Canon har lösningen på ljusläckaget

Foto / Hårdvara

Canon har nu gått ut med resultatet från deras undersökning av ljus-problemen med Canon 5D Mk III. De säger att problemet endast finns på ett fåtal kameror (de kameror där sjätte siffran i serienumret är 1 eller 2) samt att det inte påverkar bilden.

De menar att det endast händer i extremt mörka situationer samt att trots att mätaren visar annorlunda så kommer det inte att påverka bilden på synbart sätt.

De som ändå är missnöjda eller är rädda att det kommer att påverka bilden kan skicka in kameran till Canon och få den undersökt gratis. Detta kan man göra från mitten av maj.

Är detta nog tycker ni?

www.petapixel.com +

Windows 10 laddades ner på 67 miljoner enheter på 48 timmar

PC / Mjukvara

Under det första dygnet var det 14 miljoner enheter som uppgraderades till Windows 10. Det var en relativt imponerande siffra. Ett dygn senare imponerade Microsoft ännu mer med 67 miljoner Windows 10-installationer.

Microsoft har också berättat att deras servrar har jobbat på rätt rejält och den maximala uppladdningshastigheten som nått upp har varit 15TB/s, vilket är rätt saftigt med tanke på att Apple kom upp i 8 TB/s under deras senaste OS X-lansering.

Tidigare i år berättade Microsoft att deras mål är att deras operativsystem ska installeras på inte mindre än en miljard enheter runt om i världen inom de närmaste tre åren.

www.windowscentral.com +

Vrakdelar från Challenger och Columbia visas upp för första gången

Foto: NASA
Vetenskap / Rymden

NASA visar nu för första gången upp vrakdelar publikt från de två förolyckade rymdfärjorna Challenger och Columbia på Kennedy Space Center i Florida.

Rymdfärjan Challenger [wiki] exploderade 73 sekunder efter start 1986 vilket ledde till att samtliga sju astronauter ombord omkom. Columbia [wiki] tog sig till rymden men bröts isär när den skulle återvända till jorden 2003 och även då omkom samtliga sju som var ombord på rymdfärjan.

Vrakdelarna är en del av en större utställning på Kennedy Space Center som man kallar för "Forever Remembered" och där man visar upp en vrakdel från Challengers flygkropp samt Columbias framruta. I videosnurran nedan hittas klipp från de två olyckorna.

www.nbcnews.com +

SparkBlocks är modulära högtalare

Pryl / Högtalare

SparkBlocks är ett slags högtalarsystem som just nu försöker dra in finansiering på Kickstarter och det handlar om ett modulärt system och tanken är att användaren ska plocka ihop delar och bygga ett system som passar just för dennes behov.

Bashenheten består av en bärbar högtalare med ett uppladdningsbart batteri som räcker i cirka fyra timmar och detta kommer att kosta cirka 120 dollar. Därefter kan man välja till fler högtalare, extrabatteri, cykelfäste, Bluetooth-stöd samt en pekskärm via vilken man kan få meddelanden och ta emot samtal om man kopplar ihop sin mobiltelefon med SparkBlocks.

Kostnaden för SparkBlocks varierar givetvis lite beroende på hur man konfiguerar systemet. Leverans är tänkt att ske i april 2016 och nedan hittar ni en kort jämförelse mellan ett SparkBlocks-system och Bose SoundLink III.

www.kickstarter.com +

John Oliver snackar Washington, D.C.

Video / TV

Klipp från veckans avsnitt av Last Week Tonight with John Oliver där John pratar om den amerikanska huvudstaden Washington, D.C.

Den tredje utvecklarversionen av Android M försenas

Android / Google

Wojtek Kalicinski, en av utvecklarna som jobbar med Android M, har berättat att Android M Developer Preview 3 kommer att försenas, precis som den andra versionen. Den första versionen av Android M släpptes i maj och planen var att släppa en ny utvecklarversion av operativsystemet varje månad. Men processen gick långsammare än tänkt och den andra versionen släpptes inte förrän i mitten av juli och nu verkar det som att tredje versionen inte kommer komma än på ett tag.

Förseningar är givetvis tråkigt för samtliga inblandade, men Wojtek ger oss lite goda nyheter och berättar också att nästa version av Android M Developer Preview praktiskt taget vara en final-version av operativsystemet.

När nästa utvecklarversion av Android M släpps är för tillfället okänt, men förhoppningsvis kommer vi inte behöva vänta allt lång tid innan vi får testa Googles senaste mobila operativsystem.

Ovan ser ni en video där Marques Brownlee snackar lite om nya funktioner i Android M.

via Swedroid plus.google.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen