Filma längre än 30 minuter med din systemkamera

Foto / Övrigt

Har ni märkt att alla systemkameror som filmar maximalt kan filma i 29 minuter och 59 sekunder? För er som inte funderat och tagit reda på varför det är så ska jag berätta det, det beror faktiskt inte på någon teknisk spärr. Det är nämligen så att om kameran kan filma längre än så så räknas den som en videokamera när det kommer till tullen och räknas den då som en videokamera så slängs det på 5,6% tullavgift.

Nu när dock i princip alla stillbildskameror börjar kunna filma vare sig det är systemkameror, kompaktkameror eller mobiltelefoner ås börjar tull-lagen kännas lite gammalmodig. Nu tittar dock WTO på det hela och kanske kan vi få se denna spärr tas bort inom en snar framtid.

Tro dock inte att det kommer göra så att din systemkamera kan filma hur länge som helst då överhettning är ett stort problem. Jag har själv filmat ute en varm sommardag och lyckats överhetta en kamera flertalet gånger så den vägrade vara med tills den blev sval igen., och detta med spärren.

gizmodo.com +

Kolla in när ett enormt akvarium byggs

Pryl / Övrigt

Byggföretaget Skanska håller på och bygger ett enormt akvarium i Miami och här kan ni kolla in en timelapse på hur det såg ut när man under 25 timmar lade grunden till det genom att hälla ut över 900 kubikmeter cement.

Akvariet är en del av Patricia and Phillip Frost Museum som Skanska bygger och som beräknas ha kostat runt 101 miljoner dollar när det väl står klart sommaren 2016.

När akvariet är klart ska det fyllas med 1,9 miljoner liter havsvatten samt ett gäng med hajar. Ni kan kolla in hur det är tänkt att se ut på bilden nedan.


blog.usa.skanska.com +

Chef på LG kan missa CES-mässan för att han sabbade Samsungs tvättmaskin

Pryl / Business

Det finns få företag som är så bittra rivaler som Sydkoreas LG och Samsung och det visade sig mycket tydligt på höstens IFA-mässa då LG-chefen Jo Seong-jin tillsammans med fyra andra LG-anställda, enligt Samsung, medvetet förstörde en av företagets tvättmaskiner i en elektronikbutik i Berlin.

Samsung stämde därför Jo och de fyra andra när man väl kom hem till Sydkorea, något som innebar att Jo även belades med reseförbud vilket antagligen förhindrar att han närvarar vid CES-mässan i Las Vegas som startar i januari 2015. Samsung har lämnat in bevis till åklagaren i form av övervakningsbilder.

LG har i sin tur stämt Samsung för förtal samt för att ha manipulerat bevis.

www.cnet.com +

App från Samsung som hjälper autistiska barn att kommunicera

Mobil / Samsung

Samsung har tagit fram en app som man kallar för "Look at me" vars syfte är att få autistiska människor att ta ögonkontakt med andra personer samt att kunna läsa av ansiktsuttryck för att förstå vilka känslor personen de tar ögonkontakt med har för tillfället.

Genom att använda en kameratelefon tillsammans med "Look at me" tränas den autistiske personen på att ta ögonkontakt med andra människor och förhoppningsvis även tolka deras ansiktsuttryck. Appen är utformad som ett spel och riktar sig primärt till autistiska barn. I tester med "Look at me" säger Samsung att 60% av försökspersonerna blev bättre på att ta ögonkontakt med andra personer.

Autism [wiki] är en medfödd neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som innebär en genomgripande störning i den drabbades kognitiva och emotionella förmågor. Samsung säger att runt 60 miljoner människor runt om i världen är drabbade av autism.

global.samsungtomorrow.com +

Justin Lin ska regissera Star Trek 3

Film / Nyhet

Det är nu klart att det blir Justin Lin, regissören som bland annat regisserat Fast & Furious 3, 4, 5 och 6, som kommer att regissera Star Trek 3.

Tidigare var det tänkt att Roberto Orci skulle regissera Star Trek 3 efter det att J.J. Abrams, som gjorde de nya versionerna av Star Trek 1 och 2, hoppade av för att istället regissera de nya Star Wars-filmerna. Orci skrev manus till de två senaste Star Trek-filmerna men det är oklart varför han inte längre vill regissera Star Trek 3.

Star Trek 3 kommer att ha premiär den åttonde juli 2016. Det är då 50 år sedan första säsongen av Star Trek började visas på TV i USA.

variety.com +

Hexapodrobot som rör sig som en insekt

Pryl / Robotar

Snake Monster är en sexbent robot som är utvecklad i amerikanska Carnegie Mellons Biorobotics Laboratory och den kan ta sig fram i ojämn terräng i någorlunda långsam takt.

Den har fått sitt något opassande namn då den utvecklades med samma typ av servomotorer som använts till Uncle Sam, en ormliknande robot som Carnegie Mellon utvecklat tidigare (se inlänkad artikel nedan).

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen