Bakomfilm från porträttplåtning

Foto / Tips & Trix

Här är en superkort bakomfilm som visar när fotografen Dan Winters tar ett porträtt på en legendarisk golfare. Själva filmen är inte så bra men om du pausar på rätt ställen så kan du se hur han har satt ljuset.

Som huvudljus sitter en beauty dish i klassiskt 45/45-läge och som upplättning använder han en octabox från motsatt sida samt en liten ringblixt.

www.iso1200.com +

World of Warships får öppen beta

Spel / Multiplattform

Om spelet är någonting i närheten av vad den här trailern visar så är till och med jag, som inte alls lockas av den här typen av spel, sugen på att testa betan för World of Warships (tidigare World of Battleships). Spelet är ett action-MMO som givetvis utspelar sig på havet under den första halvan av 1900-talet. Utvecklarna bakom spelet är Lesta Studio Wargaming som även ligger bakom World of Tanks och World of Warplanes.

Betan, som finns tillgänglig nu via worldofwarships.com, innehåller över 80 amerikanska och japanska krigsfartyg att leka loss med. Må starkaste skepp vinna.

Spelet kommer när det är färdigt att släppas till Windows PC. När vet vi inte ännu.

www.pcgamer.com +

Saygus V SQUARED är en kommande Androidtelefon

Android / Hårdvara

V SQUARED är en kommande Androidtelefon från ett företag som heter Saygus och det ser på papperet ut att kunna bli en intressant telefon.

Telefonen har ett inbyggt lagringsminne på 64GB men med de dubbla microsSD-ingångarna kan man få hela 464GB lagring på telefonen (64+200+200). Vidare kommer den att vara vattentät, stötsäker, ha en kamera på 21 megapixel, 3D-högtalare, en fem tum stor skärm med 1080p-upplösning samt ett utbytbart batteri på 3.100 mAh.

V SQUARED crowdfundas just nu på IndieGoGo och med två veckor kvar av kampanjen har man redan fått in över 100.000 dollar mer än den miljon dollar man ursprungligen efterfrågade. Telefonen kommer i tre olika färger leveransstart är tänkt att ske någon gång i höst.

  tack Erik H www.indiegogo.com +

Minecraft + LittleBigPlanet = sant

Spel / Sony

Spelar du Minecraft på Playstation 3, Playstation 4 eller Playstation Vita kan du nu njuta av en hybrid av Minecraft och LittleBigPlanet. I onsdags släpptes nämligen ett tillägg som för 3,99 euro gör om dina pixliga gubbar till Sackboy, Swoop, Toggle, Sackgirl och OddSock. Det bästa av två världar?

"Good news for LittleBigPlanet fans on Sony’s consoles! A brand-new mash-up pack featuring Sackboy, Sackgirl OddSock, Toggle, Swoop, and many more is on its way to Minecraft on PlayStation.

Mash up packs let you change the way Minecraft looks. This one lets you LittleBigPlanet-ify your Minecraft world with textures, characters and creatures from Media Molecule’s adorable platformer. It even comes with a pre-build landscape and some catchy tunes taken straight from the game. What more could a Little Big Minecrafter possibly want?"

En hybrid av de båda spelen är det som Playstationfansen längtat efter mest enligt 4J Studios som nyligen genomförde en undersökning för att se vad fansen vill se framöver. Ovan kan ni kolla in en trailer.

www.playstationlifestyle.net +

Apple får böta 450 miljoner dollar

Mac / Övrigt

En amerikanska domstol har slagit fast att Apple tillsammans med fem stycken bokförlag har gjort upp om ebokspriser och på det sättet begränsat konkurrensen på den marknaden.

Det hela skedde 2010 och förra året bestämde en domstol att Apple skulle betala 450 miljoner i skadestånd på grund av att man ansågs ha brutit mot USA:s konkurerrensregler.

Domstolsutslaget som kom nu fastställer detta men Apple kan forfarande överklaga beslutet men det är oklart om så kommer att bli fallet.

www.reuters.com +

Massor med bilder från Star Wars: Battlefront

Spel / Multiplattform

Som bekant startade de stängda alfatesterna för Star Wars: Battlefront i går och nu har en massa bilder anlänt. De här visar ett överlevnadsläge som utspelar sig på Tatooine.

www.allgamesbeta.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen