Annie Leibovitz plåtar Stephen Colbert

Foto / Bildbehandling

Annie Leibovitz plåtar som kanske bekant det mesta åt Vanity Fair och de är ganska duktiga på att alltid slänga ihop en bakomfilm om det hela. För ett tag sedan fotograferades den underbare Stephen Colbert och japp, en bakomfilm producerades.

Som vanligt dock när det gäller dessa bakomfilmer så får man verkligen ligga i för att se ljussättning då de oftast fokuserar mer på Annie och modellen. Här kan man dock se hennes numera signaturstil att använda sig av en eller två stora octaboxar (Här är det faktiskt paraplyer med diffusorduk över) och låta ljuset endast komma från ett håll för ett så naturligt ljus som möjligt.

Här till höger ser ni slutresultatet och här hittar ni bakomfilmen.

www.vanityfair.com +

Google öppnar upp för fler Twitterinlägg i mobilsökningar

Webb / Google

Twitter och Google kom för några månader sedan överens om att sökmotorn ska få tillgång till Twitters gigantiska bibliotek av tweets. Nu har resultatet av denna överenskommelse börjat träda fram. När du söker på någonting med telefonen så kommer sökmotorn att titta igenom Twitter för att se om det finns några relevanta Twitterinlägg som kan visas upp och om det finns så dyker dessa upp i en ruta vid namn "Popular on Twitter".

Twittergooglingarna verkar endast fungera med populära hashtags för tillfället. Under gårdagen, som var internationella Star Wars-dagen, så kunde gick det att söka på taggen #maythe4thbewithyou och så upp några Twitterinlägg i en lista.

Som vanligt kommer denna Google-funktion till en början fungera betydligt bättre i USA än för oss i Sverige, men troligtvis kommer vi också få upp tweets i våra sökflöden inom kort.

www.theverge.com +

Singapores premiärminister kodar Sudokulösare i C++

Webb / Övrigt

När det kommer till tekniska frågor har många ledande politiker ofta visat upp bristande kunskaper vilket ibland kan leda till lite tokiga beslut. Det är dock antagligen inget som kommer att hända i Singapore då deras premiärminister Lee Hsien inte bara verkar insatt i tekniska frågor utan faktiskt kan programmera själv.

Det var när han tidigare i år höll ett anförande för några företagsledare inom Singapores IT-sektor som han avslöjade att han hade kodat en Sudokulösare i C++. Han säger dock att det var ett tag sedan och att han skulle behöva uppdatera sina kunskaper:
"The last program I wrote was a Sudoku solver in C++ several years ago, so I’m out of date, My children are in IT, two of them—both graduated from MIT. One of them browsed a book and said. It was a textbook on the Haskell programming language. One day that will be my retirement reading."
När Hsien senare blev tillfrågad om han kunde visa upp lite av sin kod så släppte han hela koden samt det exekverbara programmet på Google Drive och ni hittar både koden, programmet och en utskrift från programmet här.

arstechnica.com +

Google+ lanserar "Samlingar"

Webb / Google

Googles sociala medie-tjänst Google+ lanserar idag något som man kallar för "Samlingar" (Collections) vilket är en slags Pinterestliknande funktion.

Med Samlingar kan Google+-användaren välja att gruppera inlägg, foton, videofilmer och annat i en särskild kategori som man kan namnge och ge en egen omslagsbild (se exempel nedan). Har man skapat en samling så kan man direkt gruppera nya inlägg i denna i samband med att man göra nya inlägg på Google+. Samlingar kan givetvis följas på samma sätt som användare och grupper om man skulle hitta en samling man är intresserad av.

Vill du skapa en egen Samling så hoppa vidare på länken nedan och vill du kolla in några samlingar som redan är skapade så listas ett gäng här.

plus.google.com +

Rykte Dold kontakt på Apple Watch kan användas för tredjepartstillbehör?

Foto: iFixIt
Mac / Apple Watch

Apple Watch-användare har hittat en kontakt som sitter dold under vid klockans armbandsfäste och nu spekulerar många varför den finns där då det inte är en ingång som Apple själva har snackat något om och heller inget som nämns i klockans specifikationer.

Enligt en tillbehörstillverkare är porten avsedd för batteriladdning och tredjepartstillbehör, liknande den kontakten som hittas på Pebble Time (se inlänkad artikel nedan). Tillbehörstillverkaren säger själva att man redan tagit fram ett klockarmband med inbyggt batteri som alltså skulle kunna ge Apple Watch längre batteritid.

Tills Apple själva bekräftar att kontakten är avsedd för tredjepartstillbehör ska man nog dock lugna sig med att köpa sådana då Apple mycket väl skulle kunna stänga den möjligheten i kommande mjukvaruuppdateringar.


www.theverge.com +

John Wick 2 blir verklighet

Film / Nyhet

John Wick är utan tvekan en av förra årets bästa actionrullar. Så bra att den på väldigt kort tid roffade åt sig kultstatus och fick ett gäng hängivna fans som trånat efter en uppföljare ända sedan eftertexterna började rulla. Nu kommer fansens drömmar gå i uppfyllelse då produktionsbolaget Lionsgate bekräftat att John Wick 2 håller just nu på att tas fram.

Keanu Reaves kommer att återvända som den mytomspunne lönnmördaren och duon Chad Stahelski och David Leitch kommer att återvända till regissörstolen.

Vi vet inte vad uppföljaren kommer att handla om. I det pressmeddelande som Lionsgate skickade ut står detta:
In the follow up to last year’s adrenaline-fueled revenge and redemption thriller, legendary hit man John Wick is back.

Vi får helt enkelt vänta och se på vad för äventyr som väntar John Wick. Jag är i alla fall rejält pepp på en uppföljare och jag skulle vilja se den typ nu. Tills dess får första rullen duga.

Ovan ser ni trailern till första John Wick.

geektyrant.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen