Nytt matchmakingsystem uppmuntrar till köp i spel
Activision har fått patentet godkänt 
17.4°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft återupplivar IntelliMouse
Party like it's 2000! 
45.1°
+
André Stray
0
Det här betyder alla IKEA-namnen
Imponerande lista 
86kg
+
Roger Åberg

Lytros kamera är nu redo för VR

Kan ta VR-bilder

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Lytros kamera Illum är främst känd för att kunna fokusera om bilder efter att de tagits. Bara det är futuristiskt i sig. Men nu har kameran blivit ännu mer intressant.

I februari meddelade Lytros att de sa upp en massa folk för att kunna satsa 50 miljoner dollar på att fokusera om kameran mot virtuell verklighet. I dag släpptes en första uppdatering som tar dem en bit på väg mot just VR.

Genom att ta ett foto med kameran och sedan framkalla det i kamerans tillhörande datorprogram blir fotona kompatibla med olika typer av VR-glasögon liksom Google Cardboard eller Samsungs Gear VR. Fascinerande, trots att det för tillfället endast fungerar med fotografier. Videostöd kommer dock att komma framöver där det ska bli möjligt att skapa 3D-animationer.

Kameran har också fått en uppfräschning av dess grundläggande funktioner med bättre prestanda på tap-to-focus-funktionen, som buggade en hel del, samt snabbare autofokus. För att göra kameran mer stabil har också antalet serietagna bilder minskat från tio till åtta.

Kameran kostar 1299 dollar för den som är sugen.