20 minuter om Rembrandt-ljus

Foto / Bildbehandling

I en ny webbtv-serie jag skrev om för ett tag sedan så kommer fotografen Joel Grimes gå igenom 16 olika bilder och deras ljussättningar. Här är första avsnittet och det ger oss en 20-minuterslektion i Rembrandt-ljus.

www.iso1200.com +

Kermit har skaffat sig en ny flickvän

Foto: ABC
Film / Nyhet

Det var mindre än en månad sedan vi skrev om att muppen Kermit och hans kollega Ms. Piggy hade gjort slut efter att ha varit ihop i närmare 40 år. Det ser dock inte ut som om Kermit behövde vara ute länge på singelmarknaden för nu rapporterar People Magazine att han redan har siktats med en ny mupp.

Precis som Ms. Piggy är Kermits nya käresta en gris och det sägs att hon heter Denise men annars är det inte så mycket som är känt om henne men det uppges att Kermit kallar Denise för sin flickvän. Ms. Piggy har än så länge inte uttalat sig om Kermits nya förhållande.

www.people.com +

IFA 2015 Garmin Dash Cam 35 ska förhindra olyckor

Bil / Tillbehör

Garmin har visat upp Dash Cam 35 som är en kamera som är tänkt att installeras vid en bils framruta och den kan då filma vad som händer under färden, något som kanske kan vara intressant att veta om till exempel en olycka eller något annat tokigt sker under bilfärden.

Förutom att filma färden så är Dash Cam 35 även försedd med en funktion som kan varna bilföraren om det framförvarande fordonet befinner sig för nära det egna fordonet, något som kan hända om man kör fortare än den framförvarande fordonet eller om detta gör en inbromsning. Hårdvarumässigt snackar vi om en kamera som kan filma i HD, en tre tum stor skärm där man kan kolla på det inspelade materialet och den är även försedd med GPS som loggar var det filmade materialet spelas in.

Dash Cam 35 kommer att kosta runt 200 dollar men om den kommer hit till Sverige finns det inga uppgifter om och då man måste ha tillstånd för att använda sådana här kameror i bilen i Sverige [länk] misstänker jag att Garmin kommer att prioritera den ryska marknaden före den svenska.

via Gizmodo www.garmin.com +

Citroën Cactus M Concept läcker ut

Bil / Citroën

Citroën kommer att presentera den rätt så roliga konceptbilen Cactus M Concept på bilmässan i Frankfurt men Internet hann före och har nu läckt ut bilder på den. Bilen skulle man väl kunna kalla en modern nytolkning av den gamla sommarsurfbilen Citroën Méhari.

Under skalet på detta koncept ska det sitta en turbomatad trecylindrig motor som ger 110 hästar. Till den kopplas en sexstegad automatlåda.

www.autoevolution.com +

IFA 2015 Acer presenterar Chromebook med vikbar skärm

PC / Hårdvara

Acer har presenterat sin första Chromebook utrustad med en skärm som är vikbar i 360 grader. Det handlar om Chromebook R11 som har en rörelsekänslig skärm på 11.6 tum, en Intel Celeron-processor, 4 gigabyte minne och en flashdisk på upp till 32 gigabyte.

Datorn släpps i USA nu i oktober med en prislapp på 299 dollar medan den anländer till Europa, Mellanöstern och Afrika i november med en prislapp på 299 euro.

www.engadget.com +

The Pirate Bay blockeras i Norge

Bilden är ett montage
Foto: Wikipedia
Webb / Övrigt

Idag beslutade Tingsrätten i Oslo att norska internetleverantörer måste blockera The Pirate Bay och ett gäng andra torrent- och streamingsajter som tillgängliggör material utan upphovsrättsinnehavarens tillstånd skriver IDG.

Följande sajter måste enligt dagens dom blockeras av de norska internetleverantörerna:
The Pirate Bay
Extratorrent
Viooz
DreamfilmHD
Swefilmer
Primewire
Movie4K

Det framgår inte om internetleverantörerna kommer att överklaga domen. Med dagens dom gör Norge med andra ord precis som Danmark och Storbritannien som sedan tidigare beslutat att internetleverantörer ska blockera vissa torrent- och streamingtjänster. I oktober kommer en liknande rättegång att dra igång här i Sverige och den är det nog många som ser fram emot att följa med spänning.

www.idg.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen