En sprillans Sony Mavica någon?

Foto / Övrigt

Kommer ni ihåg den underbara klassiska digitalkameran Sony Mavica? Det gör i alla fall det amerikanska företaget Wal Mart. De säljer nämligen klenoden Sony Mavica MVC-FD200 på rea med 30 dollar rabatt på ett av sina varuhus.

För er som inte kommer ihåg denna godbit så kom den 2002, har 2 megapixels upplösning och sparar dina filer på 3,5-tumsdisketter. Visst kan jag lägga ned lite pengar på antika kameror men 300 dollar på en Sony Mavica känns sådär. Å andra sidan tar Wall Street Photo via Amazon 1000 dollar för samma kamera, några köpte nog lite väl stora lager av denna modell.

gizmodo.com +

Dropbox belönar de som hittar buggar

Webb / Tjänster

Om du råkar ramla över en bugg i Dropbox och rapporterar in den kan du bli belönad. Med andra ord hänger de på trenden från företag som Facebook, Google, Yahoo med flera som alla kör liknande system.

Hur mycket belöning man kan få beror på hur allvarlig buggen är men minsta beloppet är 216 dollar. Det största belopp som betalats ut än så länge är 4913 dollar. Dropbox kommer också att retroaktivt betala ut pengar till kunder som tidigare har rapporterat buggar till ett sammanlagt värde av 10 475 dollar.

Vilken typ av buggar som kan ge belöning har specificerats på Dropbox HackerOne-sida.

www.pcworld.com +

Asus släpper ny kompakt dator för vardagsrummet

PC / Hårdvara

Datorer anpassade för vardagsrummet lär bli allt vanligare i och med den kommande höstlanseringen av Steam Machines. En tillverkare som redan gör komprimerade datorer är Asus och nu uppgraderar de sin Republic of Gamers GR8 till en version med namnet GR6.

Den nya processorn är en Intel Core i5-5200U på 15 W medan grafikkortet är ett Geforce GTX 960M med 2GB GDDR5-minne. Det går sedan att välja mellan 4 eller 8 GB DDR3L-minne med möjlighet att uppgradera till 16 GB. Sammantaget ska datorn kunna prestera kraft för spelande i full HD och kör Windows 8.1 som operativsystem.

Lagringskapaciteten som följer med ligger på 128GB SSD och då finns det även plats för ytterligare en disk på 2,5 tum.

Den nya datorn kommer att kosta 8490 kronor om man väljer 4GB minne och 8999 kronor om man kör på 8GB minne. Lansering sker nu senare i april.

via Sweclockers rog.asus.com +

Nu kan du skicka tyngre mejl i Office 365

Webb / Microsoft

Begränsningen på mejlstorleken hos Office 365 har nog irriterat en hel del användare. De 25 megabyte som erbjudits är idag nämligen lätta att överskrida. Men nu utökar Microsoft den maximala storleken på mejl rejält vilket innebär 150 megabyte vilket är väldigt välkommet.

Dessutom har Microsoft nu rullat ut tjänsten Office 365 Video som är tillgänglig för företag. Tanken med tjänsten är att den ska vara ett enkelt sätt för företag att söka efter och spela upp eller strömma eget videoinnehåll. Det finns också en iPhone-app som bland annat kan användas för att spela in och ladda upp. Hur det fungerar kan ni se i videon ovan.

microsoft-news.com +

Red Hot Nickel Ball smälter jättegodis

Video / Intressant

Nu har det kommit en ny video från RHNB-gänget som visar vad som händer om man värmer upp en nickelboll och lägger den på en Jawbreaker-godis.

Bonusvideo nedan:

youtube.com +

Kortfilm The Dawn of Killer Robots

Film / Kortfilm

Här är en dokumentär från Motherboard där de diskuterar möjligheten att framtidens robotar via artificiell intelligens kommer att bli så pass autonoma att de kan komma att utgöra ett hot mot mänskligheten.

Det är ett klassiskt scenario som filmatiserats flera gånger, antagligen är terminatorfilmerna de mest kända men det finns mängder, men i den här dokumentären går man faktiskt igenom hur det skulle kunna gå till när robotarna gör uppror mot oss.

motherboard.vice.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen