Produktfotografering från början till slut

Foto / Tips & Trix

Detta är en ganska bra genomgång av en produktfotografering som jag tycker du ska ta en titt på om du är intresserad av att börja med att plåta stilleben med blixtar. Filmen går igenom huvudljus, upplättning, reflexer och bakljus.

www.iso1200.com +

Facebook släpper appen Stickered for Messenger

Mobil / Mjukvara

Facebook har lanserat en ny app som man kallar för "Stickered for Messenger" vilket är en app om man vill piffa till foton man sänder via Facebooks meddelandeapp Messenger.

Som synes på bilderna ovan handlar det alltså om att klippa in så kallade "stickers" på sina befintliga eller nytagna foton som man sedan kan skicka till sina vänner och bekanta med Messenger-appen.

"Stickered for Messenger" finns till Android och hittas på Google Play på länken nedan. Appen kommer även att släppas till iOS inom kort.

play.google.com +

Nu kan Google+ förbättra dina videos automatiskt

Webb / Google

Sedan förra året så har Google+ haft en funktion som gör att bilder man laddar upp till tjänsten automatiskt kan bli förbättrade och nu lanserar man en liknande funktion för filmer som laddas upp till Google+.

Funktionen säger sig fixa filmens färger, kontraster, stabilitet, ljus samt tal eller annat ljud i videon. När man laddar upp en film till Google+ så kommer denna analyseras och om Googles algoritmer tror att något kan förbättras i filmen kommer användaren få frågan om den vill att det ska göras och det går även att få en förhandstitt på förbättringarna innan man applicerar dem på sin film.

I klippet ovan visar halva fönstret originalinspelningen medan den andra halvan visar hur det ser ut efter att ha blivit automatiskt förbättrat. Tyvärr är klippet inspelat i 240p-upplösning vilket gör att det ser ut som skit ändå.

support.google.com +

Kina har gripit 30.000 porrsurfare och nätspelare

Webb / Övrigt

Kina ska de senaste två månaderna gripit runt 30.000 personer som ska ha surfat porr på nätet eller ägnat sig åt gambling på nätet.

Det hela är en kampanj från de kinesiska myndigheterna mot spelande och pornografi. Gambling har varit olagligt i Kina, bortsett från i Macau, sedan 1949 och endast vissa statliga lotterier är tillåtna.

Exakt vilka straff som väntar dem som gripits för nätspel eller porrsurfande framgår inte.

www.dn.se +

Rykte Nokia släpper Android-mobilen C1?

Android / Nokia

För ett tag sedan presenterade Nokia, alltså inte den delen av Nokia som Microsoft köpte, Android-tableten N1 och nu rapporterar kinesiska TechWeb att man eventuellt är på gång med att även släppa en Android-mobil.

Den skulle då i så fall kanske heta Nokia C1 och vara försedd med en fem tum stor pekskärm, 2GB RAM, 32GB lagringsminne samt en kamera på fem megapixel. C1 skulle eventuellt komma att tillverkas av kinesiska Foxconn som även är de som producerar tableten N1.

Exakt hur trovärdiga dessa rykten är går inte riktigt att avgöra och framför allt är det oklart om Nokia ens är tillåtna att ta fram nya mobiler med tanke på deras tidigare försäljning av just mobiltelefonsegmentet till Microsoft.

www.gizmodo.in +

Android Det snöar på Spotify

Android / Mjukvara

Kör du Spotify på en Androidmobil och har uppdaterat till den senaste versionen av appen så singlar det nu ner snöflingor när du sätter på en låt.

Snöandet kommer att fortsätta tills på annandag jul säger Spotify i ett kort meddelande. Hur är snöläget annars där du befinner dig? Svara gärna på vår enkät nedan.

play.google.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen