Rykte Digital engångskamera från IKEA?

Foto / Hårdvara

IKEA har nyss presenterat den nya serien UPPLEVA och tydligen gjorde de en lite kul grej på det italienska presseventet. De lämnade nämligen enligt uppgift ut denna enkla kamera till pressen. Kameran kan ta 40 bilder, har ingen skärm och du måste ta bort alla bilder om du vill radera något. Ur kameran kan du fälla ut en liten usb-kontakt och på så vis få ut bilderna.

Enligt källan så kanske denna kamera kommer att börja säljas hos IKEA men tyvärr kan vi inte ens bekräfta att bilden faktiskt föreställer en kamera som IKEA har gjort. Men nog skulle denna kamera vara kul att ha istället för engångskameror på bröllop och liknande. Eller om man är extremhipster.

www.petapixel.com +

Samsung kommer sänka priset på Galaxy S6 och S6 Edge

Mobil / Samsung

Samsung kommer sänka priset på sina nuvarande flaggskeppslurar S6 och S6 Edge efter att försäljningen av lurarna inte nått målet. Mobildivisionens vinst landade på 2,4 miljarder dollar under andra kvartalet, vilket är betydligt mindre jämfört med förra året då företaget hade en vinst på 3,8 miljarder under samma period. För att få upp vinsten i nästa kvartal kommer Samsung att justera priset på topptelefonerna, vilket kan vara bra då den dyraste varianten av S6 Edge fortfarande ligger på 10 500 kronor.

Vi får se om Samsung får upp försäljningen i nästa kvartal. Med tanke på prissänkningen samt releasen av de nya lurarna som ska visas upp 13 augusti, så lär företaget inte ha några större svårigheter att kränga lurar.

www.engadget.com +

Smarta maskingevär går att hacka

Pryl / Mojänger

Wired fortsätter sin bevakning över säkerheten i våra uppkopplade saker och då man förra veckan visade upp den katastrofala säkerhetsbristen i en uppkopplad Jeep Cherokee [länk] kollar man den här veckan på en, om möjligt, ännu värre säkerhetsrisk då man har lyckats att hacka ett uppkopplat maskingevär.

Det handlar om ett maskingevär från det amerikanska företaget TrackingPoints vars vapen vi skrivit om en del tidigare. Det linuxbaserade geväret är försett med en trådlös wifi-uppkoppling och kan bland annat hitta sina måltavlor själv. Wired har nu upptäckt att dessa vapen går att kontrollera av en obehörig så att denna skulle kunna ändra gevärets utvalda måltavlan så väl som att göra vapnet helt obrukbart.

Det har än så länge sålts runt 1.000 exemplar av den aktuella maskingevärsmodellen som kostar 13.000 dollar styck.

www.wired.com +

Rysk reklamfilm för Windows 10

PC / Övrigt

Här är en rysk reklamfilm för Windows 10 där vi får se en animerad sekvens där Windows 10 har iklätt sig rollen av en papparazzi-förföljd modell och den nya webbläsaren Edge spelar hennes muskulöse pojkvän.

youtube.com +

Wearhaus är sociala hörlurar

Pryl / Hörlurar

Wearhaus är ett nytt hörlursmärke som snart släpper sin första produkt och man säger att detta ska vara världens första "sociala" hörlurar.

Med sociala menar man att Wearhaus-användare ska kunna skicka det man lyssnar på till andra Wearhaus-användare så att dessa kan lyssna på samma musik som en själv. På motsvarande sätt kan givetvis andra även skicka musik till de egna lurarna. Hörlurarna kopplas ihop med mobilen via Bluetooth och man kan styra delningsfunktionen samt bestämma vilka som ska få ta del av den delade musiken via den tillhörande appen.

Wearhaus går att förbeställa nu för 200 dollar och leverans ska ske nu i sommar.

via Engadget www.wearhaus.com +

Sony visar upp Playstation Plus-spelen för augusti

Spel / Sony

Det är snart ny månad och det betyder nya spel som kan laddas ner utan extra kostnad om man prenumererar på Playstation Plus. På PS4 kommer vi kunna lägga vantarna på Lara Croft and the Temple of Osiris och Limbo. PS3-spelare kommer kunna ladda ner God of War: Ascension, Stealth Inc 2: A Game of Clones, Sound Shapes och CastleStorm Complete Edition. Stealth Inc 2, Sound Shapes kommer också att kunna köras på PS4 och Vita och CastleStorm kommer du också kunna lira på Vita.

Spelen kommer bli tillgängliga nu på tisdag och de spel som kommer försvinna från Playstation Plus är Rocket League, Styx Master of Shadows, Rain, Mousecraft, Geometry Wars 3 och Entwined.

blog.eu.playstation.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen