Frys rinnande vatten i film

Foto / Tips & Trix

I filmens värld kan man ta till flertalet trick som skulle kännas som magi om de skedde i verkligheten. Här är ett ganska coolt trick om man vill frysa vatten i rörlig film utan att använda sig av After Effects eller liknande.

Dra en slang längs med ett högtalarmembran och matcha frekvensen med kamerans inspelningsfrekvens och vips har du detta coola resultat. Vattnet börjar nämligen du pulsera och vibrera i samma hastighet och varje vattendroppe kommer att vara på ungefär samma ställe i varje bildruta, tajming!

gizmodo.com +

Nu producerar Sverige mer el via vindkraftverk än Danmark

Vindkraftverk på Jylland i Danmark
Foto: News Oresund
Samhälle / Ekonomi

För första gången någonsin producerar nu Sverige mer el genom vindkraftverk än vårt grannland Danmark.

Under årets första sex månader producerade svenska vindkraftverk 8,5 terawattimmar el vilket kan jämföras med de 7,2TWh som Danmark producerade under samma period. Att Sverige nu går om Danmark beror mycket på att det byggdes upp ny vindkraftskapacitet som motsvarar 1.050 megawatt under förra året i Sverige. Det får även påpekas att Sverige enbart har gått förbi Danmark i totalproduktion av el via vindkraft, tittar man på hur stor del av respektive land som procentuellt får sin el via vindkraft ligger Danmark fortfarande före.

Nu säger man dock att utbyggnaden av vindkraftverk har avstannat i både Sverige och Danmark på grund av det sjunkande elpriset och nu kostar det mer att producera el via vindkraft än vad elbolagen kan sälja elen för.

www.di.se +

Hund glider omkring i en Rolls Royce

Video / Djur

Här kan ni kolla in när en jycke glider omkring i en cabbad eldriven miniversion av en Rolls Royce, både för sig själv och med en polare.

Förutom det så åker hunden omkring på en cykel även om den inte riktigt verkar ha greppat hur pedalerna fungerar ännu.

youtube.com +

Android Bli mindre distraherad med ClearLock

Android / Mjukvara

Känner du att du börjar bli en slav under din mobil och dess tillhörande appar så finns nu appen ClearLock till Android med vilken man kan blockera vissa appar under valfri tid.

I appen väljer man bara ut den eller de apparna som man inte vill bli distraherad av för tillfället och anger hur länge dessa appar inte ska vara tillgängliga på mobilen. När man väl sparar så går det inte att komma åt apparna innan det tidsintervallet man har angett har nått sitt slut. Får man panik och känner att man verkligen måste komma åt en blockerad app så går det i och för sig att starta om telefonen och då nollställs alla inställningar i ClearLock.

ClearLock till Android är gratis och hittas på Google Play på länken nedan. Om någon känner till en liknande app till iOS, eller Windows Phone för den delen, så står kommentarerna till ert förfogande.

via TheNextWeb play.google.com +

Intervju med Deez Nuts

Samhälle / Politik

Förra veckan skrev vi om 15-åringen Brady Olson som ställer upp som oberoende kandidat i det amerikanska presidentvalet under namnet "Deez Nuts". Olson säger själv att han ställer upp för att han inte gillar USA:s tvåpartisystem och han har mot alla odds lyckats skrapa ihop en hel del röster i delstaten North Carolina där han kandiderar.

Som vi har skrivit tidigare kommer dock inte Deez Nuts kunna bli USA:s president de närmaste 20 åren då minimiåldern för att inneha det ämbetet är 35 år. Men som de brukar säga, det ska börjas i tid. Här ovan hittar ni en kortare intervju med Deez Nuts.

youtube.com +

Spana in Bungies Twitch-ström #3

Spel / Multiplattform

Snart (klockan 20:00) kommer Bungie hålla sin tredje Twitch-ström där man kommer visa upp några av nyheterna som den stora "Year two"-uppdateringen kommer bjuda på. Så om man vill se detta direkt så kan man göra det via länken nedan.

Uppdateringen släpps i samband med The Taken King som släpps den 15 september för PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 och Xbox One.

www.twitch.tv +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen