Frys rinnande vatten i film

Foto / Tips & Trix

I filmens värld kan man ta till flertalet trick som skulle kännas som magi om de skedde i verkligheten. Här är ett ganska coolt trick om man vill frysa vatten i rörlig film utan att använda sig av After Effects eller liknande.

Dra en slang längs med ett högtalarmembran och matcha frekvensen med kamerans inspelningsfrekvens och vips har du detta coola resultat. Vattnet börjar nämligen du pulsera och vibrera i samma hastighet och varje vattendroppe kommer att vara på ungefär samma ställe i varje bildruta, tajming!

gizmodo.com +

Trailer för Allison Road

Spel / Multiplattform

Vi har tidigare berättat om spelet Allison Road som baseras på skräckspelet P.T. och som skapas av fans. Nu har en film med lite gameplay anlänt och det ser riktigt bra och obehagligt ut.

Spelet kommer att släppas under nästa år till Windows PC och kommer då även att ha stöd för Oculus Rift för den som gillar att späka sig själv.

You will take on the role of the unnamed protagonist who wakes up one day without any recollection of prior events.

Over the course of five nights, it is your objective to uncover the whereabouts of your family, unravel the mysteries of the house, and face off against [dark entities] that are nested deep within the house, while the clock is relentlessly ticking towards 3:00am.

What would you do if you could feel something stalking you in the dark in the safety of your own home?

If you couldn’t tell what’s real and what’s not?

www.playstationlifestyle.net +

Kvinna fick tillbaka sin Corvette efter 43 år

Bil / Chevrolet

När Terry Dietrich var 19 år gammal köpte hon sin drömbil - en Chevrolet Corvette Stingray. Men det roliga var över efter sex månader då någon stal den från henne. Hon letade efter den i flera år men gav till slut upp och ansåg det vara lönlöst. Nu, 43 år senare, har hon dock återförenats med sin kära bil och hur det gick till ser du i klippet ovan.

Bonusklipp nedan.

speedsociety.com +

Rapport Produktionen av Nintendo NX kan starta i oktober

Spel / Nintendo

Nintendo har varit väldigt sparsamma med information om sin nya konsol NX och har sagt att de inte kommer att prata om den förrän under nästa år.

Nu kommer dock rapporter om att produktionen av pilotversioner ska inledas senast i oktober. Det är Taiwan-baserade företaget Digitimes som säger att Nintendo skrivit kontrakt med tillverkaren Foxconn Electronic, även de baserade i Taiwan, för att inleda produktionen. Foxconn tillverkar exempelvis flera olika Apple-enheter liksom iPhone.

Digitimes säger också att Nintendo planerar att inleda en massproduktion av konsolen i maj eller juni 2016 och att den lanseras i juli vilket gör E3 2016 en perfekt plats att visa upp produkten på.

Om det hela stämmer återstår att se.

www.gamespot.com +

Låt Kim Kardashian ge dig klädråd baserat på vädret där du är

Webb / Tjänster

Kim.Guru är en lite annorlunda väderlekstjänst som kan ge användarna klädråd i form av vad kändisen Kim Kardashian kanske skulle kunnat ha på sig vid den här väderleken.

För att det ska fungera måste man ge tjänsten tillgång till sin plats och det är detta som väderleken baseras på. Det går även att söka efter andra städer om man vill veta vad Kim skulle kunna haft för outfit där idag. Dock så verkar inte alla världens städer finnas med i denna sökfunktion.


via TheNextWeb kim.guru +

Klassiker Lämna inte hunden i bilen

Video / Djur

Det här klippet har vi kört tidigare men det är extra viktigt att komma ihåg att inte lämna husdjur och barn i i bilen nu när vi har årets största värmebölja.

I det här klippet visar en amerikansk veterinär hur snabbt det blir olidligt varmt i en bil som står i gassande solsken.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen