Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
62.1°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Triggertrap nu i produktion

Coolaste fjärrutlösaren någonsin

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

I somras så dök det upp ett kul projekt på Kickstarter vilket samlade ihop pengar för något som hette Triggertrap. Triggertrap är en lite manick med flera sensorer och annat kul som alla kan utlösa en kamera.

Bland annat har den två stycken inbyggda ljussensorer, en som man kan välja att den ska aktivera kameran när den ser ljus. Det vill säga när lampan i ett rum tänds, när solen går upp eller när en blixt avfyras. Den andra sensorn går att använda med en laserstråle så att kameran tar en bild när strålen bryts.

En annan sensor i Triggertrap är en ljudsensor som går att välja att utlösa kameran när ett ljud hörs. Exempelvis kan du då klappa för att ta en bild eller ha den programmerad för att ta en bild när en ballong spricker eller när du slås sönder något med en hammare.

Den har även en aux-ingång vilket gör att i princip vad som helst som kan generera en elektrisk signal kan utlösa din kamera via Triggertrap.

Mjukvaran i den är öppen källkod och det finns en usb-port så om du är riktigt nördig kan du göra lite vad du vill med den.

Nyheten nu är att prototypen varit klar ett tag och den riktiga produkten nu går i produktion. Vill du köpa denna lilla godbit så kostar den 125 dollar och finns att beställa på länken nedan. Leveransdatum sägs nu vara i februari 2012.