Blackmagic Cinema spelar in i RAW och 2,5K

Foto / Hårdvara

Blackmagic Design tillverkar diverse hårdvara samt mjukvara för film och tv-produktion. Nu lanserar de sin första kamera och helt ointressant verkar den absolut inte vara, rättare sagt tvärtom. Kameran heter Blackmagic Cinema Camera och har först och främst fyra stycken huvudpunkter som får den att sticka ut.

Det dynamiska omfånget ska vara på hela 13 steg vilket klår de flesta filmande systemkameror idag (Canon EOS 5D Mk II har 12 steg). Den kan filma i upplösningen 2,5K vilket är mer än vad stillbildskamerorna klarar av. Den spelar dessutom in i RAW vilket är helt underbart (om man har kraftfull dator) samt att kameran sist men inte minst endast kostar 3 000 dollar (ca: 25 000 kronor).

Vad gäller design så är kameran mest en liten låda med skärm och objektivfattning (Canon EF). Den är det vill säga byggd för att du ska kunna använda den med din favoritrigg, med dina vanliga tillbehör och objektiv.

Det som det tummas på är att kameran inte kan filma med framerates över 30p samt att sensorn är en 16mm-sensor, det vill säga cirka halva storleken av en fullformatssensor.

Sugen? Det är jag!

Läs mer på deras sajt eller på filmaren John Brawleys blogg då han har fått leka lite med den.

www.blackmagic-design.com +

Kia visar konceptbilen Novo

Bil / Kia

I dag visar Kia upp den nya konceptbilen Novo på bilmässan i Seoul, Sydkorea. En sedan med coupé-liknande former som ger oss en hint om vad Kia har på gång designmässigt.

Det som mest skvallrar att det handlar om en Kia är grillen, i övrigt ser vi många nya linjer. Bilen har bakhängda dörrar med infällda handtag vilket ger en ganska slimmad profil. Interiören är framtidstänkande men ändå inte extremt överdriven. Här finns en pekskärm för föraren med fingeravtrycksläsare som gör det möjligt att ställa in olika förarprofiler beroende på vems finger som läggs mot läsaren. I mittkonsolen sitter ytterligare en pekskärm som passageraren kan leka med. Under huven sitter ren 1.6-liters GDi-motor med turbo kopplad till en ny sjustegad DCT-låda, så ingen hybriddrivlina eller liknande här alltså.

Kia har inte helt oväntat inga planer på att sätta konceptet i produktion utan bilen ska ses som en förhandsvisning på hur en framtida kompakt sedan kan komma att se ut.

Kia visar konceptbilen Novo på bilsalongen i Seoul

Kia Motors presenterade sin senaste konceptbil - Kia Novo - idag på bilsalongen i Seoul.
Den kupéinspirerade designen ger en hint om designinriktningen för kommande kompaktbilar.

Även om stylingen är innovativ och bilen är utrustad med högteknologiska inredningsdetaljer är designen inspirerad av klassiskt hantverk och bilkonstruktion men nu omtolkat för vår tid.

Novo visar en sportig profil med sitt minimala överhäng i fronten, längre överhäng i bak tillsammans med en sluttande taklinje. I fronten syns den senaste tolkningen av Kias signum ”tiger nose”-grillen, nu bredare och mer inbäddad. Den sportiga profilen förstärks av bakhängda dörrar med sina infällda dörrhandtag samt backspeglarna i aluminium.

Bilens långa och breda instrumentpanel är vinklad mot föraren. Instrumenttavlan visar relevant information via en tredimensionell hologram-display. För förare finns även en pekskärm där olika förare kan välja sina preferenser som musikval, ljudvolym etc. Skärmen känner av respektive förares fingeravtryck. I mitten av instrumentpanelen finns en stor pekskärm som visar bilens alla funktionaliteter också för passagerare.

Kia Novo är utrustad med 1,6 l GDi turbomotor samt den nya sjustegade DCT växellådan. Resultatet är sportig prestanda och imponerande bränsleekonomi.

Kia Motors har för närvarande inga planer på att starta serieproduktion av Kia Novo men Kia Novo ger ändå en inblick i Kias planer för hur en framtida kompaktbil kan se ut.

Spel från Nintendo 64 och DS till Wii U Virtual Console

Spel / Nintendo

Under Nintendos sändning igår meddelade de att Wii U Virtual Console uppdateras med titlar från Nintendo 64 och Nintendo DS. Från start finns Super Mario 64 och Yoshi's Island DS tillgängligt för nedladdning.

Titlar från Nintendo 64 kommer att kosta mellan 9,99 dollar och 12,99 dollar. Om du redan köpt ett Nintendo 64-spel på Wii Virtual Console kan det uppgraderas till en Wii U-variant för 2 dollar. Nintendo DS-spel vill i sin tur kosta mellan 6,99 dollar och 9,99 dollar.

Fler spel kommer att anlända eftersom under april:

April 9
•Yoshi’s Touch & Go (DS)
•WarioWare Touched (DS)

April 16
•Donkey Kong 64 (N64)

April 23
•Mario Kart DS (DS)

April 30
•Paper Mario (N64)

Nintendo meddelade också att Splatoon får får stöd för Amiibo när det lanseras den 29 maj.

www.ign.com +

Philips släpper trådlös Hue-lampa

Pryl / Mojänger

Lamporna i Philips Hue-serie är rätt trevliga och relativt användbara. Nu har företaget introducerat ytterligare en lampa i Hue-familjen och den här gången är det trådlöst ljus som gäller. Hue Go är stor som en salladsskål och kan lysa upp ditt hem helt trådlöst. Som vanligt ska du kunna använda Hue-appen för att skifta färg, men du ska även kunna byta mellan 5 olika ljuslägen genom att trycka på en knapp på lampans baksida.

Den trådlösa ljusskålen ska kunna lysa i upp till 3 timmar på en laddning.

Philips Hue Go kommer att släppas i USA i maj och priset kommer att ligga på 100 dollar. Vi får se när lampan hittar hit till Sverige, men priset lär i troligtvis ligga på samma nivå.

www.engadget.com +

Se Nintendo Direct i efterhand

Spel / Nintendo

I går höll Nintendo en Nintendo Direct där man pratade om några nya Wii U- samt Nintendo 3DS-spel och nya amiibo-figurer.

Den nya amiibo-serien som släpps mot slutet av maj kommer innehålla Charizard, Pac-Man, Wario, Jigglypuff, Greninja, Robin, Lucina och Ness. Under maj månad kommer man även släppas Splatoon-amiibos i samband med det spelsläppet. Under juli månad kommer man släppa Dark Pit samt Palutena och till hösten släpper man Zero Suit Samus, Ganondorf, Olimar, Dr. Mario, Bowser Jr. och Yarn Yoshi (som släpps i tre olika färger).

På tal om amiibos kommer man även släppa amiibo Cards under hösten. Dessa kort kommer man kunna använda i det kommande spelet Animal Crossing: Happy Home Designer och är därav prydda med Animal Crossing figurer. Korten kommer fungera med en NFC-läsare som man kan koppla ihop med sin Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL och Nintendo 2DS. New Nintendo 3DS XL har som bekant redan NFC-stöd så något extra tillbehör behövs ej där.

När det gäller spel så klargjorde man att Mario Maker kommer släppas under september månad och att Nintendo 64- samt Nintendo DS-spel nu finns på Virtual Console på Wii U. Man bekräftade även att det nya Fatal Frame-spelet kommer släppas i västvärlden och att Octodad: Dadliest Catch kommer släppas till Wii U.

Ett nytt Animal Crossing-spel är på gång för Nintendo 3DS i form av Animal Crossing: Happy Home Designer vilket går ut på att man skall designa och inreda olika hus i Animal Crossing-världen. Man pratade även om ett nytt Fire Emblem-spel för 3DS som kommer släppas någon gång nästa år. På tal om 3DS så kommer man även släppa en rad nya StreetPass-spel om två veckor.

Hela sändningen kan ni se i repris ovan.

www.ign.com +

Teaserklipp till Shooting Clerks ute nu

Film / Trailer

Kevin Smith håller för tillfället på att dra igång filmandet av Clerks 3, men det är inte den enda Clerks-rullen som är på ingång. Shooting Clerks är den biografiska rullen som visar hur det var att spela in kultklassikern.

Shooting Clerks kommer ha premiär i september i år och är ett måste för alla Kevin Smith-fans.

www.cinemablend.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen