Gammalt roterande porträtt

Foto / Fotografer

Jag gillar gamla fotografier och tekniker så därför kan jag inte annat än gilla Felix Nadars foton. Felix höll på i mitten av 1800-talet och var bland annat den första flygfotografen men gjorde även en hel del porträttarbete. Vill ni se lite coola porträtt så hittar ni några här på Wikimedia commons.

En annan cool grej som Felix gjorde var denna serie bilder som man kunde montera på en snurra och få ett roterande porträtt. Eller i dagens läge, göra en gif-animation, något ni kan hitta här.

Är du intresserad av porträtt och ljussättning så kan man lära sig mycket av att studera de gamla mästarna.

www.petapixel.com +

Snubbe utvecklar Kardblock för att blockera Kardashian-familjen

Webb / Tjänster

Familjen Kardashian har praktiskt tagit över internet i USA då nästan alla familjemedlemmar fått varsin tv-show och är mer dramatiska än någonsin. Pressen skriver om dem ofta och det är så pass att en snubbe vid namn James Samir Shamsi tar det här i sina egna händer. Han håller på att utveckla en app som ska fungera som adblock men istället för att blockera reklam kommer den att blockera allt som har att göra med famlijen Kardashian. Appen kommer att heta Kardblock, känner ni behovet av den så kan man skriva upp sig till betan här.

www.neatorama.com +

Mike Tyson packar upp saker och ting

Video / Humor

Det känns otroligt bisarrt att se Mike Tyson kamma dockan Strawberry Shortcake samtidigt som han pratar med sin ljusa, lena röst. Det här är ett nytt segment i Jimmy Kimmel Show, Unboxing with Mike Tyson kan bli hur konstigt och roligt som helst.

youtube.com +

Problem att e-deklarera

Webb / Tjänster

I morgon är det sista dagen att lämna in deklarationen och trots att det är förhållandevis enkelt att göra detta via nätet nu för tiden verkar många ha skjutit upp det tills idag.

Det har lett till överbelastning hos Skatteverket och en del har inte inte kunnat använda Skatterverkets e-tjänster. Sannolikt blir det antagligen lite lugnare senare i kväll så skulle du behöva komma åt Skatteverkets e-tjänster men inte gör det just nu så testa lite senare.

Will Smith som Deadshot ser inte ut som förväntad

Film / Nyhet

Under inspelningen av Suicide Squad var det någon som fick Will Smith på bild som Deadshot. Det ser inte ut som den Deadshot vi är vana vid. Som ni kan se så har han sina båda ögon intakta vilket kan vara en återblick till innan han blev den mordiska karaktären. Ska bli intressant att se hur det hela utvecklar sig i filmen. Suicide Squad har premiär nästa år.

www.imdb.com +

The Force Awakens-trailern med mer Jar Jar Binks

Video / Dumheter

Om man tyckte att den senaste trailern för Star Wars: The Force Awakens hade för lite Jar Jar Binks då kan man ju glädjas åt Jar Jar Binks-versionen av trailern här ovan.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen