Japan hittar hyggligt stor grotta på månen
Ska vi bygga vår första månbas där? 
42.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kravbrev har börjat skickats ut till fildelare
4500 kronor för en film 
10.3°
+
André Stray
0
Bugatti Chirons motor i skala 1:4
Vore fint att ha på hyllan 
83kg
+
Bobby Green

Samsung NX300 filmar i 3D

Om du även köper det nya 3D-objektivet alltså

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Samsung

Precis innan CES-mässan när jag fortfarande var ledig så släppte Samsung en liten godbit till kamera vid namn NX300. Detta är förstås uppföljare till NX210 och mycket verkar vara ganska lika då NX210 inte alls är speciellt gammal. NX300 verkar dock vara en uppdatering likt Fujifilm X100s vilket alltså betyder att Samsung fixat allt som var lite dumt med förra modellen men behållit utseendet.

Först och främst så har NX300 en APS-C-sensor på 20 megapixel, inbyggt wifi, AMOLED-skärm, max-iso på 25 600 och plåtar 8,6 bilder i sekunden. Vad som är förbättrat är bildprocessorn som är mycket mer kraftfull, ett steg högre iso samt att den nu kan filma i 60fps istället för 30fps.

Samsung ska även ha fixat en hel del med wifi-funktionen som lämnade en hel del att önska på föregående modell. Detta ska nu fungera mycket bättre och det tycker vi låter riktigt trevligt eftersom wifi är en underbar funktion i teorin men i praktiken så har vi ännu inte nått dit.

En annan nyhet är att kameran numera kan spela in 1080p i 3D med ett speciellt objektiv. Objektivet har till att börja med en brännvidd på 45mm och en ljusstyrka på f/1.8 men sedan den lite udda funktionen 3D. Genom en liten "dörr" av flytande kristall inuti objektivet så kan det dela upp objektivet i två och växla mellan dessa för att kameran ska kunna filma 30 bilder på vänster sida och 30 på höger sida för att sedan skapa en 3D-film.

Objektivet går även att använda som ett vanligt 2D-objektiv om man vill det. Då fungerar det på alla NX-kameror men det är bara den nya NX300 som kan filma i 3D tack vare en starkare processor.

Kameran och objektivet släpps i Sverige i april och kameran med standard-glugg kommer då att kosta 7 700 kronor medan 3D-objektivet kommer att gå på 4 500 kronor.

Japan hittar hyggligt stor grotta på månen
Ska vi bygga vår första månbas där? 
42.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Danska skolor kan få undersöka elevers datorer
För att undvika fusk på prov 
33.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kravbrev har börjat skickats ut till fildelare
4500 kronor för en film 
10.2°
+
André Stray
0
Facebook börjar med betalvägg för Instant Articles
Prenumerera på dina favoritmedier 
33.8°
+
André Stray
0
Trailern för Jean-Claude Van Johnson är här
Spana in den! 
43.4°
+
Frode Wikesjö
0