Samsung låter dig köra Linux-dist på telefonen
Linux on Galaxy 
42.0°
+
André Stray
0
Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
27.0°
+
Roger Åberg
0
Så får Saturday Night Live till sina grejer
Det finns ett recept 
81kg
+
Bobby Green

Ny proffskompakt från Sony

Stor sensor och raw låter trevligt

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Sony lanserade igår en ny kompaktkamera som på pappret ser riktigt trevlig ut. Den nya kameran heter DSC-RX100 och är klart riktad mot proffsmarknaden med en sensor i samma storlek som Nikons 1-serie.

Den en tum stora sensorn har 20 megapixel, objektivet motsvarar ett 28-100mm f/1,8-4,9 och vad gäller iso så ska den gå att pressa upp till 25 600. Självklart spelar kameran även in film i 1080p (50fps) och då den är mer proffsinriktad så kan du även skjuta stillbilder i raw-format.

Kameran har en extremt stilren design och är byggd helt i aluminium. Den har även en kontrollring runt objektivet för enkel hantering samt inbyggd bildstabilisering.

Det ska bli väldigt intressant att se vad denna kamera kan komma med, om den är snabb så blir det en stark konkurrent till Canon S100 och även G1X.

Då Sony och Nikon har ett outtalat samarbete vad gäller sensorer så är det kanske inte heller helt omöjligt att detta är sensorn för nästa Nikon 1-kamera. Kanske är äntligen en lite proffsigare 1-kamera på väg.

Kameran ska börja säljas nu i juli och den amerikanska prislappen ligger på 649 dollar.