Frys rinnande vatten i film

Foto / Tips & Trix

I filmens värld kan man ta till flertalet trick som skulle kännas som magi om de skedde i verkligheten. Här är ett ganska coolt trick om man vill frysa vatten i rörlig film utan att använda sig av After Effects eller liknande.

Dra en slang längs med ett högtalarmembran och matcha frekvensen med kamerans inspelningsfrekvens och vips har du detta coola resultat. Vattnet börjar nämligen du pulsera och vibrera i samma hastighet och varje vattendroppe kommer att vara på ungefär samma ställe i varje bildruta, tajming!

gizmodo.com +

Google Street View uppdateras med Google Cardboard-stöd

Android / Google

För en tid sedan fick Google Street View eget utrymme i din telefon efter att ha flyttat ut från Google Maps. Nu har appen fått lite extra funktionalitet i form av Google Cardboard-stöd som låter dig ta en titt på diverse fotosfärer och bilder med ditt VR-headset som användare runt om i världen har tagit.

För att komma åt Cardboard-funktionen behöver du bara öppna appen och sedan klicka på den nya Cardboard-knappen som är placerad uppe i högra hörnet. Därefter är det bara att avnjuta diverse vyer med ditt VR-headset.

Den nya versionen (Version 2.0.0.104717310) av Street View borde har dykt upp på in telefon redan nu, men om den inte har laddats ner så kan du ladda ner APK-filen och installera appen manuellt. APK-filen hittar du här: Street View på APK Mirror.

www.androidpolice.com +

iOS Håll koll på vad du vill göra med SOON

iOS / Appar

SOON är en svenskutvecklad app till iOS där man kan skriva ner saker man vill göra i framtiden som man kanske inte riktigt har tid att göra just för stunden.

Det kan handla om filmer att titta på, resmål att besöka, böcker att läsa, restauranger att äta på och liknande. Det som man sparar för framtida upplevelser går att arrangera in i listor och man kan även kolla in vad som finns på sina vänners bucketlists och vad som trendar bland alla användare för tillfället.

SOON till iOS är gratis och hittas på länken nedan.

itunes.apple.com +

Tom Hiddleston berättar om Loki-inslaget i Age of Ultron

Film / Nyhet

Vanligtvis brukar man spela in ett gäng scener och sekvenser under filminspelningar som försvinner på klippbordet. Avengers: Age of Ultron är inget undantag. När filmen spelades in skymtades Tom Hiddleston på inspelningsplatsen, vilket fick ett rykte att börja cirkulera om att Loki skulle vara med i filmen. När Age of Ultron väl släpptes så visade det sig att Loki inte fick vara med i slutprodukten och i videon ovan berättar Tom Hiddleston varför det blev så.

youtube.com +

Säsongspass för Rise of the Tomb Raider har detaljerats

Spel / Multiplattform

Det blir inget multiplayer för Rise of the Tomb Raider men däremot kommer spelare att kunna tävla mot vänner i det säsongspass som nu går att förbeställa. Förutom möjligheten att utmana vänner kommer säsongspasset även att bjuda på tre utmaningar där spelare kan utforska en extra gravkammare, försöka överleva i extrema väderförhållanden eller slåss mot vågor av infekterade rovdjur.

Under fyra månader från och med releasedatumet till Xbox One och Xbox 360 den 10 november kommer också säsongspasset att leverera en strid ström av flera nya vapen och ombyten. Enligt en listning på Amazon förra veckan kommer priset för säsongspasset att ligga på 30 dollar.

www.allgamesbeta.com +

Apple Beats presenterar Pill+

Pryl / Högtalare

För tre år sedan släppte Beats sin första Pill-högtalare och nu släpper man en ny modell men den här gången under Apples flagga efter det att Apple köpt upp Beats.

Högtalaren kommer i svart eller vitt och ska ha en batterilivslängd på upp till 12 timmar. Den ska vara något större än originalet och laddas med en lightningkontakt, det vill säga Apples patenterade laddningskontakt för iOS-apparater. Apple Beats Bill+ levereras även med en ny app som är kompatibel med iOS och Android.

Högtalaren släpps i november och kommer att kosta 230 dollar.


techcrunch.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen