Annie Leibovitz plåtar Stephen Colbert

Foto / Bildbehandling

Annie Leibovitz plåtar som kanske bekant det mesta åt Vanity Fair och de är ganska duktiga på att alltid slänga ihop en bakomfilm om det hela. För ett tag sedan fotograferades den underbare Stephen Colbert och japp, en bakomfilm producerades.

Som vanligt dock när det gäller dessa bakomfilmer så får man verkligen ligga i för att se ljussättning då de oftast fokuserar mer på Annie och modellen. Här kan man dock se hennes numera signaturstil att använda sig av en eller två stora octaboxar (Här är det faktiskt paraplyer med diffusorduk över) och låta ljuset endast komma från ett håll för ett så naturligt ljus som möjligt.

Här till höger ser ni slutresultatet och här hittar ni bakomfilmen.

www.vanityfair.com +

EU-parlamentet anser att Google bör delas

Webb / Google

Tidigare den här veckan skrev vi om att EU-parlamentet ville dela på Google och göra så att Googles sökmotor skulle bli ett helt separat företag. Detta på grund av Googles dominerande ställning på sökmarknaden och för att EU-parlamentet anser att Google prioriterar sina egna tjänster i sökresultatet.

Nu ser det ut som om EU-parlamentet precis röstat igenom det förslaget och alltså rekommenderar att Google blir två olika företag. Ett Google Sök och ett Google Övrigt med andra ord. Man nämner inte Google vid namn i sitt pressmeddelande (se länk nedan) men det är antagligen inte särskilt svårt att förstå vad de menar när de skriver:
"The European Parliament called on EU member states and the European Commission to break down barriers to the growth of the EU's digital single market in a resolution voted on Thursday. MEPs also stressed the need to prevent online companies from abusing dominant positions by enforcing EU competition rules and unbundling search engines from other commercial services."
Nu har tack och lov inte EU-parlamentet någon som helst beslutanderätt över EU-länderna utan deras beslut ska mest ses som en rekommendation och innan ett liknande beslut tas av EU-kommissionen behöver nog inte Google eller andra sökmotorägare, Microsoft, Yahoo med flera, vara särskilt oroliga.

www.europarl.europa.eu +

BMW:s plug-in hybrid Power eDrive har nästan 700 hästar

Bil / BMW

BMW visar nu upp det senaste de har på gång inom hybridteknik - Power eDrive. Det här är en serie med högpresterande bensinhybrider som är under utveckling och som kommer att hitta in i produktionsmodeller i framtiden. Effekten blir från 250 upp till nästan 700 hästar, vilket är allt annat än pjåkigt.

Det vi ser här är en 5-serie GT i prototyputförande och denna är försedd med en nyutvecklad turbomatad fyrcylindrig bensinmotor på 2.0 liter och 228 hästar som driver framhjulen. Till den kopplas två modifierade elmotorer hämtade från modellen i3 som i sin tur gör att bilen blir fyrhjulsdriven. På framaxeln sitter en av elmotorerna inbyggd i den åttastegade automatlådan och den ger 201 hästar, och på bakaxeln sitter den andra och den ger 268 hästar. Den totala effekten landar alltså på 697 hästar och det sammanlagda vridet anges till över 1 000 Nm. På bara el ska man kunna köra tio mil och den totala räckvidden uppges vara 60 mil.

Den produktionsklara motorkonfigurationen väntas hamna i den nya suv-modellen BMW X7 som ska dyka upp 2017. Det sägs även att den kommer i nästa Rolls-Royce Phantom, och i en kommande suv från Rolls-Royce.

www.autoexpress.co.uk +

Första Star Wars-trailern kommer till iTunes imorgon

Film / Trailer

Tidigare i veckan skrev vi om att den första trailern till Star Wars: The Force Awakens skulle visas exklusivt på några amerikanska biografer i morgon fredag men nu verkar det vara andra bud som gäller.

Enligt Star Wars officiella twitterkonto kommer trailern även att dyka upp på iTunes Trailers vilket betyder att alla intresserade kommer att kunna kolla in trailern på Apples trailertjänst.

Exakt vilken tid den kommer att publiceras finns det inga uppgifter om så jag antar att det bara är att sitta och reloada om man är riktigt sugen på att se den. Något som många verkar vara av intresset på nätet att döma.

trailers.apple.com +

DayZ släpps inte förrän under 2016

Spel / Multiplattform

Det är många som väntar på spelet DayZ. Men det blir till att nöja sig med Early Access-versionen ett tag till. Utvecklarna meddelar att spelet inte kommer att bli färdigt förrän under första halvåret 2016. Om den releasen inkluderar PS4-versionen är oklart. Priset är dock klart och är satt till 50 US-dollar. Dessutom kommer förhandsversionen att få nytt innehåll så som nya sjukdomar, nya zombies och ett stealth mode under 2015.

www.playstationlifestyle.net +

LG KizON håller koll på barnen

Mobil / LG

LG Kizon är ett smart armband avsett för barn som gör att föräldrar kan hålla lite bättre koll på vad deras barn pysslar med.

Med en mobilapp kan föräldrar hela tiden hålla koll på var barnet befinner sig via armbandets inbyggda GPS och WiFi. Föräldrarna kan även programmera in så att den tillhörande appen larmar om barnet befinner sig någonstans det inte bör vara. Smartbandet har en knapp som kan ringa upp ett förprogrammerat nummer och föräldrar kan även ringa direkt till smartbandet. Skulle inte barnet svara då så kopplas samtalet automatiskt fram till smartbandet efter 10 sekunder så att föräldern kan lyssna på vad som händer via den inbyggda mikrofonen.

LG KizON finns redan tillgängligt i Sydkorea och lanseras i USA nästa månad. Det sägs att det även är på gång hit till Europa men när så sker har vi inga uppgifter om.

via Engadget koreabizwire.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen