Kuddar som ser ut som snus

Hem / Detaljer

Gillar du snus och vill inreda ditt hem lite mer snus-inspirerat finns nu de här kuddarna formade som portionssnus-påsar.

Kuddarna är framtagna av en finsk konstnär som har döpt sina snuskuddar till "Nuuskatyyny". De är 35x75 centimeter och kostar cirka 60 euro styck.

  tack Kalle S www.denzandson.com +

Samsung går ifrån Snapdragon 810

Android / Samsung

Det har ryktats ett tag om att Samsung inte kommer att använda en Snapdragon 810-processor i nästa generation av Samsung Galaxy S-serien. Nu verkar detta i princip bli bekräftat då Qualcomm går ut med att de förlorat en väldigt stor kund när det kommer till den processorn. Detta för att varna inför kommande kvartalsrapporter.

Det är förstås inte klart att det handlar om Samsung men det är väldigt troligt. Samsung Galaxy S6 kommer troligen istället att få en Samsung Exynos 7420-processor.

www.geeky-gadgets.com +

Boeing 747-8 blir nästa Air Force One

Boeing 747-8
Pryl / Övrigt

Det har blivit dags för USA:s president att byta ut sitt flygplan, det så kallade Air Force One, och valet har fallit på en Boeing 747-8.

Dagens Air Force One är egentligen två stycken Boeing VC-25, en militariserad version av Boeing 747, vilka endast går under beteckningen "Air Force One" när presidenten befinner sig på planet.

Det sägs att man valde mellan Boeing 747-8 och Airbus 380 när man bestämde vilket plan som skulle få äran att bli nästa Air Force One men då Boeing är ett amerikanskt företag och Airbus A380 till mesta delen tillverkas i Frankrike så antar jag att valet antagligen var förhållandevis lätt.

Här nedan ser ni en bild på när ett av de nuvarande Air Force One-planen passerar Mount Rushmore.


Boeing VC-25. Bild: U.S. Air Force

foxtrotalpha.jalopnik.com +

GoPro kan snart spela in HD i slow motion

Foto / GoPro

GoPro kommer snart att släppa en ny mjukvara till sin GoPro Hero4 och med den mjukvaran så kommer det ett par nya funktioner. Först och främst så kommer kameran efter uppdateringen att få möjligheten att spela in video i 240 bilder per sekund, det vill säga slow motion, i 720p. Tidigare så fick du gå ned i upplösning om du ville spela in så många bilder i sekunden.

Den andra nyheten är att time lapse-funktionen blir bättre och bland annat så kommer du att kunna spela in time lapse-filmer i 4K.

Här ovan kan ni se ett av de första klippen på hur det ser ut med 240 bps i 720p.

gizmodo.com +

Brand Killer - AdBlock IRL

Pryl / Virtuell verklighet

Brand Killer är ett rätt roligt koncept som är framtaget av några snubbar i amerikanska Philadelphia vilket är ett par slags augmented reality-brillor som rensar bort logotyper från reklamtavlor, tröjor och andra saker där dessa förekommer.

Man har åstadkommit detta med hjälp av sina hemmabyggda AR-brillor samt programvaran OpenCV. Glasögonen kan i dagsläget bara känna igen företagslogotyper som definierats sedan tidigare men när de gör det så suddas dessa ut.

challengepost.com +

Nästa vecka släpps Torchlight 2 till Mac

Spel / Multiplattform

För över två år sedan meddelade Runic Games att Torchligt 2 skulle ta "i alla fall några månader" att slutföra till Mac. Några månader blev av någon anledning väldigt många. Men nu 28 månader senare är det i alla fall dags. Den 2 februari kommer spelet att släppas för Mac via Steam.

Runic är också pinsamt medvetna om att lanseringen tagit orimligt lång tid och de driver lite med sig själva i videon ovan där de presenterar Mac-versionen.

www.joystiq.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen