Blackmagic Cinema spelar in i RAW och 2,5K

Foto / Hårdvara

Blackmagic Design tillverkar diverse hårdvara samt mjukvara för film och tv-produktion. Nu lanserar de sin första kamera och helt ointressant verkar den absolut inte vara, rättare sagt tvärtom. Kameran heter Blackmagic Cinema Camera och har först och främst fyra stycken huvudpunkter som får den att sticka ut.

Det dynamiska omfånget ska vara på hela 13 steg vilket klår de flesta filmande systemkameror idag (Canon EOS 5D Mk II har 12 steg). Den kan filma i upplösningen 2,5K vilket är mer än vad stillbildskamerorna klarar av. Den spelar dessutom in i RAW vilket är helt underbart (om man har kraftfull dator) samt att kameran sist men inte minst endast kostar 3 000 dollar (ca: 25 000 kronor).

Vad gäller design så är kameran mest en liten låda med skärm och objektivfattning (Canon EF). Den är det vill säga byggd för att du ska kunna använda den med din favoritrigg, med dina vanliga tillbehör och objektiv.

Det som det tummas på är att kameran inte kan filma med framerates över 30p samt att sensorn är en 16mm-sensor, det vill säga cirka halva storleken av en fullformatssensor.

Sugen? Det är jag!

Läs mer på deras sajt eller på filmaren John Brawleys blogg då han har fått leka lite med den.

www.blackmagic-design.com +

Ny teaser till Southpaw

Film / Teaser

En ny tv-spot har släppts till Southpaw från Antoine Fuqua, som gjort Training Day och Shooter, där Jake Gyllenhaal spelar en boxare vars liv är lika mycket kaos i ringen som runt omkring.

Filmen har premiär 7 augusti.

youtube.com +

Är du en filmsnobb?

Film / Övrigt

Webbplatsen Pretentious-O-Meter hjälper dig att reda ut hur pretentiös din filmsmak egentligen är. Sidan avgör hur pretentiös en film är genom att jämföra användarbetyg från IMDB samt Rotten Tomatoes med kritikerbetygen.

pretentious-o-meter.co.uk +

Brick Street View

Webb / Google

Gillar du LEGO och skulle vilja kolla in hur dina omgivningar skulle kunna se ut om de var byggda i LEGO så finns nu Brick Street View som är en Google Maps-mashup där man lagt ett LEGO-lager ovanpå Google Maps Streetview.

Precis som på vanliga Streetview så letar man bara upp lämplig adress på kartan, placerar Pegman (I det här fallet Legowoman) där man vill kolla lite extra och därefter renderas en LEGO-miljö över den sökta platsen upp. Nedan kan ni bland annat se hur vår kontorsbyggnad ser ut på Brick Street View.

Det är svenske Einar Öberg som ligger bakom Brick Street View och det var även han som gjorde Urban Jungle Street View som vi skrev lite om förra året. Den artikeln hittas inlänkad nedan.


brickstreetview.com +

Rare kan visa upp något nytt på E3

Spel / Spel

Utvecklarna Rare jobbar på något nytt för Xbox One och nu verkar det som om de kommer att visa upp det på E3. Den informationen kommer från studions Creative Director Simon Woodroffe som svarade på en direkt fråga från ett fan.

"E3 will tell the world what Gregg Mayles new project is about."

Det verkar dock som om informationen inte var tänkt att komma ut. För straxt efter att tweeten fick uppmärksamhet sattes Simon Woodroffes Twitterkonto som privat där endast hans bekräftade följare kan se innehållet.

Simon Woodroffe fick också frågan om det handlade om ett nytt IP eller om det var en uppföljare. Det ville inte Simon riktigt svara på utan meddelade istället att spelet är det roligaste de någonsin gjort. Det har också ryktats sedan tidigare att Rare jobbar på en återupplivning av Battletoads, så kanske är det roliga grodor vi har att se fram emot.

www.windowscentral.com +

Snubbe bygger egen version av BB-8 från Star Wars

Pryl / Robotar

James Bruton, killen bakom Youtubekanalen XRobots, har sedan en tid tillbaka jobbat med att bygga ihop en egen version av robotbollen BB-8 från den kommande Star Wars-rullen. James har nu lagt upp den andra delen i BB-8-serien på sin kanal.

Första delen, samt ett bonus Stjärnornas krig-byggeklipp, hittar ni här under.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen