Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
44.7°
+
Wille Wilhelmsson
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
48.6°
+
André Stray
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
92kg
+
Bobby Green

Ny minikamera från Black Magic Cinema

Proffsig filmkamera i Sony NEX-format

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Black Magic Cinema var tidigare kända för sina grymma program för filmskapare men nu på senare så är det nog deras kamera Black Magic Cinema Camera som är vad man förknippar företaget med.

Det verkar även ha gått bra för dem vad gäller försäljning för nu fortsätter företaget i hårdvarubranschen genom att lansera en ny filmkamera och även denna gång är det priset som är det stora.

Den nya kameran heter Pocket Cinema Camera och är en väldigt liten kamera som mest liknar en Sony NEX-5. Kameran har fattning för micro four thirds och en Super16-sensor med vilken de säger att de kan få ut samma kvalitet som i den större kameran. Detta när båda kamerorna filmar i 1080p, vilket är gränsen för denna rackare medan den större kan filma i 2,5K. Annars ska även denna ha 13 steg dynamiskt omfång och spela in i raw-format (ProRes eller CinemaDNG).

Fattningen på kameran är som sagt micro four thirds vilket innebär att man med hjälp av adaptrar kan slänga på nästan alla objektiv på marknaden. Till skillnad från storebror så är det dessutom en aktiv fattning vilket gör att bildstabilisering och autofokus fungerar om man använder sig av m4/3-objektiv.

Även om denna kamera ser ut som en stillbildskamera så är allt krut lagt på filmning, något som kan vara värt att påpeka.

Denna modell kommer att kosta så lite som 1 000 dollar vilket borde bli runt 10 000 kronor i butik här i Sverige. Frågan är bara när den faktiskt kommer att gå att köpa.

Företaget lanserar dessutom en upphottad version av den större kameran och skillnaden är att den nu kommer att kunna spela in i 4K. Den modellen kommer att kosta runt 4 000 dollar vilket är sjukt billigt.