Apple beordras betala 440 miljoner dollar till patenttroll
Apple har dock inte gett upp ännu 
31.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Den här motorcykeln känner sin förare
Yamaha Motoroid presenteras snart 
41.4°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
83kg
+
Roger Åberg

Fånga samma ögonblick dubbelt upp

Kul kamerakoncept

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

The Duo är ett kamerakoncept utvecklat av en student vid namn Chin-Wei Liao på Royal College of Art i London. Iden kommer från att fotografen på fester med mera oftast inte får några bilder på sig själv när kvällen väl är slut då det just är hen som tar bilderna.

Chin-Weis lösning var att bygga en tvillingkamera, The Duo. Kameran är egentligen två kameror i ett som man kan koppla ihop via ett par starka magneter eller ta isär och använda individuellt. De två delarna kommunicerar med varandra och om avtryckaren på den ena delen trycks ned så tar båda kamerorna en bild. Ett lite udda koncept som säkert kan ge upphov till ett par udda foton.

Det roligaste är förstås att man kan fånga ett exakt ögonblick i två olika vinklar eller fånga två olika saker som sker exakt samtidigt men om man vill så kan man även stänga av denna funktion och vips så har man två stycken enskilda kameror med till festen.

Som sagt så är det endast ett koncept men Chin-Wei har en fungerande prototyp och vem vet, kanske kan det var något vi får se på Kickstarter, det är väl där sådana här projekt brukar hamna.