Sopiga kameror

Foto / Fotografer

Några sopgubbar i Hamburg har gjort ett riktigt roligt projekt där de byggt om stora soptunnor till kameror och fotograferat staden. Soptunnorna har fått ett hål på framsidan och så har de hängt ett fotopapper längst bak för att på så vis bygga en väldigt stor hålkamera. Jag utgår från att de låst locket på kamerorna. En exponering kan ta upp mot en timme och att rikta kamerorna som de vill är nog inte det lättaste.

Projektet heter Trashcam Project och går att hitta här.

Glöm inte heller att Worldwide Pinhole Photography Day.

via Petapixel www.flickr.com +

Prova Forza Motorsport 6

Spel / Microsoft

I samband med att Turn 10 meddelade sina fans att Forza Motorsport 6 har nått guldstatus (det vill säga färdigutvecklat) så nämnde man även att man kommer släppa ett spelbart demo för spelet den 1 september.

I detta demo kommer man kunna ratta runt i några av spelets mer än 450 bilar dock är det oklart vilka samt vilken eller vilka banor som demot innehåller. Spelar man demot så kommer man få den nya Ford GT-bilen direkt i sitt Forza Motorsport 6-garage när spelet väl släpps.

www.forzamotorsport.net +

Fredagsdansen

Video / Fredagsdansen

I dag är det fredag och då skall man ut och dansa.

  tack Erik

HTC Vive säljs endast i begränsad upplaga i år

Pryl / Virtuell verklighet

När Valve och HTC visade upp sina virtuell verklighetsglasögon Vive VR tidigare i år så snackade man om att konsumentversionen skulle lanseras senare i år. Nu har man lagt till en liten parantes på detta som säger att de endast kommer släppa dem i begränsad upplaga i år. Fler enheter kommer dock dyka upp under första kvartalet 2016 vilket är samma kvartal som Oculus Rift och Project Morpheus förväntas att släppas.

"Later this year, HTC will offer the first commercial Vive units via a limited quantity of community and developer systems, with larger quantities shipping in calendar Q1 2016."

Så om man verkligen vill ha en HTC Vive i år så kanske man får jaga dem aktivt innan denna begränsade upplaga tar slut.

Under nästa vecka kommer HTC visa upp dessa lurar på IFA-mässan och vi har bokat in ett möte med dem för att testa dem. Så förhoppningvis kan vi ge lite personliga intryck någon gång efter det.

www.gamesindustry.biz +

Bungie fixar Destinys Nightfalls

Spel / Multiplattform

På den officiella Bungie-bloggen kan man nu läsa om hur Destiny-utvecklaren planerar att ändra spelets Nightfall-strikes i samband med The Taken King-patchen.

När laget dör så kommer man inte sparkas ut upp till rymden igen då man ansåg att detta straff ledde till att folk spelade dessa Nightfalls säkert istället för att känns sig som tuffa mördarmaskiner. Detta leder till att veckans Nightfall mer eller mindre blir veckans Heroic. Därav kommer man plocka bort Heroic-uppdragen och ersätta dessa med Vanguard Heroic Playlist där man kan tjäna Legendary Marks och minst en Legendary Engram per karaktär.

Man kommer också plocka bort XP-bonusen man får efter man klarat en Nightfall då detta fick spelare känna att de var tvungna att spela veckans Nightfall så tidigt som möjligt. Man kommer dock justera XPn rent generellt på grund av detta.

Både Nightfall och Heroic-playlist kräver att man är Level 40 innan man kan spela dem.

www.bungie.net +

Nu kan du skicka direktmeddelanden på Twitter utan Twitter

Mobil / Mjukvara

Skickar du ofta direktmeddelanden i Twitter och är less på att ständigt behöva klicka dig runt i mobilappen för att komma åt meddelandena? Då kanske den inofficiella appen Direct Messenger är någonting för dig. Du behöver bara ladda ner appen och sedan länka samman appen med ditt Twitterkonto så får du upp dina tidigare konversationer du haft över Twitter. Sedan kan du enkelt skicka direktmeddelanden till någon av dina följare genom att klicka på Composeknappen och det är möjligt att skicka skicka text, bilder och animerade emojis.

För att kunna ta del av dessa extrafunktioner direktmeddelanden så krävs det att mottagaren också kör Direct Messenger. Annars kommer mottagaren endast få en länk i meddelandet.

Direct Messenger finns tillgängligt till iOS och du kan ladda ner appen här: Direct Messenger på App Store.

www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen