Regeringen vill skynda på forskning om antibiotika
Kan komma att ge pengar till läkemedelsindustrin 
43.5°
+
Emmy Zettergren
0
Ny version av AlphaGo tar över rollen som mästare i spelet Go
Har dessutom lärt sig själv 
41.9°
+
Emmy Zettergren
0
Skaparen av Hamdog vill öppna restaurang
Tar hjälp av crowdfunding 
77kg
+
Bobby Green

Lytro släpper nytt nästa år

Ska locka professionella fotografer

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Det var länge sedan jag skrev om Lytro nu då det har varit tyst från dem länge. För er som inte vet vad Lytro är så är det ett företag som ligger bakom en av världens första kommersiella Light field-kameror, en kamera som fångar ljuset på ett sådant sätt att du kan välja fokuspunkt i efterhand.

Kameran de släppte i slutet av 2011 och som än idag är den enda kameran på marknaden är både dyr och har undermålig prestanda, något som gjort den mer till en gimmick än en riktig kamera. Detta har förstås påverkat försäljningen som alltså inte har gått speciellt bra, till och med så dåligt att Lytro har fått skära ned på sina anställda.

Nu har företaget bytt ut VD:n från grundaren Reg Ng till Jason Rosenthal och enligt honom så kommer Lytro att överraska nästa år. 2014 så kommer nämligen företaget att släppa flera spännande produkter och bland dessa kommer man hitta en kamera som ska tilltala professionella fotografer. Som han uttrycker det så var den första Lytro-kameran lite som Teslas första bil, häftig men ingen succe. Nästa generation kommer istället vara som Tesla Model S som prisats.