IKEA säljer solcellslampor

Hem / Belysning

Med IKEAs solcellslampor Solig kan man belysa hela verandan, balkongen uteplatsen utan att behöva slösa el eller snubbla runt bland en massa elsladdar. Solig passar ju perfekt i det pittoreska torpet utan el. Nu är det bara att invänta en solig vår och sommar.

www.ikea.com +

Star Citizen planerar husdjur i rymden

Spel / PC

Bidragen till kommande Star Citizien närmar sig 64 miljoner US-dollar och utvecklarna gör sig därför redo att introducera husdjur i spelet. Japp, husdjur i rymden.

"We have repair bots, we have fish, but we haven't implemented a traditional pet system in Star Citizen yet. At $64 million, that changes. From Jones the Cat in Alien to the Battlestar Galactica's Daggit, pets have a place on board starship and we want to give you that option in Star Citizen."

Idén med husdjur är en hyllning till hunden Paddington som deltog i en av företagets första crowdfundingfilmer. Tyvärr dog hunden straxt efter och gissningsvis kan vi vänta oss en liten kopia av den i spelet. Videon kan ni se ovan.

www.polygon.com +

Citizenfour visas i Stockholm på lördag

Film / Nyhet

Befinner ni er i Stockholm i helgen och är sugna på att se Edward Snowden-dokumentären Citzenfour så kommer den att visas för första gången i Sverige på Södra Teatern. Är man inte i Stockholm men ändå vill se filmen så kommer den även att visas på Göteborg Film Festival som kickar igång den 23:e januari 2015.

Den kritikerrosade dokumentären är regisserad av Laura Poitras och DN skriver att det är den sista delen i hennes filmtrilogi om USA efter den elfte september. Tidigare har hon regisserat "My country my country" som kom ut 2006 samt "The oath" som hade premiär 2010.

Vill ni se Citizenfour på Södra Teatern så visas den i morgon, lördagen den 29:e november, och biljetterna kostar 50 kronor styck. Filmen startar klockan 18:00 och efter filmen hålls en diskussion med Ole von Uexkull från Right Livelihood Award Stiftelsen samt Anna Wigenmark från Ordfront.

via DN.se www.sodrateatern.com +

Samarbetsläget för Titanfall uppdateras på Xbox One nästa vecka

Spel / Microsoft

De som spelar Titanfall på Xbox One har fått vänta på spelläget Frontier Defense. Men nu meddelar Respawn att det anländer tillsammans med en gratis uppdatering nästa vecka. Spelläget innebär att spelare tillsammans kan ta sig an vågor av fiender samtidigt som de kan bygga försvar i pauserna. Uppdateringen, som släpps den 1 december, kommer också att föra med sig några buggfixar.

Tidigare i veckan meddelade också Respawn att spelläget är här för att stanna efter att tidigare ha varit ett tillfälligt tillägg.

www.gamrreview.com +

Nu finns Expressen i klockan

Mobil / Övrigt

Android Wear har knappt kommit ut i handeln men Expressen har redan släppt stöd för enheten och som ni ser på bilderna så fungerar det fint, om än sparsamt. Man installerar helt enkelt deras app på telefonen och då får man samtidigt appen på klockan. Det går fint att läsa rubriker på de senaste artiklarna och läsa själva artiklarna men inga bilder verkar finnas än så länge.

play.google.com +

Xbox-chefen i Japan avgår

Spel / Microsoft

Takashi Sensui som har varit Microsofts Xbox-chef i Japan har avgått. Försäljningen av Xbox One har varit katastrofal i landet och det är inte orimligt att det finns ett samband där. Totalt har det endast sålts 38 461 enheter i landet sedan lanseringen i september. Då såldes lite över 25 500 den första dagen.

Sensui kommer att finnas kvar i företaget men kommer då att jobba med något annat.

www.eurogamer.net +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen