Blackmagic Cinema spelar in i RAW och 2,5K

Foto / Hårdvara

Blackmagic Design tillverkar diverse hårdvara samt mjukvara för film och tv-produktion. Nu lanserar de sin första kamera och helt ointressant verkar den absolut inte vara, rättare sagt tvärtom. Kameran heter Blackmagic Cinema Camera och har först och främst fyra stycken huvudpunkter som får den att sticka ut.

Det dynamiska omfånget ska vara på hela 13 steg vilket klår de flesta filmande systemkameror idag (Canon EOS 5D Mk II har 12 steg). Den kan filma i upplösningen 2,5K vilket är mer än vad stillbildskamerorna klarar av. Den spelar dessutom in i RAW vilket är helt underbart (om man har kraftfull dator) samt att kameran sist men inte minst endast kostar 3 000 dollar (ca: 25 000 kronor).

Vad gäller design så är kameran mest en liten låda med skärm och objektivfattning (Canon EF). Den är det vill säga byggd för att du ska kunna använda den med din favoritrigg, med dina vanliga tillbehör och objektiv.

Det som det tummas på är att kameran inte kan filma med framerates över 30p samt att sensorn är en 16mm-sensor, det vill säga cirka halva storleken av en fullformatssensor.

Sugen? Det är jag!

Läs mer på deras sajt eller på filmaren John Brawleys blogg då han har fått leka lite med den.

www.blackmagic-design.com +

Nu kan alla superlajka på Tinder

Mobil / Mjukvara

För ett tag sedan skrev vi om att den populära dejtingappen Tinder hade implementerat en funktion som man kallade för "superlike" vilken initialt enbart var tillgänglig för Tinderanvändare i Australien men nu meddelar Tinder att alla kan börja superlajka.

Superlike innebär att man kan visa att man är lite extra intresserad av någon genom att svajpa uppåt istället för till höger eller vänster som man traditionellt har gjort i appen. Skulle man superlajka någon och denne även lajkar dig så visas det i notiserna att man har superlajkat personen.

Det går bara att superlajka en person om dagen och det går inte att lagra superlajks utan den man har måste användas samma dag annars förgås den.

blog.gotinder.com +

Alla bemannade rymdraketer

Vetenskap / Rymden

Här är ett klipp där man sammanställt alla rymdraketer som tagit människor till rymden, något som ryska Sputnik och Yuri Gagarin var först med att göra 1961.

Än så länge är det bara USA, Ryssland och Kina som lyckats tillverka raketer som tagit människor till rymden.

sploid.gizmodo.com +

Öppna tabbar i dina vänner webbläsare med Shove

Bil / Porsche

Shove är ett tillägg till Googles webbläsare Chrome med vilket man kan öppna tabbar i sina vänners webbläsare vilket med stor sannolikhet skulle kunna leda till lite pinsamheter om man har lite halvopålitliga vänner.

För att det ska fungera måste både du och din vän ha Shove installerat samt lägga till varandra som vänner i Shoves vänlista. Efter det är fixat är det bara att börja öppna tabbar i varandras webbläsare.

Jag kan tänka mig att Shove skulle kunna vara ett intressant upplägg för arbetsgrupper, företag eller liknande om man behöver broadcasta ut något snabbt men som sagt, det skulle nog i längden mest leda till pinsamheter.

via TheNextWeb chrome.google.com +

GoPro uppdaterar Hero 4 Session

Foto / GoPro

GoPro lanserade nya Hero4 Session i somras och tryckte då rätt hårt på att den var liten, vattentät och simpel att använda. Tyvärr var den lite väl simpel då du var tvungen att använda mobiltelefonen för att ändra upplösningsinställningar och liknande. Nu har GoPro släppt en uppdatering till kameran som löser detta problem.

Med den nya uppdateringen kan du ändra upplösning på videoinspelningar, samt ändra FPS och Field of View. Sedan kan du ändra upplösning och intervall i Time Lapse-läget.

Nedan ser ni en video som visar hur du ändrar inställningar på kameran och vill du ladda ner den nya uppdateringen så hittar du den här: GoPro Hero4 Session v1.50.

gopro.com +

Spana in The Crazy History of the X-COM Series

Spel / PC

Klipp från Gamespot där Danny O'Dwyer tittar lite närmare på de första X-COM-spelen.

www.gamespot.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen