50 fototips på tio minuter

Foto / Tips & Trix

Digital Rev har satt ihop en ny video med fototips presenterat på ett lite annorlunda och kul sätt. I denna video får du ta del av 50 stycken allmänna fototips på tio minuter.

www.digitalrev.com +

Hugh Jackman visar upp poster för Wolverine

Film / Teaser

Hugh Jackman har spelat Wolverine de senaste 15 åren och 3 mars 2017 kommer han dyka upp på vita duken för sista gången som Logan. Hugh har nu lagt upp en poster för filmen på sin Twitter och bett sina följare berätta vad de skulle vilja se i filmen. Tweeten i fråga ser ni här nere.


Vad filmen kommer att heta är för tillfället okänt, men det har hintats om att filmen kommer baseras på Old Man Logan-storyn där en åldrad Wolverine slåss mot superskurkar som har slagit sina kloka huvuden ihop och har tagit över hela landet.

geektyrant.com +

Retro Kolla in uppfinningar från 1969

Pryl / Pryl

Här är ett arkivklipp från AP som man spelade in 1969 när man besökte International Inventors Exhibition i London och kollade in vad den tidens uppfinnare hade erbjuda.

www.aparchive.com +

Happy Birthday kan komma att förlora sitt upphovsrättsskydd

Samhälle / Juridik

Happy Birthday, antagligen en av världens mest igenkända låtar, skrevs av Parry och Mildred Hill 1883 men sedan 1988 har Warner Music ägt rättigheterna till musikstycket.

Warner Music sägs dra in runt 17 miljoner kronor om året på licensavgifter för musikstycket men nu har regissören Jennifer Nelson ifrågasatt huruvida Warner har rättigheter för alla versioner av Happy Birthday eller bara en version som är arrangerad på ett visst sätt.

Nelson uppmärksammade det hela när hon skulle göra en dokumentär om Happy Birthday och Warner Music då krävde motsvarande 13.000 kronor av Nelson i licenskostnader om hon ville använda låten i sin film. Nelson och hennes anhängare ska ha hittat en version av Happy Birthday från 1924 medan den Warner ska ha rättigheterna till är från 1935 och nu hävdar Nelson att det bara är denna version som Warner äger rättigheterna och inte till tidigare versioner som arrangerats på ett annat sätt.

Nelson har efter det hon blivit krävd på licenspengar av Warner Music stämt företaget och hävdar att de inte har rätt till den versionen av Happy Birthday hon använder i sin film.

www.di.se +

Dokumentär The Factory of the World

Film / Dokumentär

I dokumentären "The Factory of the World" besöker ett filmteam Hongkong samt fastlandet i södra och Kina och lyssnar av lite röster som uttalar sig om hur den kinesiska tillverkningsindustrin fungerar.

youtube.com +

Ny 4K-film från den internationella rymdstationen

Vetenskap / Rymden

NASA har släppt ett nytt klipp från dein internationella rymdstationen ISS som man har filmat i 4K med sin Epic Dragon-kamera från RED.

I klippet visas när en astronaut för in en kolsyretablett i en boll med vatten som svävar fritt på den gravitationslösa rymdstationen.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen