Videoserie om ljussättning

Foto / Tips & Trix

Igår skrev jag att Framed dragit igång en ny säsong av sina intervjuer och idag så drar de igång en ny videoserie. Denna serie kommer att hålla på i 16 veckor och i varje avsnitt får vi höra Joel Grimes berätta om ljus. I varje avsnitt kommer han att gå igenom ett ljussättningssenario med färdig bild och förklara ljussättning med mera om detta.

Här är introduktionen.

www.iso1200.com +

John Wick 2 blir verklighet

Film / Nyhet

John Wick är utan tvekan en av förra årets bästa actionrullar. Så bra att den på väldigt kort tid roffade åt sig kultstatus och fick ett gäng hängivna fans som trånat efter en uppföljare ända sedan eftertexterna började rulla. Nu kommer fansens drömmar gå i uppfyllelse då produktionsbolaget Lionsgate bekräftat att John Wick 2 håller just nu på att tas fram.

Keanu Reaves kommer att återvända som den mytomspunne lönnmördaren och duon Chad Stahelski och David Leitch kommer att återvända till regissörstolen.

Vi vet inte vad uppföljaren kommer att handla om. I det pressmeddelande som Lionsgate skickade ut står detta:
In the follow up to last year’s adrenaline-fueled revenge and redemption thriller, legendary hit man John Wick is back.

Vi får helt enkelt vänta och se på vad för äventyr som väntar John Wick. Jag är i alla fall rejält pepp på en uppföljare och jag skulle vilja se den typ nu. Tills dess får första rullen duga.

Ovan ser ni trailern till första John Wick.

geektyrant.com +

Project CARS försenas i Australien

Spel / Multiplattform

Att spel försenas på grund av att utvecklarna inte känner sig färdiga är inget ovanligt. Men att spelare inte får sina spel på releasedagen på grund av översvämningar tillhör ovanligheterna. Men det är just det som har drabbat en stor last med Project CARS-spel.

Den austalienska versionen av Kotaku har rapporterat om kraftiga stormar i Sydney som resulterat i lokala översvämningar och en av de byggnader som drabbats är full med PC-spel från Namco Bandai. Namco har meddelat via Kotaku AU att nya spel är på väg.

"During the recent heavy weather event in Sydney, our vendor partner’s warehouse and stock of Project Cars for PC were severely damaged.

Replacement stock is on the way, but unfortunately we can no longer receive stock early enough to ship the game for delivery on release day. Currently we are hoping to ship your order from our Distribution Centre on release day."

Snabbt agerat av Namco i alla fall. Här i Sverige verkar dock inga översvämningar ha satt stopp för leveransen och spelen lär anlända som de ska om två dagar.

kotaku.com +

Nu kan alla testa Office 2016

PC / Mjukvara

För ett tag sedan släppte Microsoft företagsversionen av Office 2016 fri för tester. Nu har de också släppt konsumentversionen och vem som helst kan ladda ner och testa inför den kommande releasen senare i år.

Nyheter i 2016-versionen är bland annat större integration med molnet vilket gör att det lättare ska gå att nå sina dokument överallt. Stora bifogade filer i mejlen synkroniseras också direkt med OneDrive vilket gör att det blir lättare att skicka tunga mejl.

Vill ni testa nya Office kan ni göra det via länken nedan och programmen är gratis i lite mindre än sex månader.

via Neowin products.office.com +

Bli proffspianist med Touch Pianist

Webb / Sajter

Har du alltid velat bli en proffspianist men saknat både taktkänsla, motorik och piano? Nu har en snubbe byggt en hemsida där du inte behöver ha några som helst färdigheter för att kunna spela lite klassisk musik. Okej, taktkänsla är väl ett plus om du har då det låter bäst om du har en vettig takt. Men annars behöver du bara öppna sidan och sedan börja klicka med antingen musen, tangentbordet eller bara peta på touchskärmen för att spela noterna.

Ett varningens finger dock. Det är kul och enkelt och det finns en risk att man fastnar.

Länk till Touch Pianist hittar du här nere.

touchpianist.com +

Gwendoline Christie spelar rollen som Chrometrooper

Gwendoline Christie
Film / Nyhet

Den världsberömda fotografen Annie Leibovitz har för Vanity Fairs räkning fotograferat några av karaktärerna från den kommande Star Wars-filmen "The Force Awakens" och genom det blev det känt att Gwendoline Christie kommer att spela rollen som chrometrooper.

Chrometrooper är en karaktär som har Stormtrooper-liknande dräkt i metall på sig men karaktären heter officiellt "Captain Phasma". Gwendoline Christie känner de flesta antagligen mest igen från Game of Thrones där hon spelar karaktären Brienne of Tarth.

Vanity Fairs Joanna Robinson tweetade bilden nedan där vi kan se Christie i full Chrometrooper-mundering. I klippet under "Läs mer" kan ni kolla in lite från Annie Leibovitz fotografering av Star Wars-karaktärerna om intresse finnes.

www.vanityfair.com +
Läs mer...
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen