Content Aware Fill i mobilen?

Foto / Bildbehandling

Scalado gör mjukvara för mobiltelefoner och då inriktat åt fotohållet. Deras senaste teknik är väldigt lik Adobes Content Aware Fill fast för mobiler. Scalado Remove ska visas upp på Mobile World Congress den 25 februari och självklart ska jag ta en titt då men här är i alla fall deras reklamfilm.

Jag måste dock säga att jag är väldigt skeptisk att det fungerar lika bra som i reklamen, stark betoning på "väldigt".

  tack Marcus Windmark www.engadget.com +

IFA 2015 Spana in Samsungs presskonferens på IFA-mässan

Pryl / Övrigt

Om cirka 15 minuter kommer Samsung hålla en presskonferens på IFA-mässan nere i Berlin. Här kommer man sannolikt visa upp någon Galaxy-enhet, någon smartklocka och lite annat skoj.

Roger kommer vara på plats i publiken så förhoppningvis bjuder han på lite intryck från de olika enheterna Samsung låter oss nudda senare under dagen.

www.ustream.tv +

Citroën Cactus M Concept är nu officiell

Bil / Citroën

Kort efter de läckta bilderna gjorde Citroën under gårdagen den nya konceptbilen Cactus M Concept officiell. Inspirationen kommer som sagt från klassikern Méhari och syftet är detsamma - att kunna köra omkring i en grym strandbil som har ett alldeles eget utseende.

Till skillnad mot vanliga Cactus får denna endast två dörrar, så för att komma till baksätet utan att fälla framsätena tar man helt enkelt ett kliv på det inbyggda steget och saxar över kanten. Insidan ska även vara vattentålig, vilket kan vara bra då bilen helt saknar tak. Det finns dräneringshål lite varstans så den som vill ta fram vattenslangen och städa loss kan vara lugn.

Om denna poppiga kärra någonsin kommer att komma i produktion återstår att se, och Citroën säger bara att man med konceptet visar modellen Cactus potential.

www.carscoops.com +

Bungie visar upp Court of Oryx

Spel / Multiplattform

Som bekant så höll Bungie i går en Twitch-ström där man pratade om den kommande The Taken King-expansionen för Destiny. Under denna ström nämnde man bland annat att expansionens raid öppnas upp den 18 september så folk som längtar efter en ny raid behöver inte oroa sig över att man behöver vänta länge på den. Denna raid heter King's Fall och en trailer för denna raid kan hittas nedan.

Man snackade även om den stora patchen som tar spelet till version 2.0. Den kommer släppas den 8 september och kommer självklart släppas till alla som har spelet. Denna patch ersätter bland annat Peter Dinklages röst för Ghost med Nolan Norths och ändrar spelets nivåsystem.

Den största grejen man visade upp dock var något som man kallar för Court of Oryx. Detta är publika händelser som man kan tackla med upp till sex personer i ett Fireteam. Dessa event kommer inte köras igång slumpmässiga utan de måste startas av spelarna genom att offra upp en runa som man får leta upp i spelvärlden. Det finns tre svårighetsgrader i Court of Oryx där varje svårighetsgrad kan initieras av en speciell runa. Enligt Bungie själva så är man som spelare redo för den första svårighetsgraden när man klarat kampanjen i The Taken King och andra svårighetsgraden är strax under Nightfall. Alla bossar i Court of Oryx har speciella förmågor som man måste klura ut för att besegra dem. De kommer alltså inte vara vanliga bossar som bara tål en helskottas massa mer skott.

www.polygon.com +

LG lanserar G4s

Android / LG

LG lanserar nu sin mellanklassmobil LG G4s vilket är en lite nerbantad version av flaggskeppet LG G4. Telefonen har en Full HD IPS-skärm på 5,2 tum och en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 615-processor på 1,5GHz. Kameran ligger på 8MP och använder sig av LG:s exklusiva färgspektrumsensor- samt laserautofokus-teknik. Den främre kameran ligger på 5MP och har selfie-funktionerna Gesture Shot samt Gesture Interval Shot för kidsen. Batteriet, som är utbytbart, ligger på 2 300mAh och systemmjukvaran är Android 5.1.1 Lollipop.

LG G4s lanseras nu i början av september till ett rekommenderat pris av 3 290 kronor.

www.lg.com +

22 minuter LawBreakers

Spel / PC

För någon vecka sedan så visade Boss Key Productions upp sin arenaskjutare LawBreakers. Om man nu är nyfiken på att se mer från detta spel så bjuds man här på 151 niosekundersklipp från spelet.

twitter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen