Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Gratis collage-app för iPhone

En riktigt bra sådan dessutom

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Bildbehandling

Apple började för ett tag sedan med "Free App of the Week" där en app de gillar är gratis en vecka. Denna vecka så är det appen Diptic som är en fotoapp vilken låter dig sätta ihop flera bilder till ett minicollage.

Det finns många appar som gör sådant och de flesta fungerar väldigt lika. Du väljer en mall, klickar i rutorna och lägger dit bilder för att sedan spara det till kamerarullen eller skicka vidare den färdiga produkten till Instagram, Facebook, Twitter eller annat.

Det finns dock en skillnad (förutom att denna nu dessutom är gratis), i denna app kan du även redigera bilderna med lite enkla slajders. du har tillgång till exponering, kontrast, mättnad och hue. Du kan även använda dig av några inbyggda filter om det passar dig bättre.

Precis som andra sådana här appar så är Diptic lite långsam att använda men om man vill åt en collage-app är denna både bäst och gratis. Trevligt är också att Appen fungerar exakt lika bra på iPad, eller egentligen bättre då allt är större samt att iPad är snabbare och japp, appen stöder retina-skärmen på nya iPad.