Fånga barns uppmärksamhet med hjälp av telefon

Foto / Bildbehandling

Samsung har ett par kameror med en skärm på framsidan, en skärm som bland annat kan visa en clown för att få barns uppmärksamhet. Om du tycker att denna idé är underbar men du vill använda din systemkamera så bör du ta en titt på detta kickstarterprojekt.

iCandy är en smartphone-hållare som du monterar på kameran och på så vis kan spela vad du vill på din telefon och visa detta för de barn du fotograferar. Jag kan väl tycka att idén inte är helt dum men prislappen för en iCandy ligger på 100 dollar, det kan jag tycka är lite dumt. Okej, om du köper via Kickstarter så kostar den "endast" 70 dollar plus 15 dollar frakt men ändå.

Vad tycker ni om idén?

www.kickstarter.com +

Friday Smart Lock

Pryl / Pryl

Friday Smart Lock är ett lås avsett för husdörrar som användaren öppnar med hjälp av sin mobiltelefon.

Låset använder sig av både Wifi och Bluetooth för att kontrollera låsmekanismen och enligt utvecklarna bakom Friday Smart Lock ska detta vara det första smarta låset som gör detta i standardutförande. Annars påminner låset en hel del om liknande produkter och man kan till exempel ge vänner och andra tillfällig tillgång till att låsa upp hemmets dörr.

Friday Smart Lock kommer att lanseras under kvartal tre men det går redan nu att köpa till ett lite förmånligare pris om man väljer att hoppa på företagets IndieGoGo-kampanj. Då ska man få ett lås för cirka 120 dollar vilket kan jämföras med de cirka 250 dollar man säger att låset kommer att kosta i butik.

www.indiegogo.com +

Youtubebusar limmar fast Thors hammare i marken

Video / Dumheter

Busänget Trollstation på Youtube placerade ut ett stycke Thors hammare på en vältrafikerad gata och lät folk försöka lyfta den fastklistrade hammaren.

youtube.com +

Utvecklardagbok för Hellblade visar ansiktsanimationer

Spel / Sony

Att få karaktärer i spel att verka mänskliga är verkligen svårt. Speciellt svårt är det att få till verklighetstrogna ansiktsuttryck. I den här videon får vi se hur utvecklarna Ninja Theory gått till väga när de fångat animationerna till det kommande spelet Hellblade.

www.playstationlifestyle.net +

Google stöttar europeisk journalism

Webb / Google

Google har förbundit sig att skänka 150 miljoner euro till diverse europeiska nyhetsorgansationer de kommande tre åren.

Googles pengar ska se till att nyhetsorganisationer runt om i Europa ska få betalt för det material de producerar och sedan tidigare har Google ett liknande samarbete med franska publicister.

Bland andra brittiska The Financial Times och the Guardian samt spanska El Pais och tyska Die Zeit sägs vara med på samarbetet med Google från början medan vissa andra som ställt sig mer kritiska till Google inte finns med bland grundarna till organisationen. Bland dessa nämns till exempel publikationer tillhörande Rupert Murdochs News Corp samt den Berlinbaserade mediagruppen Axel Springer group.

www.bbc.com +

Ny teknik gör nästan alla telefoner till biometriska scanners

Mobil / Mjukvara

Forskare på Yahoo har tagit fram en ny teknik med vilken man säger sig kunna använda en smartphones pekskärm som en biometrisk scanner som skulle kunna användas för att låsa upp telefonen, genomföra inköp och liknande.

Dagens pekskärmar är inte tillräckligt känsliga för att man ska kunna använda sitt fingeravtryck, som man atill exempel gör med iPhones TouchID och liknande, med Yahoos nya teknik men man säger att kroppsdelar som till exempel en persons öra eller knogar ska fungera.

När man testade tekniken på en liten grupp deltagare uppnådde man lyckade resultat i 99,52% av försöken.

via Gizmodo www.planetbiometrics.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen