Lite fotohistoria

Foto / Övrigt

Daguerreotyp är namnet på vad som kallas den första kommersiella fotoprocessen. Den uppfanns av Louis Daguerre och Joseph Nicéphore Niépce i slutet av 1830-talet och här en en kort historia om det hela.

Fotohistoria är kul.

www.petapixel.com +

Mastercard och Samsung tar Samsung Pay till Europa

Mobil / Samsung

Samsung Pay, Samsungs motsvarighet till Apple Pay, presenterades under Mobile World Congress i Barcelona tidigare i år och Samsung skulle få uppbackning av Mastercard för att få ut tjänsten. Samsung Pay kommer att släppas i slutet av sommaren i USA och Sydkorea, men nu har vi fått reda på att Samsungs betaltjänst faktiskt kommer släppas i Europa och i sin tur förhoppningsvis i Sverige.

När Europalansering kommer att ske är för tillfället okänt, men Samsung och Mastercard håller för tillfället på att diskutera med banker och partners för att betalningstjänsten även kan lanseras i Europa.

youtube.com +

Audis nya eldrivna konceptbil läcker ut

Bil / Audi

I går skrev jag om att Audi hade en ny konceptbil som skulle visa upp ny ljusteknik på gång. I dag läckte den här skapelsen ut, men om det rör sig om samma bil låter jag vara osagt. C-Bev Concept som den i alla fall kallas för är en förhandsvisning av den kommande crossover-modellen Q6 - som kommer att konkurrera med Tesla Model X eftersom den också är helt eldriven.

www.gtspirit.com +

MKV-videor kan lägga din telefon i koma

Android / Mjukvara

Trend Micro har hittat ett säkerhetshål i Android som gör det möjligt för diverse skurkar att göra telefon till en dyr pappersvikt. Genom att spela upp en Matroska-video, eller MKV, från en app eller hemsida med dum kod kan din telefons mediaserver-funktion krascha och gör så att telefonen låser sig helt. Skurken kan därefter hålla din telefon gisslan.

Enligt Trend Micro berättade de för Google om problemet redan i maj, men buggen fick då stämpeln "low priority" av mjukvarujätten. En talesman för Google har dock berättat för Engadget att hålet kommer att pluggas i en framtida version av Android.

Ovan ser ni när hacket demonstreras.

www.engadget.com +

Facebook har nästan 1,5 miljarder användare nu

Facebooks huvudkontor i Menlo Park, Kalifornien
Webb / Facebook

Facebook presenterade sitt kvartalsresultat igår kväll svensk tid och man omsatte under kvartalet 4,04 miljarder dollar vilket är en ökning med 39% sedan samma period förra året. Man gjorde 715 miljoner dollar i vinst under perioden.

Användarantalet fortsätter att öka och Facebook uppger nu att man har 1,49 miljarder användare som är aktiva varje månad vilket nästan är hälften av jordens uppkopplade befolkning [länk]. Utav dessa användare så använde 1,31 miljarder användare Facebook via mobilen.

Trots positiva siffror så föll Facebooks aktie med fem procent i efterhandeln på den amerikanska börsen.

www.cnbc.com +

Angry Birds 2 ute nu

Spel / Mobilspel

Rovio har släppt väldigt många olika Angry Birds-lir, men en direkt uppföljare till succén från 2009 har vi inte fått spela. Förrän nu. Angry Birds 2 finns nu att ladda ner till Android och iOS-versionen väntas dyka upp under dagen.

Länk till spelet på Play Store hittar ni här i alla fall: Angry Birds 2.

www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen