Videoserie om ljussättning

Foto / Tips & Trix

Igår skrev jag att Framed dragit igång en ny säsong av sina intervjuer och idag så drar de igång en ny videoserie. Denna serie kommer att hålla på i 16 veckor och i varje avsnitt får vi höra Joel Grimes berätta om ljus. I varje avsnitt kommer han att gå igenom ett ljussättningssenario med färdig bild och förklara ljussättning med mera om detta.

Här är introduktionen.

www.iso1200.com +

Microsoft visar upp spelet Project Xray till HoloLens

Spel / Microsoft

Under dagens Microsoft-event i New York så inledde man med att visa upp när man spelade spel med deras hypade VR/AR-brillor HoloLens som än så länge inte finns tillgängliga på marknaden.

Man spelade ett FPS-spel som man döpt till Project Xray vilket gick ut på att man skulle skjuta ner aliens i sitt eget vardagsrum. Microsoft kallar den här spelupplevelsen Mixed Reality vilket man väl bäst kan beskriva som en mix av virtual reality och augmented reality, två begrepp som sannolikt kommer att smälta ihop i framtiden om de inte redan har gjort det.

Huruvida Project Xray är ett spel som kommer att finnas tillgängligt för oss konsumenter när väl HoloLens finns på marknaden framgick inte men det är väl inte helt omöjligt att så blir fallet.

gizmodo.com +

Trailer för Triple 9 ute nu

Film / Trailer

John Hillcoat, regissören av The Road och Lawless, ska släppa en ny film nästa år där vi bland annat kommer få se Woody Harrelson, Casey Affleck, Norman Reedus, Chiwetel Eijofor och Anthony Mackie spela korrupta poliser och skurkar som ska utföra sin största kupp någonsin.

Triple 9 har premiär 19 februari 2016 i USA.

www.imdb.com +

Tärningar som rullar sig själv

Pryl / Mojänger

Tycker du det är jobbigt att rulla tärningar när du lirar brädspel eller annat så finns nu projektet Boogie Dice som är ett par självrullande tärningar.

Boogie Dice aktiveras genom ljud som ni kan se i videon ovan och därefter rullar de som vanliga tärningar i ett antal varv. Med den tillhörande appen kan man koppla upp sig mot tärningarna och bestämma vilket antal varv de ska snurra, vilken färg de ska blinka i samt hur ljudkänsliga de ska vara. Det ska även komma specialdesignade spel för Boogie Dice och med mobilappen ska man kunna ställa in till vilket spel tärningarna ska användas.

Boggie Dice finansieras just nu på Kickstarter och chippar man in 22 dollar får man en uppsättning tärningar som ska börja levereras i mars nästa år om allt går som det är tänkt.

via Gizmodo www.kickstarter.com +

Twitter lanserar Moments

Webb / Twitter

Idag lanserar Twitter den nya funktionen "Moments" med vilken användare snabbt och överblickbart ska kunna ta del av de tweetsen som det snackas mest om eller vad som trendar för tillfället.

Funktionen riktar sig antagligen till dem som kanske inte använder Twitter supermycket men ändå vill hålla koll på vad som antas vara det viktigaste i flödet för tillfället. Något som kanske kan få Twitter att locka till sig lite fler mainstreamanvändare när man nu på sistone har haft problem med att öka sin användarbas.

Twitter Moments kommer till Twitters appar för iOS och Android samt till Twitter.com. I den inbäddade tweeten nedan kan ni kolla in en kort demofilm på hur det är tänkt att Moments ska fungera.

www.theverge.com +

Trailer för Hunger Games: Mockingjay Part 2 ute nu

Film / Trailer

Historien om Hungerspelen börjar gå mot sitt slut och 18 november kommer den fjärde och sista delen i serien ha premiär. I filmen kommer vi få se Jennifer Lawrence som Katniss Everdeen som tillsammans med resten av District 13-gänget ska sätta stopp för Snows dumheter en gång för alla.

www.imdb.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen