En sprillans Sony Mavica någon?

Foto / Övrigt

Kommer ni ihåg den underbara klassiska digitalkameran Sony Mavica? Det gör i alla fall det amerikanska företaget Wal Mart. De säljer nämligen klenoden Sony Mavica MVC-FD200 på rea med 30 dollar rabatt på ett av sina varuhus.

För er som inte kommer ihåg denna godbit så kom den 2002, har 2 megapixels upplösning och sparar dina filer på 3,5-tumsdisketter. Visst kan jag lägga ned lite pengar på antika kameror men 300 dollar på en Sony Mavica känns sådär. Å andra sidan tar Wall Street Photo via Amazon 1000 dollar för samma kamera, några köpte nog lite väl stora lager av denna modell.

gizmodo.com +

Demo för animerat hår liknar en hårreklam

PC / Mjukvara

Realistiskt hår, eller pälsar på djur, i spel är långt ifrån en illusion och Nvidias teknik Nvidia Hairworks visar redan upp läckra resultat. Dock suger tekniken kraft i spelet och exempelvis har AMD rekommenderat de som spelar The Witcher 3, som har stöd för tekniken, på en dator med deras grafikkort att sänka kvaliteten på hårrenderingen för att inte spelet ska bli lidande.

Att tekniken kräver mycket datorkraft är dock inte så konstigt. Inte nog med att hundratusentals hårstrån ska ritas upp. De ska också röra sig dynamiskt och naturligt vilket givetvis kräver en hel del prestanda.

I videon ovan kan ni se en demo skapad av 3D-artisten Tarkan Sarim som visar en animation med 500 000 hårstrån som vajar vackert som i en hårreklam. Demot är renderat på en dator med ett GTX 980.

Nedan kan ni se fler filmer som visar exempel på hur tekniken används i olika spel liksom The WItcher 3 och Far Cry 4.

kotaku.com +

Var kommer ordet okej ifrån?

Video / Intressant

Okej, ordet okej kan vara världens bästa ord. Ordet är väldigt flexibelt och kan beskriva hur du mår eller som bekräftelse. Men vad är ordets ursprungliga härkomst egentligen? Det är vad vi får reda på i videon ovan.

youtube.com +

Instagram höjer upplösningen i appen

Mobil / Mjukvara

Igår skrev vi om att Instagram sparar bilder i högre upplösning än den som visas på sajt och app och nu har Instagram rullats ut med en uppgraderad upplösning. I stället för att bilderna visas med en höjd och bredd på 640 pixlar så är det nu 1080 pixlar som gäller.

Så om du har ogillat Instagram för att ha kört låg upplösning så finns det nu ingen anledning att ogilla det bildfokuserade sociala nätverket. Det du behöver göra för att lägga vantarna på den högre upplösningen så behöver du bara uppdatera din Instagram-app.

www.androidpolice.com +

Microsoft släpper nytt Minecraft för Windows 10

Spel / PC

När Windows 10 släpps den 29 juli kommer en ny version av Minecraft att släppas samtidigt i beta. Den nya versionen av spelet är baserad på Minecraft för bärbara enheter för att spelet ska kunna vara sömlöst över olika enheter som kör Windows 10.

Liksom den bärbara versionen kommer Windows 10-versionen att ha ett onlineläge som är begränsat till åtta personer. Anledningen är att spelet än så länge inte har några dedikerade servrar. Den kommer heller inte att ha stöd för moddar från början med det är något som Mojang tittar på för framtiden.

För de som föredrar den traditionella versionen kommer den dock att finnas kvar och uppdateras under en lång tid framöver och de som redan äger den versionen får den nya gratis. Andra kan köpa in sig i betan för 10 dollar.

www.rockpapershotgun.com +

Film visar hur Sony RX100 IV filmar i slow motion

Foto / Sony

Förra månaden presenterade Sony sin nya kompaktkamera RX100 IV som ska kunna filma slow motion i 1000fps. I den här videon får vi se hur det ser ut.

Kameran ska anlända i juli med en prislapp på 948 dollar.

petapixel.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen