Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
43.1°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
53.0°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

Fujifilm släpper X-E1

Plus ett par objektiv

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Fujifilm släpper idag en ny kamera i X-serien och enkelt uttryckt är det en X-Pro1 utan den hybrid-sökaren. Kameran heter X-E1 och blir förstås mindre än X-pro1 och även billigare så för dig som inte känner att du behöver optisk sökaren så är detta helt rätt.

X-E1 använder samma 16-megapixelssensor och har därför vad gäller bildkvaliteten samma specifikationer som storebror. Snabba specifikationer är iso 200-6400 (utökningsbart till 100-25 600), 1080p-filmning, mikrofoningång, filmsimuleringar, 2,8 tum stor skärm (460k upplösning) och inbyggd blixt.

Istället för hybridsökare har X-E1 en oled-sökare på 2,36 miljoner pixlar och när jag fick se denna kamera för ett par månader sedan så fick jag det bekräftat att detta är samma oled-sökare som sitter i NEX-7 vilket inte är helt fel.

Prislappen på huset ligger på 900 euro och i kit med ett sprillans nytt ljusstarkt 18-55mm-objektiv så kostar kameran 1 300 euro.I november ska kameran finnas i butik om du är sugen på att införskaffa ett exemplar.

Som sagt så kommer denna med ett nytt objektiv som har det ganska klassiska brännviddsomfånget 18-55. Dock finns en skillnad mellan detta och de vanliga kit-objektiven från olika märken och det är att detta objektiv är ett steg ljusare, det vill säga att det har en maximal bländare på f/2.8-4.0. Objektivet har även bildstabilisering.

Fujifilm släpper även ett 14mm f/2.8 för den som mer är inne på fasta gluggar eller vidvinkel.

Båda dessa objektiv ska ha snabbare autofokus än tidigare gluggar, något X-serien verkligen behöver.

Tyvärr vet vi inte pris på objektiven men även de ska börja säljas i november.