Alternativ till julgran

Hem /

Strunta i en barrande gran som är skitjobbig att göra sig av med efter jul. Plocka fram stora stegen i stället och klä den med kulörta lyktor och glitter. Häpp - The Ladder Tree är fin inspiration.

via Swissmiss chicago.apartmenttherapy.com +

Producent berättar om kommande spelet Horizon Zero Dawn

Spel / Multiplattform

Under E3 visades det nya spelet Horizon Zero Dawn från Guerrilla Games upp och det ser riktigt intressant ut. I den här filmen går producenten Mark Norris igenom E3-trailern och förklarar spelets karaktär och fysik.

www.polygon.com +

Solar Impulse 2 har landat i Hawaii

Solar Impulse 2
Pryl / Robotar

Världens första soldrivna flygplan lyfte för nästan fem dagar sen i Nagoya i Japan och målet var att landa i Hawaii. Nu har Solar Impulse 2s äntligen nått landningsbanan på Hawaii. Flygningen tog 4 dagar, 21 timmar och 51 minuter och flygningen är den längsta som gjorts någonsin med endast solen som energikälla och den längsta soloflygningen som gjorts.

Nedan kan ni se när Solar Impulse 2 landar

Detta var bara första etappen av fem och inom kort kommer Solar Impulse 2 åka till USA:s fastland, korsa landet till New York, sedan ta en europatrip och till sist landa i Abu Dhabi.

www.theverge.com +

Julian Assange får inte asyl i Frankrike

Samhälle / Juridik

Wikileaks grundare Julian Assange ska ha sökt asyl i Frankrike då han ansåg att hans liv far i fara. Det framgår inte exakt varför han tror det men jag antar att det beror på att han tror att Sverige kan lämna ut honom till USA om det skulle vara så att han dök upp här någon gång.

I asylansökan som franska Le Monde har publicerat skriver Assange bland annat:
"My life is in danger. France is the only country that can offer me the necessary protection against ... the political persecutions I face."
Frankrikes president Francois Hollande svarade dock någorlunda direkt att det inte var aktuellt med asyl i Frankrike för Assange då man inte anser att hans liv är i någon omedelbar fara och att det även finns en europeisk häktningsorder utfärdad mot honom.

www.reuters.com +

McLaren 570S låter riktigt trevligt

Bil / McLaren

När kunderna började få sina McLaren MP4-12C klagade vissa utav dem på att den lät för lite. Det är ju ändå en trevlig V8:a som sitter bakom nacken, som har god potential för att låta mer än grannens Volvo V70. McLaren tog åt sig och uppdaterade bilarna med mer välljudande avgassystem och efter det verkar det som att man har lärt sig. Den nya instegsmodellen 570S visade nämligen upp sig på helgens Goodwood Festival of Speed och här får vi se när Jensen Button kör den, och oj vad trevligt den låter. Ett nästan ettrigt ljud som inte alls är likt de vi har hört tidigare från McLaren. Motorn är samma dubbelturbomatade V8:a på 3.8 liter som vi känner sedan tidigare men här ger den 570 hästar.

Vad tycker du om ljudet?

www.gtspirit.com +

Att kunna flera språk gör din hjärna mer hälsosam

Video / Intressant

Att lära sig flera språk är inte bara kul och intressant. Det kan vara nyttigt för din hjärna också. Speciellt om du lär dig språken vid ung ålder då hjärnan är mest formbar. I den här videon går TED-Ed igenom varför språkinlärning är så viktigt och hälsosamt.

www.upworthy.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen