RED stämmer Sony

Foto / Övrigt

Vi skriver ofta om patentbråk mellan Apple, Samsung, HTC, Nokia och andra mobilföretag men det sker liknande saker i de flesta branscher. Exempelvis har nu RED lämnat in en stämningsansökan mot Sony för att de anser att Sony bryter mot två av deras patent.

Det hela gäller Sonys kameror F65, F55 samt F5 vilka då RED alltså tycker bryter mot deras patent. RED vill att Sony ska sluta sälja dessa kameror samt betala RED lika mycket som Sony har tjänat på försäljningen av dessa kameror.

Det slutar dock inte där, RED vill även att Sony sedan ska förstöra alla kameror som bryter mot patenten.

Om det blir så eller ej är förstås ännu oklart men RED hoppas på att domstolen ska göra ett första uttalande i målet för att se om de ens har någon chans eller ej. Detta då ett uttalande i deras fördel skulle vara bra att ha i diskussioner med Sony om eventuella licenskostnader så det kanske inte ens behöver gå till domstol.

www.photographybay.com +

Mortal Online på Steam

Spel / PC

Den Malmöbaserade indiestudion Star Vault AB har jobbat på sitt MMO-spel Mortal Online i många, många år nu. Man har kunnat spela spelet på en rad olika sätt under dessa år men nu, efter en Steam Greenlight-process, finns nu spelet även på Steam.

Mortal Online är gratis att ladda ner men efter prövotiden är slut måste man betala spelets prenumerationsavgift som ligger på runt 14 euro i månaden.

  tack Sebastian store.steampowered.com +

Boeing har tagit patent på ubåtsdrönare

Pryl / Drönare

Flygplanstillverkaren Boeing har tagit patent på en drönarfarkost som både kan flyga och ta sig fram under vattnet.

Tanken är att man ska flyga drönaren till lämpligt vatten och där gör den sig av med vissa delar och börjar istället fungera som en miniubåt under vattnet. Där kan den spana och samla in data för att sedan ta sig tillbaka till ytan och beama upp den insamlade datan till ett fartyg eller annan datacentral.

Då det verkar handla om en maskin som måste förses med nya delar efter den har använts så antar jag att det inte är någon konsumentprodukt som Boeing har i sikte utan det är nog snarare så att man ser militären och liknande organisationer som potentiella kunder. Sen betyder det inte heller att detta är något som nödvändigtvis kommer att byggas bara för att Boeing har tagit patent på det.

www.psfk.com +

Tut i luren! Command & Conquer fyller 20

Spel / PC

I går var det 20 år sedan den allra första Command & Conquer-spelet släpptes till DOS. Kort efter släppet fick jag av en klasskamrat förklarat vad detta spel (som vi då refererade som Commando King Kong) och som en Dune 2- och Cannon Fodder-fantast lät beskrivningen helt fantastiskt.

Någon vecka senare fick jag till slut spela det och blev helt lamslagen av vad detta spel hade att erbjuda. Bortsett från den klockrena känslan spelet bjöd på när man byggde samt flyttade trupper så var det framförallt mellansekvenserna som slog mig och mina vänner med häpnad. Dessa kunde man se om och om igen, framförallt den med eldkastarbilen (Devil's Tongue).

Bortsett från den gedigna enspelarkampanjen så levererade detta spel även ett flerspelarläge som gav vänskapskretsen ett otal dagar, samt nätter, underhållning via nullmodem och sedan även via ett skakigt 10BASE2-nätverk.

Spelserien fortsatte sedan bjuda på en rad trevliga uppföljare, framförallt de första två Red Alert-spelen, men det är fortfarande det första spelet som sitter bäst kvar i mitt minne.

Om man nu känner att man behöver en snabb Command & Conquer-fix nu på direkten så kan man spela detta nu 20 år gamla spel direkt i webbläsaren via länken nedan.

www.adityaravishankar.com +

USA funderar på att införa sanktioner mot Kina och Ryssland

Webb / Övrigt

Flera källor inom den amerikanska regeringsadministrationen uppger för nyhetsbyrån Reuters att USA funderar på att införa sanktioner mot utländska personer och företag som de anser har hackat amerikanska företag i syfte att komma över företagshemligheter och liknande.

USA har drabbats av en mängd dataintrång de senaste åren som drabbat både privat och kommersiell sektor. I flera av de här fallen har USA pekat ut kinesiska intressen som ansvariga för dataintrången, något som Kina förnekar. Förutom Kina nämns även Ryssland som ett av de länder som gör dataintrång mot amerikanska intressen men man säger att personer och företag i länder förutom de två utpekade också kan drabbas av sanktioner.

Man påpekar dock att inget beslut än så länge är taget i frågan och med tanke på Kinas president kommer på besök till USA den här månaden kommer det sannolikt inte att ske före det. Vad för sanktioner utpekade privatpersoner och företag skulle kunna drabbas av framgår inte.

www.reuters.com +

Fractal - skojig konceptbil från Peugeot

Bil / Peugeot

Peugeot har delat med sig av sin senaste konceptbil Fractal som kan beskrivas som en coupé-halvkombi-cabriolet med ett utseende som ingen annan. Tyvärr får vi ingen teknisk fakta om kärran men det verkar röra sig om en hybrid eller kanske rentav en renodlad elbil.

Det vi ser här är renderingar men ett fysiskt exemplar kommer att finnas på plats på bilmässan i Frankfurt som öppnar inom kort.

www.carscoops.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen