Canon har lösningen på ljusläckaget

Foto / Hårdvara

Canon har nu gått ut med resultatet från deras undersökning av ljus-problemen med Canon 5D Mk III. De säger att problemet endast finns på ett fåtal kameror (de kameror där sjätte siffran i serienumret är 1 eller 2) samt att det inte påverkar bilden.

De menar att det endast händer i extremt mörka situationer samt att trots att mätaren visar annorlunda så kommer det inte att påverka bilden på synbart sätt.

De som ändå är missnöjda eller är rädda att det kommer att påverka bilden kan skicka in kameran till Canon och få den undersökt gratis. Detta kan man göra från mitten av maj.

Är detta nog tycker ni?

www.petapixel.com +

Kaka i pannan

Video / Dumheter

Här kan ni kolla in när den legendariske basketspelaren Shaquille O'Neal utför något som man kallar för "cookie challenge" i ett amerikanskt tv-program om basket.

Det snackas om att det eventuellt kommer att bli en "konkurrent" till den så kallade "ice bucket challenge" som spred sig över jorden som en löpeld tidigare i år. Vad tror ni?

youtube.com +

Dreamhack pågår för fullt

Spel / Esport

Just nu pågår Dreamhack Winter för fullt i Jönköping och här kommer en liten påminnelse om att kolla in alla sändningar. Gruppspelen pågår i flera olika spel så som StarCraft 2, League of Legends, DOTA 2, Hearthstone och Counter-Stike: Global Offensive som ni kan se under "Läs mer" (autoplay).

Hela schemat hittar ni på Dreamhacks hemsida och sändningarna körs bland annat på Twitch, Viewster och Viagame. En sammanställning hittar ni här.

  tack Stefan I www.dreamhack.se +
Läs mer...

Filma inte vertikalt

Video / Kul

Den uppmärksamme feberläsaren har antagligen märkt att vi kampanjar lite för att man inte ska hålla sin mobil vertikalt när man filmar med den och här är en film som uppmärksammar det. Vi är dock inte riktigt lika aggressiva som den här tjejen vilket jag hoppas att ni uppskattar.

  tack Fredrik R youtube.com +

Köp en OnePlus One i helgen

Android / Övrigt

Har du varit sugen på att köpa en OnePlus One men har inte lyckats få någon inbjudan för att få köpa en telefon? I så fall kommer du att gilla denna nyhet.

OnePlus går nämligen ut med att de fram tills på söndag kommer att låta vem som helst att köpa deras telefon, i alla fall så länge lagret räcker.

En vit 16GB OnePlus One kostar 300 dollar och om du vill ha en svart telefon med 64GB minne så får du ge 350 dollar.

oneplus.net +

Cirkus skickar upp hamstrar i ballonger

Foto: J / flickr
Pryl / Övrigt

En rysk cirkus som turnerar runt i landet får nu hård kritik från djurrättsorganisationer för sin behandling av hamstrar då dessa bland annat skickas upp i ballonger som dalar ner i publiken.

Enligt Daily Mail så dör många av hamstrarna av det här rätt bisarra påhittet och många barn har fått panik när det landat döda hamstrar i deras knä. Vidare hävdas det att cirkusen stoppar ner hamstrar i flaskor som sedan kastas ut till publiken.

Nu har en djurättsorganisation startat ett upprop mot cirkusen som än så länge fått över 34.000 underskrifter.

www.dailymail.co.uk +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen