Motorzoom till systemkameran

Foto / Hårdvara

Känner du att du vill ha motorzoom på din Dslr när du filmar så kanske detta nya tillbehör kan vara något. Detta är Handi Zoom från VizTools och för tillfället är den endast i prototypstadiet men om den kommer till marknaden, kan den vara något att ha?

Ta en titt på filmen för att få reda på mer men varning för att filmen verkar komma från 90-talet.

www.petapixel.com +

Stjärna med enormt ringsystem

Vetenskap / Rymden

Ringarna runt Saturnus är inte helt små men trots detta så kan vi knappt se dem från jorden då de är lite för långt borta. Nu har några forskare hittat ett ringsystem som dock är så enormt mycket större att det utan problem skulle synas med blotta ögat om ringarna var runt Saturnus, de skulle troligen synas flera gånger så stora som en fullmåne.

Dessa ringar har de upptäckt kring en stjärna vid namn j1407 genom att mäta hur ljuset från stjärnan avtog i ett mönster på båda sidorna av stjärnan. Det vill säga att de mätte skuggan för att på så vis se att det troligen finns ett enormt ringsystem kring stjärnan.

gizmodo.com +

Lanseringstrailer för Grim Fandango Remastered

Spel / Multiplattform

Igår släpptes den efterlängtade remaken av Grim Fandango och nu har även en trailer för spelet presenterats. Grim Fandango Remastered finns nu tillgängligt på PS4, Playstation Vita, Windows PC, Linux och Mac.

Den omgjorda versionen verkar också ha tagits emot väl och spelet har i snitt 84/100 på Metacritic just nu.

youtu.be +

Steve Urkel som anime

Video / Humor

Kommer ni ihåg serien Räkna med bråk eller som den heter på originalspråk, Family Matters? Det är serien där vi får följa meganörden Steve Urkel och hans alter ego Stephen. Här kan vi se en alternativ version av serien och hur den skulle kunna utspela sig om den blev en anime. Aningen våldsammare.

sploid.gizmodo.com +

World of Warcraft får selfiekamera

Spel / PC

Den som spelar World of Warcraft vet att det inte är speciellt lätt att ta bilder av sin karaktär framifrån. Det krävs en del meckande med kameran för att få till en bra vinkel. Men frukta ej. Blizzard har lösningen på problemet och lanserar nu en selfiekamera. Givetvis poserar din karaktär framför kameran för den ultimata bilden.

Kameran kan låsas upp genom ett uppdrag på nivå 100 som fått namnet Field Photography. Ytterligare ett uppdrag kan uppgradera kameran med tre olika Instagramliknande filter: tecknat, svartvit och döden.

Kameran följde med den senaste uppdateringen som just nu är i testfas och i samma uppdatering integrerade Blizzard Twitterstöd där spelare kan twittra information direkt från spelet. Så nu kan vi räkna med att få se en massa WoW-selfies i flödet också. Och selfiebilderna har redan börjat trilla in på olika ställen på nätet, bland annat i Blizzards WoW-forum.


www.polygon.com +

Dropbox köper Pixelapse

Webb / Tjänster

Dropbox började som lite mollagring men de har ständigt byggt ut med flera smarta funktioner och snart är det dags igen. De meddelar nu att de köpt upp Pixelapse och att deras tjänst ska implementeras i Dropbox inom ett år.

Pixelapse är en tjänst för de som samarbetar på grafiska projekt över nätet. Tjänsten ger användare versionshantering och ett ställe att diskutera och den kan visa alla de vanligaste filformaten när det kommer till produktion av grafiskt material.

Pixelapse kommer att finnas kvar som egen tjänst under detta år och man kan fortfarande välja att bli en ny användare men när allt det tekniska väl är klart så kommer lagringen och tjänsten att flyttas över till Dropbox.

www.pixelapse.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen