http://foto.feber.se Feber.se - din guide till det mesta sv Sun, 29 Nov 2015 04:18:51 GMT Feber CMS roger@feber.se (Roger Aberg) webmaster@feber.se (Feber Webmaster) 2014 Bonnier Tidskrifter. All rights reserved. Feber / Foto <![CDATA[Film visar hur du gör en timelapse av stjärnhimlen]]> http://feber.se/foto/art/339358/film_visar_hur_du_gr_en_timela/?rss=true http://feber.se/foto/art/339358/film_visar_hur_du_gr_en_timela/#comments Går igenom fototillfället och redigeringenOm du är sugen på att lära dig ta bilder på stjärnhimlen och kanske dessutom ge dig på att göra en timelapse kan du kolla in den här närmare 30 minuter långa filmen.

Den visar både vilka inställningar du behöver när du fotograferar och den redigeringsprocess som följer.
www.diyphotography.net

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/339358/film_visar_hur_du_gr_en_timela/


]]>
Fri, 27 Nov 2015 21:00:00 +0200 http://feber.se/foto/art/339358/film_visar_hur_du_gr_en_timela/?from=rss
<![CDATA[Samsung drar tillbaka sin kameror i Storbritannien]]> http://feber.se/foto/art/339356/samsung_drar_tillbaka_sin_kame/?rss=true http://feber.se/foto/art/339356/samsung_drar_tillbaka_sin_kame/#comments Stärker ryktena om att de ger upp kameratillverkningenSedan en månad tillbaka har rykten florerat kring att Samsung skulle vara på väg att lägga ner sin kameratillverkning och nu pekar allt fler tecken på att de i alla fall drar sig tillbaka från den Europeiska marknaden.

Vi har tidigare berättat att de slutat sälja sina kameror i Tyskland och senaste budet är att de drar tillbaka sina kameror från Storbritannien. De senaste veckorna har de även slutat sälja sina kameror i Nederländerna och norska återförsäljare ska även de ha slutat säljas deras kameror.

Deras kamera NX1 ska dessutom ha tagits bort i så väl Europa, Hong Kong och Australien. Dock finns den fortfarande att köpa hos flera återförsäljare i Sverige.

Hos svenska återförsäljare verkar för övrigt flera av deras kameror fortfarande vara listade men frågan är om de kommer att läggas ner i fler europeiska länder inklusive Sverige framöver och om det hela är ett steg i en påbörjad nedläggningsprocess av hela tillverkningen.
photorumors.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/339356/samsung_drar_tillbaka_sin_kame/


]]>
Fri, 27 Nov 2015 16:30:00 +0200 http://feber.se/foto/art/339356/samsung_drar_tillbaka_sin_kame/?from=rss
<![CDATA[Titta in i Fujis kamerafabrik i Sendai]]> http://feber.se/foto/art/339353/titta_in_i_fujis_kamerafabrik_/?rss=true http://feber.se/foto/art/339353/titta_in_i_fujis_kamerafabrik_/#comments Fuji Guys har varit på besökOm du har varit nyfiken på hur det ser ut inne i en kamerafabrik kan ni kolla in den här filmen som visar ett besök i Fujis kamerafabrik i Sendai i Japan och som ger en närmare titt på produktionen av deras objektiv XF35mmF2 R WR.

Det är Youtubeprofilerna Fuji Guys som gjort ett besök och bland annat får vi se det stora kravet på säkerhet. Förutom att alla måste ha strikta och heltäckande säkerhetskläder är det förbjudet att exempelvis springa, sitta på golvet, skaka på händerna snabbt och ta av sig ansiktsmasken.
photorumors.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/339353/titta_in_i_fujis_kamerafabrik_/


]]>
Fri, 27 Nov 2015 15:00:00 +0200 http://feber.se/foto/art/339353/titta_in_i_fujis_kamerafabrik_/?from=rss
<![CDATA[Ny sajt startad för unga nordiska naturfotografer]]> http://feber.se/foto/art/339295/ny_sajt_startad_fr_unga_nordis/?rss=true http://feber.se/foto/art/339295/ny_sajt_startad_fr_unga_nordis/#comments Initiativ från SverigeYoung Nordic Nature Photographers är en ny webbsajt som ska lyfta fram unga nordiska naturfotografer och just nu finns 20 fotografer i åldrarna 13-23 år listade.

Initiativet kommer från Jonathan Stenvall, som själv går sista året på gymnasiet och läser fotografi, och han menar att sajten ska fungera som en community för fotograferna. Så här säger han i en artikel från Kamera & Bild:

– Syftet är att uppmärksamma unga talanger inom naturfotografin men också att uppmuntra flera unga till att fotografera natur. Genom vår hemsida y-nnp.com delar vi med oss av bilder, fototips och reseberättelser, förklarar Jonathan Stenvall.
y-nnp.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/339295/ny_sajt_startad_fr_unga_nordis/


]]>
Thu, 26 Nov 2015 20:00:00 +0200 http://feber.se/foto/art/339295/ny_sajt_startad_fr_unga_nordis/?from=rss
<![CDATA[World Press Photo inför etiska regler]]> http://feber.se/foto/art/339264/world_press_photo_infr_etiska_/?rss=true http://feber.se/foto/art/339264/world_press_photo_infr_etiska_/#comments Inför tävlingen 2016Nästa års upplaga av World Press Photo kommer att ställa högre krav på de deltagande fotograferna i form av etik och moral. Nya regler har nämligen införts samtidigt som reglerna reviderats och riktlinjerna för tävlingen förtydligats.

En av anledningarna är kontroversen kring att årets förstapristagare diskvalificerades för att fotots skildring var missledande. Dessutom diskvalificerades hela 20 procent av deltagarna.

Det viktigaste i de nya etiska reglerna är med andra ord att bilden inte får vara missledande och deltagarna påminns om att deras närvaro när fotot tas kan påverkar scenen och situationen.

Managing Director Lars Boering har själv varit delaktig i framtagandet av de nya riktlinjerna och i ett uttalande säger han att åskådarna måste kunna lita på fotot.

“As one of the foundation’s long established activities, we want the photo contest to reward the skills of the photographer to make the best single-exposure, single-frame pictures – either individually or as a story or long-term project – that are great contributions to visual journalism. All the creative elements of photography can be used, but they have to serve the purpose of reliable journalism.

We want the audience to have trust in the accuracy of the pictures that win awards and are shown in our exhibition, so, for the first time, the contest has a code of ethics that sets out what we expect from entrants."


Reglerna kan ni läsa via länken nedan. Ovan kan ni också se en reklamfilm från World Press Photo som visar en del av årens bidrag.
www.worldpressphoto.org

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/339264/world_press_photo_infr_etiska_/


]]>
Thu, 26 Nov 2015 12:30:00 +0200 http://feber.se/foto/art/339264/world_press_photo_infr_etiska_/?from=rss
<![CDATA[FlatCam är ett kamerasystem tunt som ett mynt]]> http://feber.se/foto/art/339160/flatcam_r_ett_kamerasystem_tun/?rss=true http://feber.se/foto/art/339160/flatcam_r_ett_kamerasystem_tun/#comments Intressant prototypI den här videon får vi se en prototyp av den så kallade FlatCam, ett kamerasystem som är lika tunt som ett mynt. Istället för en traditionell sensor är kamerasystemet utrustat med en sorts fasad som baseras på den enklaste formen av kameror, hålkameran, som helt saknar sensorer och som istället har en enda öppning där ljuset kommer in i kameran. FlatCam använder sig dock av en variant av hålkameratekniken och har ett rutnätsbaserat system som låter ljus släppas in på flera ställen samtidigt.

Informationen från ljuset processas sedan via en dator som förvandlar ljuset till en bild. Precis som hos andra kameror på marknaden kan bilden också fokuseras om i efterhand.

Än så länge kan kamerasystemet endast fånga bilder med upplösningen 512x512 pixlar och bilderna är långt ifrån skarpa. Men tekniken är under utveckling och kan personerna bakom systemet få bilderna att bli både mer precisa, skarpa och ge kameran möjlighet att producera mer högupplösa bilder kan det bli en intressant utveckling för framtiden.
petapixel.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/339160/flatcam_r_ett_kamerasystem_tun/


]]>
Tue, 24 Nov 2015 22:30:00 +0200 http://feber.se/foto/art/339160/flatcam_r_ett_kamerasystem_tun/?from=rss
<![CDATA[Moderskeppet bjuder på grundkurs i fotografering]]> http://feber.se/foto/art/339076/moderskeppet_bjuder_p_grundkur/?rss=true http://feber.se/foto/art/339076/moderskeppet_bjuder_p_grundkur/#comments För fotografer med så väl mobilkamera som systemkameraVi har tidigare tipsat om att Moderskeppet bjudit på en gratis kurs i filmredigering. Nu har de även lanserat en gratiskurs i fotografering. Det handlar om en grundkurs som riktar sig till alla nybörjare oavsett om de fotograferar med mobilkamera eller systemkamera.

Kursen kommer exempelvis att gå igenom hur du använder dig av ljuset, hur du ska placera motivet i bilden och hur du leker med olika skärpedjup, det vill säga får till suddiga eller skarpa bakgrunder.

Kursen är indelad i olika delar som kan ses i valfri ordning och ni kan ta del av filmerna via länken nedan.
guld.moderskeppet.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/339076/moderskeppet_bjuder_p_grundkur/


]]>
Tue, 24 Nov 2015 08:30:00 +0200 http://feber.se/foto/art/339076/moderskeppet_bjuder_p_grundkur/?from=rss
<![CDATA[Adapter till objektiv ger dig coola solstick ]]> http://feber.se/foto/art/339075/adapter_till_objektiv_ger_dig_/?rss=true http://feber.se/foto/art/339075/adapter_till_objektiv_ger_dig_/#comments I olika färgerDe flesta fotografer försöker undvika att få reflexer eller solstick (lens flares) på sina foton genom att använda motljusskydd. Men ibland kan det också vara effektfullt.

I en video från News Shooter får vi se en ny adapter för objektiv som används just för att skapa olika reflexer. Själva adaptern är genomskinlig och ska med andra ord släppa in ljus. Den är också utrustad med LED-lampor som gör att du kan ändra färg på reflexerna.

Adaptern kommer från Technical Farm och hur den fungerar kan ni se ovan. Dock har den inte listats på Techincal Farms hemsida ännu och det finns ingen information om tillgänglighet eller pris.
fstoppers.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/339075/adapter_till_objektiv_ger_dig_/


]]>
Mon, 23 Nov 2015 20:30:00 +0200 http://feber.se/foto/art/339075/adapter_till_objektiv_ger_dig_/?from=rss
<![CDATA[Leica släpper kameran M (Type 262)]]> http://feber.se/foto/art/338931/leica_slpper_kameran_m_type_26/?rss=true http://feber.se/foto/art/338931/leica_slpper_kameran_m_type_26/#comments Billigare variant av M (Type 240)En ny billigare variant av Leicas kamera M (Type 240) har presenteras och nya M (Type 262) har bland annat en fullformatssensor på 24 megapixel och en optisk sökare. Det som skiljer den nya kameran från den äldre dyrare modellen är att den inte har stöd för live view och ingen videofunktion. Kameran väger också 100 gram mindre än sin föregångare eftersom övre delen är av aluminium istället för mässing.

Priset för den nya kameran är 5195 dollar, ja den är med andra ord fortfarande inte billig, och kan jämföras med 6950 dollar för Type 240.www.theverge.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338931/leica_slpper_kameran_m_type_26/


]]>
Fri, 20 Nov 2015 16:30:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338931/leica_slpper_kameran_m_type_26/?from=rss
<![CDATA[Tekniken Dehazer tar bort snö och damm direkt från filmer]]> http://feber.se/foto/art/338921/tekniken_dehazer_tar_bort_sn_o/?rss=true http://feber.se/foto/art/338921/tekniken_dehazer_tar_bort_sn_o/#comments Ska öka trafiksäkerhetenEn del bildbehandlingsprogram har en funktion som kallas dehaze som i efterhand kan ta bort dimma från foton. Nu har företaget Morpho visat upp en teknik som de kallar just Dehazer som ska ta bort dimma men även damm och snö från filmer direkt när de spelas in.

Resultatet blir tydligare bilder på filmer som exempelvis kan bli väldigt användbara för kameror vid motorvägar och tågstationer och på så sätt öka trafiksäkerheten. Tanken är också att tekniken senare ska komma till konsumenter genom exempelvis kameror i självkörande bilar samt övervakningskameror i vanliga hem.
www.cnet.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338921/tekniken_dehazer_tar_bort_sn_o/


]]>
Fri, 20 Nov 2015 15:30:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338921/tekniken_dehazer_tar_bort_sn_o/?from=rss
<![CDATA[Reuters tar inte längre emot jpeg från redigerade RAW-filer]]> http://feber.se/foto/art/338869/reuters_tar_inte_lngre_emot_jp/?rss=true http://feber.se/foto/art/338869/reuters_tar_inte_lngre_emot_jp/#comments Och vill ha dem så lite redigerade som möjligtI ett mejl till sina frilansfotografer har nyhetsbyrån Reuters meddelat att de inte längre tar emot jpeg-bilder som är behandlade från RAW-filer. Istället vill de ha jpeg-bilder direkt från kameran som är så lite redigerade som möjligt.

Anledningen är, enligt en talesman för Reuters, att företaget vill snabba på processen att få fotot från fotografen till nyhetsbyrån samt att de vill att fotona ska vara så lika verkligheten som möjligt och att korten ska ha en "hög etisk standard".
www.dpreview.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338869/reuters_tar_inte_lngre_emot_jp/


]]>
Thu, 19 Nov 2015 20:30:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338869/reuters_tar_inte_lngre_emot_jp/?from=rss
<![CDATA[Samsung slutar sälja sina kameror i Tyskland]]> http://feber.se/foto/art/338868/samsung_slutar_slja_sina_kamer/?rss=true http://feber.se/foto/art/338868/samsung_slutar_slja_sina_kamer/#comments Marknaden är för dåligSamsung verkar inte vilja finnas på en marknad där efterfrågan är för liten. Därför har de beslutat att sluta sälja sina kameror i Tyskland. Det meddelar de via ett uttalande.

I uttalandet står det att det endast gäller den tyska marknaden men samtidigt har rykten florerat om att de planerar att lägga ner hela sin kameratillverkning. Frågan är om det här verkligen är ett isolerat beslut eller början på något annat.

"In Germany, we have been observing for some time a gradual decline in demand for digital cameras, camcorders and related accessories. We have to adapt to the demands of the market and have therefore decided to phase out sales and marketing of these products gradually. This is a decision that affects only the German market."
photorumors.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338868/samsung_slutar_slja_sina_kamer/


]]>
Thu, 19 Nov 2015 20:00:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338868/samsung_slutar_slja_sina_kamer/?from=rss
<![CDATA[LifePrint skriver ut foton med augmenterad verklighet]]> http://feber.se/foto/art/338779/lifeprint_skriver_ut_foton_med/?rss=true http://feber.se/foto/art/338779/lifeprint_skriver_ut_foton_med/#comments Kommer till liv genom app i telefonenDen lilla skrivaren LifePrint kan skriva ut foton som innehållet augmenterad eller förstärkt verklighet. Med andra ord ska du med en mobiltelefon kunna använda en app, hålla telefonen över fotot och sedan se fotot komma till liv som en film.

“What we’re doing with LifePrint is bringing physical photos into the new millennium. LifePrint makes real photographs as rich and dynamic as the memories you capture. Plus, who doesn’t love Harry Potter photos?”

I videon ovan kan ni se hur det hela fungerar.
petapixel.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338779/lifeprint_skriver_ut_foton_med/


]]>
Wed, 18 Nov 2015 18:45:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338779/lifeprint_skriver_ut_foton_med/?from=rss
<![CDATA[Nikon utvecklar Nikon D5]]> http://feber.se/foto/art/338734/nikon_utvecklar_nikon_d5/?rss=true http://feber.se/foto/art/338734/nikon_utvecklar_nikon_d5/#comments Ny FX-kameraVia ett pressmeddelande meddelar Nikon att de är på gång med en ny digital SLR-kamera som får namnet D5. De jobbar även på en ny trådlös sändare som heter WT-6 samt en blixt vid namn SB-5000.

Rykten om att Nikon skulle vara på gång med en D5-kamera har dock florerat sedan börjar av året och i somras släpptes obekräftade uppgifter om att kameran kommer att få en sensor på 20 megapixlar, ett ISO-omfång som sträcker sig till 102.400, 173 autofokuspunkter och stöd för film i 4K. Kameran ska också ha ett liknande utseende som D4S.

Än så länge är informationen sparsmakad och vi har varken fått releasedatum eller pris. Gissningsvis får vi dock mer information under CES i januari nästa år.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338734/nikon_utvecklar_nikon_d5/


]]>
Wed, 18 Nov 2015 10:45:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338734/nikon_utvecklar_nikon_d5/?from=rss
<![CDATA[I dag återkommer gamla importen till Lightroom]]> http://feber.se/foto/art/338717/i_dag_terkommer_gamla_importen/?rss=true http://feber.se/foto/art/338717/i_dag_terkommer_gamla_importen/#comments Uppdatera nuEfter att många kunder klagat på prestandan för Lightroom CC efter den senaste uppdateringen har nu Adobe släppt en ny prestandauppdatering. I och med den återkommer också den gamla importen som många föredragit framför den nya.

Programmet har också fått stöd för flera olika objektiv.

Nikon F Nikon AF NIKKOR 24-85mm f/2.8-4D IF
Nikon F SIGMA 20mm f/1.4 DG HSM A015
Nikon F Zeiss Milvus 1.4/50 ZF.2
Nikon F Zeiss Milvus 1.4/85 ZF.2
Nikon F Zeiss Milvus 2/35 ZF.2
Nikon F Zeiss Milvus 2/50M ZF.2
Nikon F Zeiss Milvus 2/100M ZF.2
Nikon F Zeiss Milvus 2.8/21 ZF.2
Nikon F Zeiss Otus 1.4/28 ZF.2
www.thephoblographer.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338717/i_dag_terkommer_gamla_importen/


]]>
Tue, 17 Nov 2015 20:15:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338717/i_dag_terkommer_gamla_importen/?from=rss
<![CDATA[Bakom kulisserna på stålullsfotografering]]> http://feber.se/foto/art/338650/bakom_kulisserna_p_stlullsfoto/?rss=true http://feber.se/foto/art/338650/bakom_kulisserna_p_stlullsfoto/#comments Bli lite inspireradAtt måla med ljus är ett kul sätt att vara kreativ i sina foton och att måla med brinnande stålull var ett tag extremt populärt. Instagram bokstavligen svämmade under en tid över av bilder brinnande cirklar.

I den här filmen kan ni kolla lite bakom kulisserna på en stålullsfotografering och få lite inspiration om du vill testa själv.
fstoppers.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338650/bakom_kulisserna_p_stlullsfoto/


]]>
Tue, 17 Nov 2015 08:45:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338650/bakom_kulisserna_p_stlullsfoto/?from=rss
<![CDATA[Canon undersöker hur noga människor tittar på foton]]> http://feber.se/foto/art/338581/canon_undersker_hur_noga_mnnis/?rss=true http://feber.se/foto/art/338581/canon_undersker_hur_noga_mnnis/#comments I en reklamfilm för sin skrivare imagePROGRAF PRO-1000En proffsfotograf, en fotostudent och en vanlig betraktare. Hur studerar dessa tre egentligen samma foto?

Canon presenterade ganska nyligen sin skrivare imagePROGRAF PRO-1000 och nu gör de reklam för den på ett lite annorlunda sätt, genom att påvisa hur petiga fotografer är med sina bilder. Kontentan med reklamfilmen är att skrivaren är lika petig.

Oavsett om man tycker att det är ett smart drag av Canon eller inte så är själva testet, som utförs med ögonspårning, intressant där vi får se hur olika människor tittar olika på bilder.
fstoppers.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338581/canon_undersker_hur_noga_mnnis/


]]>
Mon, 16 Nov 2015 10:00:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338581/canon_undersker_hur_noga_mnnis/?from=rss
<![CDATA[Det går att se färger i svartvita bilder]]> http://feber.se/foto/art/338575/det_gr_att_se_frger_i_svartvit/?rss=true http://feber.se/foto/art/338575/det_gr_att_se_frger_i_svartvit/#comments Om du först ser bilden inverterad i färgI den här videon får vi se ett ganska kul trick som visar hur avancerade våra ögon är. Det går nämligen att få ögonen att se färger i svartvita foton.

Det personen i filmen får göra, och även vi som ser filmen, är att under en kort stund stirra på en punkt på en inverterad färgbild. När sedan den svartvita versionen av bilden visas igen luras våra ögon att se hela bilden i färg.

Anledningen till att ögonen kan se färger i svartvita foton är att tapparna i ögonen är känsliga för olika sorters färger: röd, blå och grön samt ultraviolett. Om tapparna stimuleras lika mycket ser man vitt och stimuleras ingen av dem ser man svart. Stimuleras de lite olika ser vi flera olika färger.

Men det är också så att om man intensivt utsätter tapparna för en viss sorts färg under en tid så sänker ögat känsligheten för just den färgen och tar till slut bort färgen ur motivet och på så sätt kan man manipulera hur ögat uppfattar färger. Fascinerande. Ni kan testa själva genom att följa instruktionerna i videon ovan och säkert göra samma test hemma med egna bilder på datorn. För mig blev den svartvita bilden färgglad i ett par sekunder innan den blev svartvit igen.
www.diyphotography.net

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338575/det_gr_att_se_frger_i_svartvit/


]]>
Mon, 16 Nov 2015 09:00:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338575/det_gr_att_se_frger_i_svartvit/?from=rss
<![CDATA[Ta reda på vad som gör en smartphonekamera bra]]> http://feber.se/foto/art/338550/ta_reda_p_vad_som_gr_en_smartp/?rss=true http://feber.se/foto/art/338550/ta_reda_p_vad_som_gr_en_smartp/#comments Video förklarar sensorer och pixlarVad är det egentligen som gör att en kamera i en smartphone är bra eller dålig? Är det antalet pixlar eller sensorerna som styr?

I den här videon förklarar MKBHD hur det ligger till och går bland annat igenom hur en sensor fungerar och skillnaden på stora och små sensorer.
lifehacker.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338550/ta_reda_p_vad_som_gr_en_smartp/


]]>
Fri, 13 Nov 2015 18:30:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338550/ta_reda_p_vad_som_gr_en_smartp/?from=rss
<![CDATA[SmugMug porträtterar fotografen Tim Kemple]]> http://feber.se/foto/art/338546/smugmug_portrtterar_fotografen/?rss=true http://feber.se/foto/art/338546/smugmug_portrtterar_fotografen/#comments Under hans äventyr på IslandIsland är en av drömdestinationerna för fotografer men bjuder också på ett av de mer ogästvänliga landskapen i världen.

I den här filmen får vi följa fotografen och filmskaparen Tim Kemple när han ger sig ut på fototur på Island där han besöker glaciären Vatnajökull.
www.dpreview.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338546/smugmug_portrtterar_fotografen/


]]>
Fri, 13 Nov 2015 17:15:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338546/smugmug_portrtterar_fotografen/?from=rss
<![CDATA[Olika typer av fotografer presenteras]]> http://feber.se/foto/art/338533/olika_typer_av_fotografer_pres/?rss=true http://feber.se/foto/art/338533/olika_typer_av_fotografer_pres/#comments Genom en modells perspektivI den här videon får vi i en skämtsam ton se olika typer av fotografer sett ur en modells perspektiv.

Exempelvis får vi möta nybörjaren, snigeln, den som ber om nya poser hela tiden, fixaren, artisten och många andra.

Givetvis är stereotyperna rejält överdrivna och filmen är inte helt politiskt korrekt, men gissningsvis är det många modeller som känner igen sig i många av beskrivningarna. Vilken kategori fotograf skulle du tillhöra?
www.diyphotography.net

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338533/olika_typer_av_fotografer_pres/


]]>
Fri, 13 Nov 2015 14:30:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338533/olika_typer_av_fotografer_pres/?from=rss
<![CDATA[Adobe kör Black Friday-rea]]> http://feber.se/foto/art/338513/adobe_kr_black_fridayrea/?rss=true http://feber.se/foto/art/338513/adobe_kr_black_fridayrea/#comments Sänker priset på Creative Cloud med 20 procentI dag lär vi få ta del av en massa bra Black Friday-erbjudanden runtom på nätet och ett av dem gäller Adobes Creative Cloud-produkter.

Deras årsplaner är nedsatta med upp till 20 procent där ett program nu kostar 172,50 kronor i månaden, alla program 425 kronor i månaden och alla program inklusive Adobe Stock kostar 725 kronor i månaden. Priset för fotografipaketet som inkluderar Photoshop CC och Lightroom CC ligger dock kvar på 107,50 kronor i månaden.

Erbjudandet gäller fram till 27 november.
creative.adobe.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338513/adobe_kr_black_fridayrea/


]]>
Fri, 13 Nov 2015 12:15:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338513/adobe_kr_black_fridayrea/?from=rss
<![CDATA[Radiostyrd bil filmar på Fotomässan]]> http://feber.se/foto/art/338508/radiostyrd_bil_filmar_p_fotoms/?rss=true http://feber.se/foto/art/338508/radiostyrd_bil_filmar_p_fotoms/#comments Kopterframes visar upp roliga prylarKamera & Bild är på plats på Fotomässan 2015 och kollar i den här filmen närmare på två leksaker som demonstreras av Kopterframes. Det ena är en helikopter och det andra en radiostyrd bil som båda utrustats med kameror. Rundturen börjar runt 4.30 in i filmen.
www.kamerabild.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338508/radiostyrd_bil_filmar_p_fotoms/


]]>
Fri, 13 Nov 2015 11:15:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338508/radiostyrd_bil_filmar_p_fotoms/?from=rss
<![CDATA[Joby Action Battery Grip är batteri och hållare till actionkameror]]> http://feber.se/foto/art/338506/joby_action_battery_grip_r_bat/?rss=true http://feber.se/foto/art/338506/joby_action_battery_grip_r_bat/#comments Dagens komboAction Battery Grip från Joby är ett batteripaket som även går att använda som ett bärbart kamerastativ till actionkameror från till exempel GoPro, Contour eller Sony.

Det inbyggda batteriet är på 2.600mAh vilket ungefär ska ge kamerorna tre gånger så lång batteritid som med kamerans inbyggda batteri. Det finns två stycken microUSB-portar på batteriet så man kan även ladda upp sin mobiltelefon eller något annat samtidigt som man laddar kameran.

Runt 70 dollar kommer ett Joby Action Battery Grip att kosta.joby.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338506/joby_action_battery_grip_r_bat/


]]>
Fri, 13 Nov 2015 10:00:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338506/joby_action_battery_grip_r_bat/?from=rss
<![CDATA[Konflikten kring PETA och apan Naruto fortsätter]]> http://feber.se/foto/art/338481/konflikten_kring_peta_och_apan/?rss=true http://feber.se/foto/art/338481/konflikten_kring_peta_och_apan/#comments Nu ifrågasätts det om apan verkligen är NarutoDen eviga tvisten mellan en fotograf och PETA fortsätter. Som bekant handlar det om att en apa, som sedan identifierades som Naruto, lyckades ta bilder på sig själv med fotografen David Slaters kamera. Wikipedia hävdade därför att fotot inte tillhörde fotografen och att de fick lov att använda bilden som de ville utan David Slaters tillstånd.

Intrigerna tätnade sedan när PETA (People for the Ethical Treatment of Animal) ansökte om upphovsrätt för Narutos räkning där de anser att alla pengar som fotot genererar ska gagna apan och dess familj.

Nu kommer nästa tvist. Fotografen David Slater har svarat på PETA:s copyrightansökan med dokument som hävdar att PETA inte kan bevisa att det verkligen är Naruto på bilderna, och inte någon annan apa. Med andra ord frångår han vinkeln om att bli ansedd som den rättmätiga fotografen till att sätta fokus på själva apan. Anledningen till att han ifrågasätter om Naruto verkligen är apan på bilden är att han själv i en bok skrivit att apan är en hona, något som PETA också sagt i tidigare uttalanden.

Vi har med andra ord inte sett slutet på den här tvisten ännu.
www.diyphotography.net

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338481/konflikten_kring_peta_och_apan/


]]>
Thu, 12 Nov 2015 21:00:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338481/konflikten_kring_peta_och_apan/?from=rss
<![CDATA[Ny app ska hjälpa dig att ta bättre produktbilder]]> http://feber.se/mobil/art/338450/ny_app_ska_hjlpa_dig_att_ta_bt/?rss=true http://feber.se/mobil/art/338450/ny_app_ska_hjlpa_dig_att_ta_bt/#comments Product Camera plockar bort bakgrundenAppen Product Camera vill hjälpa dig att ta bättre produktbilder till din webbshop genom att automatiskt ta bort bakgrunden på produkterna. Anledningen är att mer stilrena produkter säljer bättre än produkter som inte kommer fram för att bakgrunden är brokig och störande.

För att ta en bra produktbild behöver man bara placera produkten på en enhetlig bakgrund och sedan ta kortet. Efter det plockar appen automatiskt bort bakgrunden.

Product Camera finns gratis att hämta hem via Google Play och anländer senare till App Store.


www.productcamera.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/338450/ny_app_ska_hjlpa_dig_att_ta_bt/


]]>
Thu, 12 Nov 2015 14:45:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/338450/ny_app_ska_hjlpa_dig_att_ta_bt/?from=rss
<![CDATA[Jobbar Sony på en ny revolutionerande kamera?]]> http://feber.se/foto/art/338389/jobbar_sony_p_en_ny_revolution/?rss=true http://feber.se/foto/art/338389/jobbar_sony_p_en_ny_revolution/#comments Rykten säger detDet är alltid roligt med rykten, i alla fall när det känns som om det finns substans i dem.

Den här gången gäller det Sony som tydligen ska jobba på en hemlig och revolutionerande kamera. Ryktena kommer från sajten Sony Alpha Rumors som säger att informationen kommer från deras två mest betrodda källor där en av de exempelvis hade koll på Sonys nya kamera a68 innan den presenterades.

Enligt källorna är kameran så pass hemlig att endast ett fåtal personer känner till den och de som är involverade befinner sig i Tokyo.

“I heard Special Model but all I know is that it will be released in the second half of the financial year. This means between October and March".

Det ska enligt källorna inte heller handla om någon uppgradering av en befintlig kamera utan något helt nytt och revolutionerande, eller som källan beskriver det: "high end".

Vi hoppas att ryktena stämmer och att Sony presenterar något riktigt intressant snart.
www.diyphotography.net

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338389/jobbar_sony_p_en_ny_revolution/


]]>
Wed, 11 Nov 2015 18:00:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338389/jobbar_sony_p_en_ny_revolution/?from=rss
<![CDATA[Guldig Nikon DF kostar 56 000 dollar ]]> http://feber.se/foto/art/338372/guldig_nikon_df_kostar_56_000_/?rss=true http://feber.se/foto/art/338372/guldig_nikon_df_kostar_56_000_/#comments Som hittatMan kan vara fotograf och så kan man vara fotograf med stil. Brikk brukar släppa prylar täckta i guld och den här gången är det en Nikon DF som fått ett nytt och dyrare utseende.

Guldkameran, som fått namnet LUX Nikon, skeppas tillsammans med ett Nikkor 14-24 f/2.8 och har en yta täckt med guld i 24 karat. För att göra kameran extra lyxig har vissa delar även täckts med hud från stingrockor.

Endast 77 exemplar kommer att tillverkas och prislappen är 56 000 dollar. Då ingår bland annat en väska som även den är täckt i guld.
www.diyphotography.net

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338372/guldig_nikon_df_kostar_56_000_/


]]>
Wed, 11 Nov 2015 15:15:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338372/guldig_nikon_df_kostar_56_000_/?from=rss
<![CDATA[Ta bättre matbilder med hjälp av grejer från IKEA]]> http://feber.se/foto/art/338272/ta_bttre_matbilder_med_hjlp_av/?rss=true http://feber.se/foto/art/338272/ta_bttre_matbilder_med_hjlp_av/#comments En låda och lite ljusVill du ta bättre matbilder så kan det här tipset komma väl till pass. I videon får vi se hur man kan använda en låda och lite LED-lampor från IKEA för att fixa en bra upplyst scen för en billig peng.
petapixel.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338272/ta_bttre_matbilder_med_hjlp_av/


]]>
Tue, 10 Nov 2015 11:15:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338272/ta_bttre_matbilder_med_hjlp_av/?from=rss
<![CDATA[Macphun släpper HDR-verktyg för Mac-användare]]> http://feber.se/foto/art/338267/macphun_slpper_hdrverktyg_fr_m/?rss=true http://feber.se/foto/art/338267/macphun_slpper_hdrverktyg_fr_m/#comments Fungerar på egen hand eller som pluginFöretaget Macphun har i samarbete med HDR-specialisten Trey Ratcliff släppt en ny HDR-mjukvara för Mac-användare. Det handlar om Aurora HDR som liksom andra liknande mjukvaruprogram har stöd för lager, maskning och olika penslar.

Programmet kan användas både på egen hand eller som ett plugin för Lightroom och Photoshop från Adobe samt Apple Photo.

Aurora HDR kommer att kosta 49,99 dollar om man köper det från Mac App Store när det släpps den 19 november. Det finns också en Pro-version som kan köpas via Macphuns eller Stuckincustoms hemsida, då till ett pris av 90 dollar. Priserna kommer också att vara reducerade i början för den som vill köpa programvaran direkt vid lansering.
macphun.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/338267/macphun_slpper_hdrverktyg_fr_m/


]]>
Tue, 10 Nov 2015 10:30:00 +0200 http://feber.se/foto/art/338267/macphun_slpper_hdrverktyg_fr_m/?from=rss