Snygg papperskorg från Eva Solo

Hem /

Eva Solo är lite av en favorit. De gör alltid otroligt stilrena och eleganta saker och papperskorgen är inget undantag. Med ett smart lock som är enkelt att öppna och står av sig själv i öppet läge.
Papperskorgen belönades med Formland Design Award 2006.

www.evasolo.dk +

Microsoft tar bort Windows Media Center

RIP
PC / Mjukvara

Windows Media Center har inte uppdateras sedan 2009 och nu meddelar Microsoft att det är dags att säga adjö till tjänsten. Det var givetvis väntat men det ska finnas en liten skara som aktivt använder sig av media center som troligtvis kommer att sakna det i nya Windows 10.

I samband med att Microsoft fokuserat på tv och underhållning i Xbox-konsolerna har Media Center hamnat lite i lä, är du dock en av de som använder dig av tjänsten får du se till att ha kvar Windows 8.1 som då blir den senaste versionen som den är kompatibel med.

www.theverge.com +

Snubbe har tagit fram Tesla-app till Apple Watch

Bil / Tesla

Då Tesla ännu ej har någon app till Apple Watch bestämde sig app-utvecklaren Allen Wong för att ta fram en själv. I den här videon går han igenom och visar upp dess funktioner. Appen tog 3-4 dagar att ta fram och väntar nu på att bli godkänd av Apple innan den dyker upp i App Store.

Bonus-Tesla nedan.

Lång trailer för dokumentären om LEGO

Film / Trailer

LEGO är ett av världens tyngsta varumärken. Älskad av både unga och gamla släpper vi loss vår fantasi bortom alla gränser när vi får ett gäng LEGO-bitar att bygga med. Dokumentären om LEGO handlar just om det; kreativitet.

youtube.com +

Forskare lyckas skapa illusionen av att teleportera

Vetenskap / Forskning

På Karolinska sjukhuset i Stockholm har forskare lyckas skapa illusionen av att teleportera. Testpersoner har fått bära en display väl monterad framför ögonen medan de ligger och röntgas. På displayen spelas det in en video där de i första person går runt i rummet och står utanför röntgenmaskinen de är i. I början räckte inte detta för att övertyga hjärnan om att testpersonen var utanför sin kropp, tills forskare tog på testpersonen på samma ställe och sätt som främlingen i videon blev tagen på. Det tog bara sekunder att skapa illusionen.

I röntgenbilderna kunde forskare till och med se att hjärnan reagerade när testpersonen övertygades om att de var utanför sin egen kropp. Helt klart fascinerande hur lätt man kan lura hjärnan.

www.geek.com +

Featurette för Mad Max: Fury Road

Film / Övrigt

Den 22a maj har Mad Max: Fury Road premiär i Sverige. Tills dess får vi nöja oss med små trailers och featurettes som den ovan. Ser ni fram emot nya Mad Max?

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen