Vatten som flyter uppåt

Foto / Bildbehandling

Kommer ni ihåg videon som visade att man med hjälp av en högtalare kunde få vatten att se ut som det var fryst i luften? Nu har flera experimenterat med detta och här är en video som visar vad som händer när man ändrar ljudets frekvens till 23Hz istället för 24 som är kamerans bildhastighet. Jo om man gör så så kommer det istället se ut som att vattnet rör sig åt fel håll, precis som bildäck kan göra vid exakt rätt hastighet.

www.petapixel.com +

BMW:s plug-in hybrid Power eDrive har nästan 700 hästar

Bil / BMW

BMW visar nu upp det senaste de har på gång inom hybridteknik - Power eDrive. Det här är en serie med högpresterande bensinhybrider som är under utveckling och som kommer att hitta in i produktionsmodeller i framtiden. Effekten blir från 250 upp till nästan 700 hästar, vilket är allt annat än pjåkigt.

Det vi ser här är en 5-serie GT i prototyputförande och denna är försedd med en nyutvecklad turbomatad fyrcylindrig bensinmotor på 2.0 liter och 228 hästar som driver framhjulen. Till den kopplas två modifierade elmotorer hämtade från modellen i3 som i sin tur gör att bilen blir fyrhjulsdriven. På framaxeln sitter en av elmotorerna inbyggd i den åttastegade automatlådan och den ger 201 hästar, och på bakaxeln sitter den andra och den ger 268 hästar. Den totala effekten landar alltså på 697 hästar och det sammanlagda vridet anges till över 1 000 Nm. På bara el ska man kunna köra tio mil och den totala räckvidden uppges vara 60 mil.

Den produktionsklara motorkonfigurationen väntas hamna i den nya suv-modellen BMW X7 som ska dyka upp 2017. Det sägs även att den kommer i nästa Rolls-Royce Phantom, och i en kommande suv från Rolls-Royce.

www.autoexpress.co.uk +

Första Star Wars-trailern kommer till iTunes imorgon

Film / Trailer

Tidigare i veckan skrev vi om att den första trailern till Star Wars: The Force Awakens skulle visas exklusivt på några amerikanska biografer i morgon fredag men nu verkar det vara andra bud som gäller.

Enligt Star Wars officiella twitterkonto kommer trailern även att dyka upp på iTunes Trailers vilket betyder att alla intresserade kommer att kunna kolla in trailern på Apples trailertjänst.

Exakt vilken tid den kommer att publiceras finns det inga uppgifter om så jag antar att det bara är att sitta och reloada om man är riktigt sugen på att se den. Något som många verkar vara av intresset på nätet att döma.

trailers.apple.com +

DayZ släpps inte förrän under 2016

Spel / Multiplattform

Det är många som väntar på spelet DayZ. Men det blir till att nöja sig med Early Access-versionen ett tag till. Utvecklarna meddelar att spelet inte kommer att bli färdigt förrän under första halvåret 2016. Om den releasen inkluderar PS4-versionen är oklart. Priset är dock klart och är satt till 50 US-dollar. Dessutom kommer förhandsversionen att få nytt innehåll så som nya sjukdomar, nya zombies och ett stealth mode under 2015.

www.playstationlifestyle.net +

LG KizON håller koll på barnen

Mobil / LG

LG Kizon är ett smart armband avsett för barn som gör att föräldrar kan hålla lite bättre koll på vad deras barn pysslar med.

Med en mobilapp kan föräldrar hela tiden hålla koll på var barnet befinner sig via armbandets inbyggda GPS och WiFi. Föräldrarna kan även programmera in så att den tillhörande appen larmar om barnet befinner sig någonstans det inte bör vara. Smartbandet har en knapp som kan ringa upp ett förprogrammerat nummer och föräldrar kan även ringa direkt till smartbandet. Skulle inte barnet svara då så kopplas samtalet automatiskt fram till smartbandet efter 10 sekunder så att föräldern kan lyssna på vad som händer via den inbyggda mikrofonen.

LG KizON finns redan tillgängligt i Sydkorea och lanseras i USA nästa månad. Det sägs att det även är på gång hit till Europa men när så sker har vi inga uppgifter om.

via Engadget koreabizwire.com +

iOS/Android Bounce On är tillbaka!

iPhone / Spel

Kanske var du en av de som firade julen 2008 med att studsa lite röd boll på din nya iPhone 3G? Ja, så länge sedan var det som Bounce On för första gången studsade in i våra mobiler. Sedan blev det ett par spel till.

Numera finns Bounce On-serien både för iOS och Android och idag släpptes det ett nytt spel till båda plattformarna kallat Bounce On Back. Det har utvecklats av Iddy Biddy Games som är folk från gamla Team Phobic som gjorde de första spelen. [iOS (22kr)] [Android (22kr)]

youtube.com +
Läs mer...
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen