Lite fotohistoria

Foto / Övrigt

Daguerreotyp är namnet på vad som kallas den första kommersiella fotoprocessen. Den uppfanns av Louis Daguerre och Joseph Nicéphore Niépce i slutet av 1830-talet och här en en kort historia om det hela.

Fotohistoria är kul.

www.petapixel.com +

Elon Musk startar skola för SpaceX-anställdas ungar

Samhälle / Utbildning

Elon Musk ansåg att hans 5 ungar inte lärde sig rätt saker i skolan. Och eftersom Elon Musk är Elon Musk så löste han problemet genom att starta en skola vid namn Ad Astra. I en intervju på kinesiska Beijing Television, som ni för övrigt kan se i sin helhet ovan, säger Musk detta:
They weren't doing the things I thought should be done, I thought, well, let's see what we can do. Maybe creating a school would be better

På skolan går det för tillfället 14 elever, varav 5 är Elons ungar och resten är barn vars föräldrar jobbar på Musk-ägda SpaceX. Till skillnad från andra skolor där eleverna får lära sig om diverse verktyg som kan användas för att lösa problem, så får eleverna på Ad Astra fokusera på problemlösning, vilket Elon anser vara en betydligt bättre väg att gå.

Under hösten kommer Ad Astra växa från 14 till 20 elever. Och med tanke på hur det går för Elons andra företag så kommer skolor runt om i världen börja anamma Ad Astra-systemet inom kort.

www.theverge.com +

Skriv var du vill med pennan Phree

Pryl / Mojänger

Phree är en ny typ av uppkopplad stylus/penna med vilken användaren kan skriva sitt meddelande praktiskt taget på vilken yta som helst och sedan automatiskt få detta skickat till telefon, dator, tv, tablet eller något annat kompatibelt med Bluetooth-uppkoppling.

Det går även att skicka text direkt till pennans lilla skärm och där kan användare läsa och svara på till exempel SMS. Sist men inte minst så går det även att koppla Phree till en mobiltelefon och låta pennan fungera som ett headset till mobilen.

Gänget bakom Phree har med 32 dagar kvar av sin Kickstarterkampanj redan dragit in fem gånger mer än de 100.000 dollars man ansåg sig behöva för att kunna lansera produkten. Runt 200 dollar tros en Phree kosta när den släpps i butik.

www.kickstarter.com +

Instagram börjar skicka ut highlight-mail

Mobil / Mjukvara

Instagram har börjat skicka ut mail till några av tjänsten användare med highlights från månaden som gått, vilket kan vara bra om man inte vill hänga på Instagram dagarna i ända för att få reda på vad som händer på det sociala nätverket.

Syftet med mailet är troligtvis att Instagram vill att du ska börja använda appen och tjänsten oftare, men då detta gör det lättare för dig att hålla koll på highlights på Instagram utan att öppna appen så blir det lite motsatt effekt. Hur som helst. Bli inte förvånade om ni får mail från Instagram med inlägg från tjänsten.

techcrunch.com +

Retrominiräknare till Apple Watch

Mac / Apple Watch

iOS-appen Geek Watch har uppdaterats med stöd för Apple Watch vilket gör att man nu kan få en miniräknare med retroutseende direkt på armen.

Utseendemässigt är Geek Watch nästa identisk med utseendet på de miniräknareklockor som bland annat Casio tog fram och som var populära på 70- och 80-talet och som gjorde en liten comeback på 2000-talet.

Geek Watch hittas i App Store för nio kronor på länken nedan. I klippet nedan kan ni kolla in hur appen ser ut i en iPhone.

via TechCrunch itunes.apple.com +

Robotgräsklippare kan vara farliga för husdjur

Bilden är ett montage
Pryl / Robotar

Mjönäs djurklinik i Munkfors går nu ut och varnar för att robotgräsklippare i samband med lösspringande husdjur kan leda till tråkigheter om man inte håller koll på antingen robot eller husdjur.

Då djur av naturen är ganska så nyfikna så är det inte helt omöjligt att ett lösspringande husdjur går fram till roboten i tron att det kan vara ett annat djur och då kanske råkar få in tassar eller annat vid robotens roterande gräsklipparblad. Mjönäs djurklinik ska bara i år ha fått in fem stycken husdjur med skärskador som uppstått i samband med kontakt med robotgräsklippare och man säger att det handlar om sår som oftast är svåra och sy och i och med att det sker sommartid så ökar även risken för infektioner.

För att undvika husdjursskador i samband med gräsklippning så ges man råden att klippa gräset på natten, låta husdjuret vänja sig vid roboten och givetvis att man ska hålla god uppsikt över husdjur och robotar.

www.expressen.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen