RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
50.0°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
48.5°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
95kg
+
Roger Åberg

Lightroom 5 är nu här

Inge mer beta, bara att ladda hem

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Bildbehandling

Nu släpps äntligen den färdiga versionen av Lightroom 5 så för alla er som hållit er borta från betan är det kanske dags att ladda hem. Det finns en rad nyheter i Lightroom 5 men det är inget banbrytande så om du är nöjd kan du hålla dig kvar vid 4:an kan jag tycka.

Det du får med 5:an är bland annat bättre perspektivkontroll, bättre bildspelsfunktion där du kan använda både video och stillbilder samt ett radiellt filter istället för att bara ha tillgång till det vanliga toningsfiltret.

Den nyhet jag dock tycker är häftigast och som för vissa kanske gör det värt att uppgradera är att man numera kommer att kunna redigera sina bilder även om de ligger på en urkopplad extern hårddisk. Detta då biblioteket numera låter dig göra ändringar på de förhandsvisningar som är skapade för att sedan föra över metadatan till riktiga filen när hårddisken åter kopplas in.

Adobe Lightroom 5 kostar 1205 kronor om du är ny kund och om du uppgraderar så är det 664 kronor som gäller. Har du Creative Cloud så ingår Lightroom och då även förstås denna uppdatering.

via Youtube