USA vann över Japan i världens första jätterobot-fajt
MegaBots besegrade Suidobashi  
30.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
EA stänger Visceral Games
Studion bakom Dead Space finns snart inte mer 
30.5°
+
Frode Wikesjö
0
Jim Jefferies till Sverige!
Biljetterna tar slut snabbt 
80kg
+
Roger Åberg

Canon släpper EOS 1D C

Kan filma i 4K

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Canon släpper nu en ny version av EOS 1D och denna får istället för X tillägget C vilket förstås står för Cinema. Kameran bygger på EOS 1D X och har även denna en sensor på 18 megapixel och de andra specifikationerna från 1D X.

Filmfunktionen är dock förstås uppbuffad. Den kan spela in video i 4k i motion jpeg och 24bps. FullHD klarar kameran att spela in i 60bps. Båda dessa filmlägen går att använda att spela in till CF-kort så du kan spela in 4K i fält, inte bara inom broadcast, vill du dock så kan kameran via hdmi-porten skicka ut en 4:2:2-signal. Kameran ska även stödja olika flera komprimeringsmetoder för att tillgodose alla.

Spelar man in i 4K så "beskärs" sensorn till APS-H-storlek för att att man ska få exakt upplösning såatt en bildpunkt på sensorn blir en punkt i videon. Du kan även välja att beskära inspelningsstorleken till Super 35 så den som är van med det blir glad.

Sensorn ska vara optimerad för filmning men detta gör att kameran "bara" klarar iso upp till 25 600. Till kameran följer det även med ett programpaket för att styra den med mera.

Kameran kommer att komma i oktober men inget pris är ännu fastställt.