m
Vi har kollat in nya Volvo V60!
Vi säger bara en sak: Wow! 
84.0°
+
Roger Åberg
0

Vintage-kylen jag vill ha till kontoret

Går nog att ha öl i också

Visa inte Hem-artiklar
Hem / Vardagsrum

För dryga 6000 kronor kan man få den extremt snygg kylen som står till höger på bilden till den här artikeln och den kommer ju att förgylla vilket kontor som helst. Eller brygga om man råkar ha en sådan. Tyvärr skeppas de inte till Sverige så det blir väl till att fortsätta leta något att ha öl och läsk i på Feber HQ.

Hong Kong får världens största tågstation

Och den ser ut att komma från en annan värld

Visa inte Hem-artiklar
Hem / Arkitektur

Till 2015 ska Hong Kong vara sammanknutet med Kinas nationella snabbtågslinje genom Express Rail Link West Kowloon Terminus. Stationen som byggs till de 15 spåren kommer bli världens största tunnelbanestation för snabbtåg och möjligen världens största tågstation, med sina 430 000 kvadratmeter.

Det mest spektakulära med stationen är inte storleken eller hur snabba tågen kommer vara, utan utseendet. Arkitektbyrån Aedes har ett makalöst koncept på den färdiga stationen. Formad med futuristiska mjuka vågor och rena linjer skiljer designen sig markant mot resten av Hong Kongs skyline.

Sensor som justerar tempen på induktionshällen

Ny idé från Gorenje

Visa inte Hem-artiklar
Hem / Kök

Induktionshällar är bra och praktiska, de hettar upp pannan eller kastrullen snabbt och är barnsäkra. Tyvärr kan det ibland gå lite för snabbt och man riskerar att koka torrt (om man inte har koll) eller bränna något i stekpannan.

För att bekämpa dessa i-landsproblem har Gorenje tagit fram en sensor som kan kommunicera med deras nya induktionshällar med matlagningslägen. Informationen från sensorn IQcook, som fästs på grytan eller pannans lock, får spisen att justera temperaturen som alstras till en som passar bättre. Gorenje utlovar en synergieffekt med bland annat lägre energiförbrukning som följd. Gorenje planerar att börja sälja den här kombon senare i år.

Fäll in iPaden i bänkskivan

Surfplattan tar över köket?

Foto: PER:PR/Ballingslöv
Visa inte Hem-artiklar
Hem / Kök

Att surfplattan och iPad i synnerhet har kommit för att stanna känns nästan cementerat vid det här laget. Nu har kökstillverkaren Ballingslöv börjat sälja bänkskivor med utfasning för iPad.

Den senaste nyheten inspirerar och visar möjligheten att placera iPaden i bänkskivan. En lika snygg som praktisk lösning för dem som ofta lagar mat och vill läsa och bläddra bland recept, eller vill kunna läsa morgontidningen digitalt, Så beskriver Ballingslöv, i ett pressmeddelande, sitt nya tillval i köksinredningen.

Jag vet inte hur det går till hemma hos er när ni lagar mat, men jag personligen är lite yvig och skulle troligen döda ipaden i farten om den låg i en grop bredvid spisen. Men det är säkert välkommet för de som vill ha en iPad snyggt inbyggd i köket.

Minigubbar håller locket uppe

Gryt-tillbehör

Visa inte Hem-artiklar
Hem / Kök

Här är några rätt så roliga gubbar som är tänkta att användas för att se till så att grytans lock ligger lite på glänt så att inte vattnet eller vad man nu kokar inte ska koka över.

Ett paket, med en röd och en vit gubbe, kostar 16 dollar.

Broderat som ser ut som foton
Snyggt jobbat 
100kg
+
Bobby Green
Tokyo har planer på ett 350 meter högt trähus
Blir världens högsta i materialet 
208kg
+
Bobby Green
Husqvarna börjar bygga cyklar igen
50 år sedan sist 
237kg
+
Bobby Green
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
105.4°
+
Roger Åberg
0