Lite fotohistoria

Foto / Övrigt

Daguerreotyp är namnet på vad som kallas den första kommersiella fotoprocessen. Den uppfanns av Louis Daguerre och Joseph Nicéphore Niépce i slutet av 1830-talet och här en en kort historia om det hela.

Fotohistoria är kul.

www.petapixel.com +

Så här kan innanmätet till en sexrobot komma att se ut

Pryl / Robotar

Här är en rendering från den franska 3D-artisten Cesar Vonc där han har drömt ihop ett koncept hur innanmätet på en framtida sexrobot skulle kunna se ut.

Att det kommer att dyka upp robotar helt avsedda för att ha sex med människor är antagligen något vi kan ta för givet då det redan har börjat dyka upp åtminstone dockor som folk kan ha sex med. Exakt hur avancerade framtidens sexrobotar kommer bli kan vi i dagsläget bara spekulera om men att de kommer att dyka upp kan vi nog vara någorlunda säkra på.

via Sploid cesar.vonc.fr +

Enorm insektsrobot

Pryl / Robotar

Biomechatronforskare från tyska Bielefeld University har utvecklat en cirka 90 centimeter lång insektsrobot som man kallar för Hector.

För att Hector ska röra sig så naturligt så möjligt har forskarna undersökt hur en vandrande pinne rör sig och försökt efterapa detta med Hectors rörelser.

Ni kan kolla in Hector och dess förlaga i klippet ovan som tyvärr är på tyska.

www.newscientist.com +

AMD arbetar på Dynamic Frame Rate Control

PC / Mjukvara

AMD arbetar på en nu funktion i sin mjukvara för Radeon-grafikkort kallad "Dynamic Frame Rate Control". Funktionen ska begränsa frame rate, något som drar ner strömförbrukningen och värmeutvecklingen i GPU:erna.

Funktionen låter ganska lik V-Sync men AMD säger att DFRC är en frame rate begränsare med inställning. V-Sync skickar ut en frame rate som anpassar sig till den skärm man använder så körs ett spel i 100 fps så drar V-Sync ned det till 60 fps men GPUn kör fortfarande på fullfart.

DFRC kommer antagligen att klocka ner GPUn och ökar klockfrekvensen igen när mer prestanda krävs för att nå den fps man vill åt. Det betyder att systemet använder mindre ström och enligt AMD ska besparingarna vara "mind blowing".

www.3dcenter.org +

Det behövs kanske en kurs här va?

Bil / Övrigt

En god vän till Feberredaktionen var ute och åkte bil i dag och såg det här fantastiska ekipaget som nog behöver stanna och ta en liten teorikurs innan man beger sig ut på vägen igen...

Så här kommer drönare att förändra framtiden

Pryl / Övrigt

Här är ett lite mer än två minuter långt klipp där The Verge går igenom hur vår framtid skulle kunna se ut när allt fler får tillgång till autonom drönarteknik som kan användas för övervakning, levereranser och en hel del annat.

Jag antar att det är mycket upp till vilka lagar som instiftas på området som kommer att utforma hur vår drönarframtid verkligen kommer att se ut. Personligen väntar jag fortfarande på "drönaren" i klippet nedan.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen