Microsoft presenterar Surface Book 2
Kommer i 13,5" och 15" 
44.2°
+
André Stray
0
Hejdå John Dunsworth
Trailer Park Boys-skådespelare död vid 71 års ålder 
30.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
79kg
+
Roger Åberg

Tre nya systemkameror från Samsung

Alla med inbyggd wifi

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Inte bara Nikon släpper idag nytt utan så gör även Samsung, Samsung passar dock på att släppa hela tre stycken nya systemkameror. NX20, NX210 och NX1000 heter de nya kamerorna och den största nyheten är inbyggd wifi.

Alla kameror använder sig av samma samsungutvecklade sensor som vi sett tidigare i NX200, det vill säga en APS-C CMOS-sensor på 20 megapixel. Alla kameror klarar av iso upp till 12 800 och att spela in video i 1080p. Kamerorna har dessutom samma wifi-funktion vilket bland annat innebär att du kan skicka bilder från kameran till din mobil (både iPhone och Android) samt använda din mobil som extern sökare med full kontroll och avtryckare. Extra bra är här att detta fungerar via wifi-direct.

NX20
Detta är den största av modellerna och har till skillnad från de andra en elektronisk sökare och lite större grepp. Den har även en annan slutare som klarar av slutartider upp till 1/8000 sekund.
Denna släpps i maj och kommer att kosta 10 200 kronor med kitgluggen 18-55mm.

NX210
Detta är enligt mig den mest intressanta kameran och skillnaderna mot föregående modell NX200 är förutom wifi försumbara. Den kameran klagade jag lite på att den inte hade lika snabb AF som vissa konkurrenter. Detta är fortfarande fallet men det är även den enda riktiga nackdelen med modellen, något som vägs upp med wifi kanske?
Lansering sker i maj och rekommenderad prislapp är 8 500 kronor med ett 18-55mm.

NX1000
Detta är budgetmodellen och den både design- samt funktionsmässigt är den väldigt lik NX210. Skillnaderna är att denna är byggd i plast, har lite andra knappar (riktar sig mot nybörjaren) samt att skärmen är en LCD istället för en AMOLED.
NX1000 kommer lite senare än resten och landar i butik i juni. Prislappen ligger på 6 000 kronor och då med den lite mindre gluggen 20-50mm.

Jag fick en liten förhandsvisning av dessa kameror här om dagen men jag kan inte säga så mycket om dem. Byggkvaliteten i de två värre modellerna är fortfarande riktigt grym men jag är lite skeptisk till plastversionen. Den är dock bra mycket billigare så beroende på vad man tycker är viktigt så kan den vara ett bra köp.
Vill ni veta mer vad jag tyckte om NX200 då dessa är väldigt lika kan ni läsa det på länken nedan.