än tidigare Digic 4. Vi hittar dock även en Digic 4-processor som är helt dedicerad till ljusmätning och autofokus. Autofokusen har dessutom fått hela 61 AF-punkter (41 kors-sensorer).

Andra kul funktioner är att kameran fått en ethernet-port så du kan köra kameran tethered över nätverk. Kameran har dessutom fått massor med coola filmfunktioner som att kameran automatiskt byter fil när man spelat in en 4GB-fil. Detta utan att bryta filmningen så att man kan spela in i 29 minuter och 59 sekunder utan avbrott och det med Interframe-kompression. Det enda som i princip saknas är fortfarande en hörlursutgång.

Canon släppte även en trådlös sändare (WFT-E6A) för att skicka bilder över wifi samt att de släppte en gps-modul vid namn GP-E1.

Kameran kommer att finnas i butik i mars så det är ett litet tag kvar.

Vill ni veta mer om kameran så hittar ni pressmeddelandet på länken nedan.

  tack Niklas Bergstrand dpreview.com +