1 speedlight, 16 ljussättningar

Foto / Tips & Trix

Jag har flera gånger tidigare tipsat om ett par av B&H Photos videos där de filmar seminarier de haft i butiken. Denna gång så har de haft en föreläsning med Bob Harrington och i denna video kan vi höra hela föreläsningen där han pratar om hur man kan använda en speedlight för att få till väldigt många olika sorters ljus.

Videon är en timme och 17 minuter så ni bör ha lite tid om ni ska ta en titt.

www.photographybay.com +

TV-tips Vetenskapens värld om drönare

Film / Övrigt

Gillar du drönare så sände SVT:s Vetenskapens värld en dokumentär om detta igår som nu går att kolla in på SVT Play om du missade linjärtv-sändningen.

SVT skriver själva om programmet "Drönarnas tid":
"Nu är drönarna här på allvar. Redan har flygtrafiken på ett par stora svenska flygplatser hindrats av att privatpersoner flugit sina obemannade farkoster i otillåtet luftrum. Hur ska vi förhålla oss till dem? Är de roliga leksaker, som dessutom kan rädda liv och ge oss helt nya kunskaper om vår omvärld? Eller livsfarliga frihetskränkande spioner som helst borde skjutas ned var de än visar sig? Vad du än tycker om saken, så verkar drönarna vara här för att stanna."
Drönarnas tid visas på SVT Play fram till den 30:e september och hittas på länken nedan.

www.svtplay.se +

Världens mest avancerade digitalkamera installeras i ett teleskop

Vetenskap / Rymden

Här är en skiss på kameran som kommer att bli en del av teleskopet Large Synoptic Survey Telescope (LLST) som nu har börjat byggas gemensamt av USA och Chile i den chilenska Atacamaöknen.

Kameran är på hela 3,2 gigapixel och för att visa upp en enda bild från kameran skulle krävas 1.500 HDTV-apparater. Den ska även ha ett större ljusinsläpp än vad något optiskt teleskop någonsin har haft, en viktig faktor när man ska fotografera hur vårt tidiga universum såg ut.

Runt 2019 tror man att man kommer att kunna börja testa LSST och 2022 är planen att fotograferandet av vårt universum ska dra igång på allvar.

www.engadget.com +

Arro är en app för fixa taxi i New York

Mobil / Mjukvara

Taxinäringen runt om i världen har sedan Uber, Lyft och liknande taxitjänster lanserades blivit rätt hårt konkurrensutsatt och för att råda bot på det så lanserar de gula taxibilarna i New York City en gemensam app som man kallar för Arro.

Appen fungerar på liknande sätt som Ubers app, det vill säga en resenär anropar en taxi via appen och då kan en taxibil som befinner sig i närheten få upp namn på resenären och boka in en körning. Betalningen sker direkt via appen precis som med Uber så resenären kan inte välja att betala kontant.

Arro betatestas just nu i cirka 7.000 av New Yorks taxi-bilar och kommer att lanseras skarpt "soon" enligt Arros hemsida. Här i Sverige har de flesta större taxi-bolag sedan länge sina egna appar, till exempel Taxi Stockholm, Taxi Kurir och Taxi 020.

via TheStack www.goarro.com +

Lizard Squad attackerade National Crime Agency

Webb / Övrigt

Den ökända hackergruppen Lizard Squad har DDoS-attackerat webbplatsen för Englands National Crime Agency. Detta för att den brittiska polisen förra veckan arresterade sex tonåringar för att ha använt Lizard Stresser, ett DDoS-verktyg utvecklat av just Lizard Squad.

news.sky.com +

Fråga experter på Wiselike

Webb / Tjänster

Wiselike är ny tjänst där användare kan ställa frågor till "experter" inom diverse områden och får man sina fråga besvarad så skapas en tråd under den expertens sida där frågeställaren, andra användare samt experten kan fortsätta diskussionen om så behövs.

I dagsläget har man ett 20-tal experter, allt från rösten bakom Apples digitala assisten SIRI till arkitekten bakom två av världens högsta byggnader, Burj Khalifa och Kingdom Tower. Än så länge har användarna ställt runt 27.000 frågor till experterna men det är bara de frågor som besvaras som kommer att listas under respektive experts profil.

Känner man att man själv är "expert" på något så kan man även ansöka om att få bli en av experterna på Wiselike.

via TheNextWeb wiselike.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen