1 speedlight, 16 ljussättningar

Foto / Tips & Trix

Jag har flera gånger tidigare tipsat om ett par av B&H Photos videos där de filmar seminarier de haft i butiken. Denna gång så har de haft en föreläsning med Bob Harrington och i denna video kan vi höra hela föreläsningen där han pratar om hur man kan använda en speedlight för att få till väldigt många olika sorters ljus.

Videon är en timme och 17 minuter så ni bör ha lite tid om ni ska ta en titt.

www.photographybay.com +

Första bilden på Joseph Gordon-Levitt som Edward Snowden

Film / Nyhet

Här är första bilden på skådespelaren Joseph Gordon-Levitt som visselblåsaren Edward Snowden vilket är en roll han spelar i den kommande filmen "Snowden" [IMDb] som Oliver Stone regisserar och där även Nicolas Cage medverkar. Filmen är baserad på boken "The Snowden Files" som skrivits av den brittiska journalisten Luke Harding och som släpptes förra året.

Bilden är tagen från Gordon-Levitts första inspelningsdag på filmen och på Facebook skriver han följande om Edward Snowden och sin första dag inspelningen:
"I was surprised when I first learned this about Snowden--that he enlisted in the US Army in 2004. He wanted to go fight in Iraq, but during basic training at Fort Benning, he broke both of his legs and received an administrative discharge. After that, he was still determined to serve his country (love him or hate him, you gotta admit the guy's strong-willed) and so he ended up getting a job at the CIA, which is where his career in Intelligence began.

Today's scenes felt like a really good way to start this shoot. It was hard, but of course, nowhere near as hard as real basic training. And me, I'm just honored and excited to be doing a soldier sequence with Oliver. I keep saying to myself: "fuck, this guy directed Platoon!""

Filmen har premiär i USA på juldagen men saknar än så länge svenskt premiärdatum.

www.facebook.com +

Shadowrun Online får releasedatum

Spel / PC

När Kickstarterkampanjen för Shadowrun Online låg upp klarade spelet målet med nöd och näppe och efter det har lanseringen också försenats. Men nu är det dags för release och i samband med det satta lanseringsdatumet byter spelet också namn till Shadowrun Chronicles: Boston Lockdown.

Spelet är ett taktiskt turbaserat co-op-lir som utspelar sig i Shadowrun-universat och det anländer 28 april till PC, Mac och Linux via Steam.

store.steampowered.com +

Rödhåriga vill också ha egna emojis

Mobil / Övrigt

Efter det att det nu har börjat dyka upp så kallade emojis som mer ska visa mångfalden i vårt samhälle så känner sig några med rött hår lite exkluderade då det inte finns några rödhåriga emojis.

I ett upprop på sajten Ginger Parrot, en sajt dedikerad till rödhåriga människor, skriver man i ett upprop:
"Despite the recent racial and sexual ‘diversification’ of Apple’s emoji icons on iPhones to be released in the next iOS 8.3 update, redheads are still missing from the emoji family of 300 new symbols. There’s every phase of the moon and two different sheeplike characters, but not one ginger? Come on."
Runt två procent av världens befolkning är rödhåriga vilket motsvarar runt 138 miljoner människor och vill man stödja deras sak med rödhåriga emojis är det bara att hoppa vidare på länken nedan och skriva på uppropet som i skrivande stund lite fler än 2.000 personer har undertecknat.

via The Guardian gingerparrot.co.uk +

Snubbe bygger en egen TIE Fighter

Pryl / Drönare

Vem har inte drömt om att få manövrera en egen version av en RC TIE fighter, den välkända stridsmaskinen från Star Wars-universat. Det gjorde i alla fall youtubeanvändaren Oliver_C och byggde om en drönare till en TIE interceptor, en variant av fightern som finns med i Star Wars Episode VI Return of the Jedi.

Lite kul fakta är att TIE interceptor från filmen är 9,6 meter lång och kan nå en maximal hastighet på 1250 kilometer i timmen. Höljet är i sin tur gjort av titan. Vad gäller modellen från Oliver_C är den baserad på drönaren Prophecy 335 och har bland annat fyra 11000kV-motorer. Kolla in filmerna så får ni se hur den ser ut i luften.

Oliver har även sedan tidigare byggt en Millennium Falcon-drönare.

www.autoevolution.com +

Projektorn som kan sättas i lampan

Pryl / Hemmabio

Beam är namnet på en rätt så rolig produkt, det är helt enkelt en projektor som får ström av en helt vanlig lampsockel (E27) och det gör att man kan hänga den över matbordet om man vill det. Eller om man har en golvlampa så kan man "bygga in" lampan lite snyggt och slippa ha den hängande i taket.

Jag är ärligt talat för dålig på projektorer för att riktigt säga om den duger till att se film på men det känns inte som det primära anledningen att ha denna. Istället tänker jag mig att det är något som passar bra i mötesrum eller mindre rum där hemma, kanske i ungarnas rum där de kan glo på barnprogram utan att ha massa tech och sladdar som stör.

Man kopplar upp sig mot Beam via blåtand och material kan man strömma med antingen Airplay eller Miracast. Ljudet är inte så fantastiskt kanske, 2 x 2 watt, och upplösningen är på 854x480 pixlar. Prislappen ligger just nu på 399 dollar för det billigaste alternativet på Kickstarter.

www.kickstarter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen